Τι απάντησε ο Γιώργος Κιμούλης στην Ζέτα Δούκα - Νέες κατηγορίες από Κατερίνα Γερονικολού & Φάνη Παυλόπουλο (βίντεο)

Θα κινηθεί νομικά

Απάντηση στις στα όσα του καταλόγισε η Ζέτα Δούκα έδωσε ο Γιώργος Κιμούλης. Την ίδια ώρα με αναρτήσεις τους η Κατερίνα Γερονικολού και ο Φάνης Παυλόπουλος κάνουν επίσης λόγο για «εκφοβισμό».

Ειδικότερα η Ζέτα Δούκα εμφανίστηκε στην εκπομπή του Mega «Πάμε Δανάη»  και εξομολογήθηκε ότι όταν έκαναν τον θεατρικό «Πιο κοντά» ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά για εκείνη καθώς δέχτηκε πολύ μεγάλη πίεση από τον Γιώργο Κιμούλη.

«Όλη τη χρονιά που συνεργάστηκα μαζί του ήταν μια απίστευτης έντασης ψυχολογική και λεκτική βία, εντός και εκτός σκηνής, με εξάρσεις και περιστατικά θυμού. Έκανε τα πάντα για να με ταράξει επί σκηνής και εκτός σκηνής υπήρχαν περιστατικά λεκτικής βίας» ανέφερε χαρακτηριστικά λέγοντας παράλληλα ότι την έβριζε και την κλώτσησε.

 

Η απάντηση του Γιώργου Κιμούλη

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης μιλώντας αρχικά στα Παραπολιτικά και στην Σάσα Σταμάτη ανέφερε ότι θα κινηθεί νομικά για τις κατηγορίες. Αργότερα, μιλώντας αυτή τη φορά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega είπε:

«Στεναχωρήθηκα όταν το άκουσα πρώτη φορά. Τώρα έχω θυμώσει πάρα πολύ. Έχω ήδη δώσει εντολή για αγωγή και μήνυση. Το ότι κλώτσησα, ούτε για αστείο. Δεν πρόκειται να την πάρω πίσω, ακόμα κι αν αρχίσει να το παίρνει πίσω. Τα υπόλοιπα… καταρχάς δεν κατάλαβα… τι έγινε την περίοδο των συμβάντων μετά τη δολοφονία Γρηγορόπουλο, η παράσταση ήταν μέχρι το Πάσχα, υπάρχουν φωτογραφίες από την κοπή πίτας ένα μήνα μετά που είμαστε όλοι μια χαρά.

Κανένας συνάδελφος δεν ήταν νέος που να φοβάται τον κακό θιασάρχη ότι θα του κάνει κακό στο μέλλοντα χρόνο. Μιλάμε για μια υποτιθέμενη εργατική διαφωνία, διαφωνία εργασίας που θα μπορούσε να λυθεί με απλό τρόπο. Πάει κανείς στον εργοδότη λέει “μου φέρεται άσχημα παρακαλώ πάρα πολύ αν δεν σταματήσει θα πάω στην επιθεώρηση εργασίας”. Αλλά αυτό είναι προσωπικό.

Θεωρώ απαράδεκτο το να χρησιμοποιείται η πολύ σωστή πράξη της κυρίας Μπεκατώρου και να προσπαθεί ο οποιοσδήποτε έχει νιώσει προσβεβλημένος, θιγμένος, θυμωμένος, έχει στεναχωρηθεί να έρχεται μετά από 13 χρόνια, να περιγράφει ένα γεγονός, να υπερβάλει, να προσθέτει ψευδή γεγονότα που θα τα πάρει πίσω συν τω χρόνω.

 

Ένταση υπάρχει σε κάθε δουλειά. Όχι ύβρεις. Δεν το λέω τυπικά. Όλοι θυμώνουμε, όλοι έχουμε τσακωθεί κι έχουμε νιώσει ότι κάποιος μας θίγει, αλλά το να προσπαθεί κανείς, αναφερόμενος και στο ότι τώρα μίλησε η κυρία Μπεκατώρου ας το κάνουμε όλοι.

Η κλωτσιά είναι φοβερό… Ουσιαστικά αν το παρακολουθήσετε το “με” είναι σβηστό. Δεν το συγχωρώ, δεν θα πάρω πίσω την αγωγή και τη μήνυση. Υποτιμάται κινείται σε επίπεδο ιεροσυλίας το να χρησιμοποιείται η πράξη της κυρίας Μπεκατώρου στο να αναφερόμαστε στο εκπληκτικό κίνημα #metoo και να το χρησιμοποιεί ο καθένας που έχει προσωπικές συγκρούσεις να το χρησιμοποιήσει για να τον υποτιμήσει, δυσφημίσει, συκοφαντήσει. Δεν έχω διαφορές μαζί της. Είναι αδιανόητο να χρησιμοποιείται.

Το σωματική βία είναι αδιανόητο. Το άλλο είναι γενική κι αόριστη καταγγελία. Υποτίμηση, απαξίωση, έβριζα… είναι γενικά πράγματα. Ένταση στη δουλειά υπάρχει. Η συνεχόμενη βία είναι και ποινικό αδίκημα (η λεκτική). Θέλω να πιστεύω, μέχρι πρότινος πίστευα πως με την τάση είναι της μόδας τώρα να συμπεριφερόμαστε σαν την κυρία Μπεκατώρου… κι αυτό είναι και το πρόβλημα.

 Με τη δική μου μήνυση καμία γυναίκα δεν πρέπει να σταματήσει να καταγγέλλει τέτοιες περιπτώσεις. Πίστευα πως είναι μια διάθεση “είμαι κι εγώ εδώ”, “συμμετέχω και εγώ και μιλάω”. Φοβάμαι ότι είναι πιο μπλεγμένη ιστορία, δεν είναι τόσο αθώο. Θα αποδειχθεί συν τω χρόνω. Η στεναχώρια έφυγε γρήγορα και ο θυμός με διακατέχει αυτή την στιγμή.

Είναι απαράδεκτο όποιος έχει μια διαφορά με κάποιον να βγαίνει να καταγγέλλει… Πιστεύω επίσης λόγω αστοχίας κι απειρίας δημοσιογραφικής παρόλο που ίσως ήταν γνωστό ότι θα ειπωθεί αυτό, δεν με είχαν ενημερώσει.».

Η ανάρτηση της Κατερίνας Γερονικολού

Από μεριά της η ηθοποιός ανέβασε μια φωτογραφία στο Instagram από την παράσταση «Δον Ζουάν, η επιστροφή» και έγραψε:

«Γιατί τώρα; Γιατί τώρα δε με νοιάζει τι θα πουν. Πείτε ότι θέλετε ελεύθερα! Γιατί τώρα νιώθω καλά με τον εαυτό μου. Δεν είμαι τόσο μικρή για να φοβάμαι τον ίσκιο μου.Αλλά ούτε και τόσο μεγάλη για να μην κλαίω σαν μωρό όταν έρχονται όλα πάλι στο μυαλό μου.

Με φόβισες. Με τρόμαξες... Με έκανες να μην πιστεύω σε μένα. Εσύ, που μου έδωσες τον ρόλο. Να βάζω στοιχήματα με τον εαυτό μου αν θα μπορώ να συνέλθω μετά τη «συνεργασία» μας.

Φοβόμουν κι εγώ να μιλήσω, γιατί κάποια στιγμή τα περιοδικά μας είχαν ονομάσει ζευγάρι και θα έλεγαν όλοι ότι αυτά είναι τα λόγια μιας «πικραμένης». Πικραμένη βέβαια είμαι. Όχι από κάποια υποτιθέμενη σχέση μας. Ούτε από κάποιου είδους σεξουαλική παρενόχληση. Τίποτε από τα δύο δε συνέβησαν. Πικραίνομαι που δεν κατονομάζουμε τον εργασιακό εκφοβισμό. Που αποθεώνουμε κακόβουλους θνητούς. Που επιτρέπουμε συμπεριφορές που πληγώνουν την αξιοπρέπεια μας. Την ψυχούλα μας.

Με καθαρή συνείδηση, σε συγχωρώ που με πλήγωσες. Αλλά όσο περνάει από το χέρι μου δε θα επιτρέψω να το ξανακάνεις εσύ ούτε κανείς άλλος. Ζέτα Δούκα σε ευχαριστώ που μου έδωσες το θάρρος και μου έδειξες τον τρόπο. Μου θύμισες εικόνες που ήθελα να ξεχάσω. Μου έσφιξες την καρδιά. Λυπάμαι για όσα σου συνέβησαν... λυπάμαι και για μένα. Ως εδώ όμως. #nowisourtime #σοφίαμπεκατώρου

*Από την παράσταση «Δον Ζουάν, η επιστροφή»
{Σε παρακαλώ μην επιστρέψεις}».

Ανάλογη ανάρτηση έκανε και ο Φάνης Παυλόπουλος

Από μεριάς του ο ηθοποιός ανέφερε σε ποστ του στο Facebook ότι:

«20 χρόνια μετά. 3 χρόνια στη σχολή του. 3 χρόνια με φόβο, κατάχρηση εξουσίας, ταπείνωση, μισογυνισμό, χειραγώγηση, εκμετάλλευση, κλάματα, δουλοπρέπεια, τοξικότητα, ψυχολογική βία, τσακωμούς. Διέλυσε ένα ολόκληρο έτος, φιλίες, κατέστρεψε προσωπικότητες, γιατί έτσι γούσταρε και γιατί μπορούσε. Την τελευταία ώρα μιλάω με συμφοιτητές που κλαίνε με λυγμούς γιατί θυμήθηκαν τι ζούσαμε αυτά τα χρόνια στη σχολή του. Σήμερα συνειδητοποίησα γιατί, όταν κάποιοι με ρωτάνε σε ποια δραματική σχολή να δώσουν εξετάσεις, δίνω πάντα την ίδια απάντηση. "Σε καμία".

20 χρόνια μετά. 3 χρόνια στη σχολή του. 3 χρόνια με φόβο, κατάχρηση εξουσίας, ταπείνωση, μισογυνισμό, χειραγώγηση,...

Δημοσιεύτηκε από Fanis Pavlopoulos στις Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2021

Σταμάτης Κραουνάκης: Στα 50 περίπου χρόνια που είμαι Φίλος με τον Γιώργο Κιμούλη δε θυμάμαι ποτέ μα ποτέ περιστατικά βίας

Ο μουσικοσυνθέτης σχολίασε τα όσα ακούστηκαν τις τελευταίες ώρες με μια ανάρτηση στο Facebook στην οποία έγραψε:

«Κι όμως ένιωσα ότι ξεπερνούν αυτή τη βροχή , Τα νιάτα αυτα που έρχονται. Ένα κάτι γι αυτά που τρέχουν γύρω.  Η δουλειά μας έχει αγιοσύνη και κινδυνους, ειδικά στην επανάληψη.  Η γέννα είναι διαδικασία ιερή, παλεύεις με νοήματα,  με λέξεις, με νότες,με ουσιαστικά με επιρρήματα  με πράξεις με κινήσεις με ατμόσφαιρες. Με παυσεις. Όταν μια παράσταση, ένα πρόγραμμα ανέβει,  η επανάληψη φθείρει πολλές φορές. 

Ο κίνδυνος της έτοιματζίλας είναι συνεχώς προ των πυλών. Μας απειλεί όλους. Κυρίως τους επί σκηνής.  Θέλει συνεχή εγρήγορση, να μη σε πάρει από κάτω η ρουτίνα. 

Η μόνιμη γκρίνια μου, με τους κολλητούς μου στη σκηνή, που δόξα τω Θεώ, Φτάσαμε ,τα τελευταία χρόνια να συνεννοούμαστε με την άκρη του ματιού.  Ευτυχισμένη στιγμή. 

Στη δουλειά μας καίγονται νευρικά συστήματα υπόσταεις,ψυχισμοί. Οι καλλιτέχνες είμαστε ανίσχυροι. Χωρίς το κοινό έρημοι. Χωρίς τα φώτα, χωρίς τον ήχο, χωρίς τον άλλον άνθρωπο κοντά μας.

Ένα τίποτα. Το ταλέντο είναι δώρο, δεν είναι εξουσία.  Αυτα για να μη σας πρηζω πρωι πρωι

Μέσα στην κτηνώδη βία της καθημερινής μας ανασφάλειας, Καλό είναι όλοι προτού ταΐσουμε την αδηφάγα τηλεοπτική βία να κυτταξουμε με τα ελαττώματα και τα μεγάλα του προτερήματα Όποιον δήποτε καλλιτέχνη, μας αρέσει δε μας αρέσει.

Στα 50 περίπου χρόνια που είμαι Φίλος με τον Γιώργο Κιμούλη ,παιδιόθεν, και δυο αντιθετοι χαρακτηρες,σαφως.... δε θυμάμαι ποτέ μα ποτέ περιστατικά βίας και κακεντρέχειας.

Δύσκολες ώρες ναι ,αναζήτησεις επίπονες ναι. Σημεία διαφωνίας πολλά. Σημεια εκκίνησης χαράς πολλά. Γενναιοδωρία και συνύπαρξη. Περιπέτεια και αγωνια πολλες φορες.Τσαντιλες και καμωματα αλλα και χιουμορ .

Σίγουρα ο καθένας μπορεί να έχει άλλη γνώμη, άλλες εμπειρίες, αλλά σκοτάδια, αλλά φώτα, άλλες παραμέτρους, αλλά παράπονα,αλλά την ώρα που σηκώνεται ένας αέρας να τον σκίσει όπως πιο παλιά με τα χρέη του,  με πιάνει αφόρητη στεναχώρια. ....Λυπαμαι πολυ την ώρα που βασανίζεται το σπίτι μας , η καθημερινότητά μας , να βγαίνουν μαχαίρια. 

Κατανοώ τα πάντα. Το ταλέντο είναι δώρο, δεν είναι εξουσία.  Οι καλλιτεχνες ολοι ανεξαιρετως Παλιάτσοι, μουζικάντες, Ζωγράφοι, μικροί μεγάλοι, ασήμαντοι και τεράστιοι.ειμαστε ολοι Οντα φωτεινα ,μετεωρα σ ενα σκοτεινο σύμπαν. Τα λέω αυτά γιατί στις δύσκολες ώρες πάνω στη δουλειά μας την ώρα που φεύγουνε μαχαίρια και γιατρευονται πληγές κάποιος ,όποιος ναναι ,Ακόμα και το παιδί που φέρνει τους καφέδες.

#αποτομικροΜοναστηρακι Κι όμως ένιωσα ότι ξεπερνούν αυτή τη βροχή , Τα νιάτα αυτα που έρχονται. Ένα κάτι γι αυτά που...

Δημοσιεύτηκε από Stamatis Kraounakis στις Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2021

Μπορεί να κρατήσει το ζύγι. Αυτό έχει σημασία. Κάποιος να κρατήσει Το ζύγι.  Έχω δει τον Κουν να ουρλιάζει, Τον Βουτσινά να πετάει το παπούτσι του και να σκίζει το πουκάμισο του πρωταγωνιστες να παθαινουν υστερία την ωρα που επαναλαμβανεται για εικοστη φορα μια σκηνη η το σημειο μιας Παρτιτουρας, η μια χορογραφια η μια συνδεση,Κολορατούρες να υστερίαζονται, τεράστιες προσωπικότητες, συμπαθέστατους και τραγικά αντιπαθέστατους  ανθρώπους - Διαμάντια και αποβράσματα αλλά, και επισης σε 10 λεπτά μετα τον χαμό, όλα να έχουν  κουρδίσει στην αρμονία.  Τελικά πάντα νικάει η συνωμοσία της Κοινής ανάσας. Είναι συλλογική δουλειά ή τεχνη.

Και οι στιγμές που ζούμε οι χειρότερες για να σκάβουμε στο χειρότερο. Του καθενός μας. Γιατί το χειρότερο θα γεννήσει ακόμα χειρότερο και στο τέλος η κακία θα ζητα δανεικά για να ξοφλησει.

Δεν εχω να πω κατι αλλο. Η μελαγχολια της βιας. Βαζω φωτογραφια τον τεραστιο Ελληνα Δημητρη Μητροπουλο που εφυγε παμφτωχος να σπουδασει εις τα ξενα με παροτρυνση Του Δημητρη Ροντηρη. Και που αφου διεπρεψε στην Μετροπολιταν τον ξεκαναν κι εκει στη Μεγαλη Αμερικα,πανω στα ντουζενια του,οι αντιπαλοι.Καλημερα σε ολους και ολες».

Ναταλία Τσαλίκη: Ο ασλός του Αιόλου άνοιξε

«Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε… Ας ελπίσουμε ότι θα γίνει αφορμή για ένα ξεκαθάρισμα, μια “ανακούφιση” όλων όσων θελήσουν να δημοσιοποιήσουν τις τραυματικές τους εμπειρίες, να αποκαλύψουν μελλοντικά παρόμοια κρούσματα, και δε θα μετατραπεί σε πεδίο συγκρούσεων φτηνού κουτσομπολιού και αλληλοφαγώματος. Αξιοπρέπεια και πολιτισμός. Επιτέλους» έγραψε σε δική της ανάρτηση η ηθοποιός.

Ευδοκία Ρουμελιώτη: Μετά την συνεργασία μου με τον Κιμούλη φοβόμουν να ανέβω στη σκηνή

Για απαράδεκτη συμπεριφορά από μεριάς του ηθοποιού και σκηνοθέτη έκανε λόγο και η Ρουμελιώτη μιλώντας στο Mega:

«Εγώ ήμουν ένα κορίτσι 25 χρονών, ήταν η τρίτη μου παράσταση, δεν ήμουν πρωταγωνίστρια, δεν είχα αυτή την δύναμη στο χώρο. Φοβόμουν ότι αν έβγαινα να μιλήσω και αν έκανα μια κακή αρχή στο θέατρο, μπορεί και να μην ξαναδούλευα. Και εγώ έβγαζα τα χρήματά μου για να ζήσω από αυτή τη δουλειά.

Μετά τη συνεργασία μου με αυτόν τον άνθρωπο παντρεύτηκα ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα στις φωνητικές μου χορδές. Ήξερε πολύ καλά ότι εγώ για να βγάλω την παράσταση αναγκαζόμουν να κάνω ενέσεις κορτιζόνης για να βγαίνω στη σκηνή και να μιλάω. Έχω δώσει απίστευτα λεφτά σε γιατρούς για να θεραπεύσω τις φωνητικές μου χορδές. Είναι ένα πρόβλημα που με ακολουθεί ακόμα» είπε η ηθοποιός και πρόσθεσε ακόμα ότι:

«Στις πρόβες πήγαν όλα περίφημα, όλα ξεκίνησαν από τη στιγμή που ανεβήκαμε στη σκηνή. Με κακοποίησε ψυχικά, το bullying που έχω υποστεί αισθάνομαι ότι δεν θα το ξεπεράσω ποτέ. Μετά την συνεργασία μου με τον Κιμούλη φοβόμουν να ανέβω στη σκηνή. Την ώρα που έπαιζα με έβριζε χυδαία. Ήμουν στη σκηνή να κάνω τη δουλειά και ερχόταν από πίσω μου και δεν μπορώ να πω στον αέρα όλα αυτά που μου έλεγε στο αυτί μου».

 

«Εγώ βγήκα και μίλησα από την πρώτη στιγμή, όταν τελείωσα την συνεργασία μου με αυτόν τον άνθρωπο. Ποτέ δεν έκρυψα τι έχω περάσει. ‘Πες μου γιατί μου τα κάνεις όλα αυτά; Εσύ με επέλεξε να κάνουμε αυτή τη δουλειά’ τον ρώτησα. Δεν πήρα απάντηση. Δεν ξέρω ακόμα και σήμερα για ποιο λόγο τα πέρασα όλα αυτά. Ήταν η χειρότερη εμπειρία της ζωής μου.

Ευτυχώς μετά συνάντησα ανθρώπους άλλους γιατί αλλιώς θα τα είχα εγκαταλείψει. Πρώτη φορά που δεν κατάφερα να βγάλω τη σεζόν. Αναγκάστηκα να κλείσω το θέατρο Σάββατο βράδυ, γεμάτο και να πάω στο σπίτι μου. ‘Η ψυχική σου ισορροπία και η υγεία σου είναι πάνω από την παράσταση, αν δεν μπορείς πρέπει να κλείσει το θέατρο’, μου είπε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου Λάκης Λαζόπουλος».

Στο πλευρό της Ζέτας Δούκα ο Νίκος Ψαρράς και η Δώρα Χρυσικού

Η κοινή ανακοινωση που κάναμε με τον συνάδελφο Nikos Psarras A για τις καταγγελίες της συναδέλφου μας Ζετας Δούκα ....

Δημοσιεύτηκε από Dora Chrysikou στις Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν οι δύο ηθοποιοί που συμμετείχαν στην ίδια παράσταση με την Ζέτα Δούκα και τον Κιμούλη αναφέρουν:

«Ακούσαμε με προσοχή όσα κατέθεσε δημόσια η συνάδελφός μας Ζέτα Δούκα περιγράφοντας την οδυνηρή εμπειρία της και τα όσα υπέστη από συγκεκριμένο άνθρωπο του θεάτρου κατά την διάρκεια της θεατρικής παράστασης "Closer" στην οποία συμμετείχαμε και εμείς. Δυστυχώς ήμασταν μπροστά σε πολλά από τα περιστατικά που ανέφερε.

Από το βάθος της καρδιάς μας εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας προς τη Ζέτα και την συγχαίρουμε για το θάρρος της. Τέλος είμαστε πρόθυμοι να καταθέσουμε στις αρμόδιες αρχές οποτεδήποτε κληθούμε».

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ