Συγκινεί ο Χρήστος Νικολόπουλος: "Έζησα με την κατάθλιψη για 20 χρόνια - Δεν έμπαινα σε ασανσέρ - νόμιζα ότι θα πεθάνω"

«Αν και βίωσα με επώδυνο τρόπο την κατάθλιψη, παρ’ όλα αυτά ποτέ δεν σκέφτηκα να το ρίξω στο αλκοόλ, να πάρω ουσίες αν και έζησα σε έναν κόσμο γεμάτο ουσίες»,

Για τις κρίσεις πανικού και  τη μάχη που έδινε για 20 χρόνια με την κατάθλιψη μίλησε ο Χρήστος Νικολόπουλος. Ο γνωστός συνθέτης και μουσικός σε μία εκ βαθέων εξομολόγηση , σε συνέντευξη που έδωσε στο «Πρώτο Πρόγραμμα» της ΕΡΤ, μίλησε για τις δύσκολες στιγμές που έζησε.

"Πέρασα το πρόβλημα με την κατάθλιψη πολύ βαριά"

Μιλώντας στην ελληνική ραδιοφωνία με αφορμή μία συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα "Τα νέα", ο Χρήστος Νικολόπουλος περιέγραψε πώς μπήκε στην δύσκολη περίοδο της κατάθλιψης και πώς εξελίχθηκε η κατάσταση.

«Έζησα με την κατάθλιψη για πάνω από 20 χρόνια, ήταν συγκλονιστικές στιγμές, νόμιζα ότι θα φύγω, νόμιζα ότι θα πεθάνω, δεν ήταν εύκολο για μένα», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ο κορυφαίος συνθέτης και δεξιοτέχνης του μπουζουκιού, σε μια μοναδική εξομολόγηση εξήγησε ότι για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της κατάθλιψης απευθύνθηκε σε ειδικούς, όμως, όπως εξήγησε τίποτα καλό δεν μπορεί να συμβεί αν δεν θέλεις εσύ να βοηθήσεις τον εαυτό σου.

«Για χρόνια δεν έμπαινα σε αεροπλάνο, δεν έμπαινα σε ασανσέρ, δεν μπορούσα να βρεθώ σε υπόγειο, ένιωθα ότι το δωμάτιο θα πέσει και θα με πλακώσει, ένιωθα πανικό», πρόσθεσε  συνθέτης των 2.000 τραγουδιών!

«Αποφάσισα να κάνω ταξίδια, να φεύγω και να βρίσκομαι συχνά στη θάλασσα… Η θάλασσα με βοήθησε σημαντικά» είπε ο κ. Νικολόπουλος.

«Αν και βίωσα με επώδυνο τρόπο την κατάθλιψη, παρ’ όλα αυτά ποτέ δεν σκέφτηκα να το ρίξω στο αλκοόλ, να πάρω ουσίες αν και έζησα σε έναν κόσμο γεμάτο ουσίες», τονίζει στην συνέντευξη του  ο συνθέτης.

Ακούστε όσα είπε ο Χρήστος Νικολόπουλος στην συνέντευξη του , κάνοντας κλικ ΕΔΩ

«Τι λέω στον κόσμο που αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα;», αναρωτήθηκε ο σπουδαίος μουσικός. «Λέω κάθε πρόβλημα που τους στενοχωρεί να το αφήνουν πίσω, να μην το πιάνουν, δεν αξίζει, δεν έχει νόημα να χαλάμε τη ζωή μας. Και βέβαια η τέχνη, η μουσική είναι το αντίδοτο στην κρίση, η μουσική εκτονώνει… Φανταστείτε ότι μόλις κλείσω τη συνέντευξη μαζί σας θα βρεθώ στο στούντιο για ηχογράφηση», κατέληξε χαριτολογώντας ο κ. Νικολόπουλος.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ