Συγκλονίζει η κατάθεση της 11χρονης αθλήτριας που βιάστηκε από τον προπονητή της - ''Με απειλούσε, δεν μπορούσα να μιλήσω''

Τι λέει ο προπονητής; 

Σοκ στην κοινή γνώμη έχει προκαλέσει η υπόθεση βιασμού αθλήτριας πριν από περίπου 10 χρόνια, όταν ήταν 11 ετών, από τον προπονητή της.

Συνελήφθη χθες στη Σάμο, ο προπονητής που φέρεται ότι πριν από εννέα χρόνια βίασε 11χρονη τότε αθλήτρια της ιστιοπλοΐας. Σε βάρος του 38χρονου προπονητή ασκήθηκε ποινική δίωξη για βαρύτατες κακουργηματικού βαθμού κατηγορίες που αφορούν : βιασμό κατ' εξακολούθηση και αποπλάνηση ανηλίκου κατ' εξακολούθηση και κατάχρηση σε ασέλγεια. 

 

 

Δείτε επίσης: Προθεσμία στον προπονητή που κατηγορείται για τον βιασμό της 11χρονης αθλητριας: Φώναξε «Κάντε υπομονή για να μάθετε την αλήθεια» (βίντεο)

 

Ο ίδιος ωστόσο εμφανίστηκε προκλητικός στα δικαστήρια. Σε ερώτηση των δημοσιογράφων εάν έχει να δηλώσει κάτι κατά τη μεταφορά του στα κρατητήρια απάντησε «να πείτε στον Σπύρο να ψάξει τη μάνα του, τη γυναίκα του και την κόρη του, να ψάξει τι γίνεται σπίτι του», ενώ κατά την έξοδό του φώναξε προς τους δημοσιογράφους: «Κάντε υπομονή να μάθετε την υπόλοιπη αλήθεια».

Η κατάθεση της 21χρονης αθλήτριας

Είχε προηγηθεί η κατάθεση της αθλήτριας το περασμένο Σάββατο, στον εισαγγελέα Ν. Στεφανάτο, ο οποίος διενεργεί την προκαταρκτική έρευνα με αφορμή τις καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου.

Η κατάθεση ελήφθη υπό άκρα μυστικότητα, ενώ ακολούθησαν οι καταθέσεις των γονέων της. Τα όσα είπαν στον εισαγγελικό λειτουργό τον οδήγησαν στο να ζητήσει τη σύλληψη του 38χρονου, καθώς τα αδικήματα που φέρεται να έχει τελέσει δεν έχουν παραγραφεί.

Δείτε επίσης: Βιασμός 11χρονης αθλήτριας: Στον ανακριτή ο 38χρονος προπονητής - Η δήλωσή του στους δημοσιογράφους (βίντεο)

 

 

 

Εισαγγελικές πηγές χαρακτήρισαν «συγκροτημένη και δομημένη» την κατάθεση της 21χρονης. Η νεαρή αθλήτρια διέψευσε κατηγορηματικά τον ισχυρισμό του κατηγορούμενου ότι υπήρξε συναίνεση από την πλευρά της.

Μάλιστα, φέρεται να υποστήριξε ότι ο προπονητής της με απειλές κατά της ζωής της αλλά και της οικογένειάς της προσπαθούσε να της κλείσει το στόμα, ώστε να μην αποκαλύψει σε κανέναν τι είχε συμβεί.

Δύο χρόνια μετά, το 2013, η κοπέλα βρήκε το κουράγιο να εκμυστηρευθεί όσα βίωσε και μαζί με τους γονείς της κι έναν ακόμη παράγοντα του Ομίλου της περιοχής της απευθύνθηκαν στην Αστυνομία. Όμως, όπως υποστήριξε, ο διοικητής τούς συνέστησε να μην ακολουθήσουν τη δικαστική οδό, για να μην πληγωθεί περισσότερο το κορίτσι.

Έκτοτε η νεαρή ιστιοπλόος δεν ανέφερε σε κανέναν άλλον τι είχε συμβεί, όμως βλέποντας τη Σοφία Μπεκατώρου να βρίσκει τη δύναμη να καταγγείλει το δικό της βιασμό, την αναζήτησε μέσω facebook και της μίλησε, αποφασίζοντας παράλληλα να σπάσει τη σιωπή της.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ