Ο Σπύρος Σούλης δίνει tips: 6 μεγάλα λάθη που κάνετε όταν σιδερώνετε και πώς να τα διορθώσετε!

Ακόμα και το σίδερο θέλει οργάνωση... 

Μάθετε τι πρέπει να κάνετε για να μην καταστρέψετε τα αγαπημένα σας ρούχα αλλά και το σίδερό σας. 

Είτε έχετε γίνει πλέον επαγγελματίες στο σιδέρωμα είτε κάνετε τα πρώτα σας βήματα σε αυτό καλό είναι να αποφεύγετε τα παρακάτω πολύ κοινά λάθη. 

Μην σιδερώνετε ρούχα που είναι πολύ στεγνά Καλό είναι τα ρούχα σας να είναι πολύ ελαφρώς νωπά για να μπορούν να σιδερώνονται πολύ πιο εύκολα. Ψεκάζοντας και με το ειδικό σπρέι για σιδέρωμα πάνω στα ρούχα, θα κάνετε το σιδέρωμά τους παιχνιδάκι. 

Μην αφήνετε νερό μέσα στο σίδερο όταν έρχεται η ώρα της αποθήκευσης.

Μην αφήνετε τα ευαίσθητα ρούχα σας για το τέλος Το σίδερο χρειάζεται περισσότερο χρόνο να κρυώσει από το να ζεσταθεί. Έτσι, ξεκινήστε το σιδέρωμα με υφάσματα που χρειάζονται την χαμηλότερη δυνατή θερμοκρασία (όπως είναι το πολυέστερ και το μετάξι) και συνεχίστε με τα βαμβακερά και τα λινά. Αν κάνετε το αντίθετο ρισκάρετε να «λιώσετε» το ύφασμά σας. 

Χρησιμοποιείτε νερό βρύσης Τα τελευταίας τεχνολογίας σίδερα μπορούν να «αντέξουν» το νερό της βρύσης. Αν το νερό που έχετε στην περιοχή σας δεν είναι «σκληρό», δεν υπάρχει κανένας λόγος να χρησιμοποιήσετε απεσταγμένο για το σιδέρωμά σας. Αν το νερό σας είναι «σκληρό» τότε μπορείτε να βάζετε μισό-μισό. 

Καθαρίζετε το σίδερό σας Πολλά είναι αυτά που μπορεί να λερώσουν το σίδερό σας. Φροντίζετε να το καθαρίζετε συχνά φτιάχνοντας ένα μείγμα από μαγειρική σόδα και νερό όταν είναι κρύο ή μια ειδική πάστα που θα βρείτε στο εμπόριο όταν είναι ζεστό. 

Μάθετε να καθαρίζετε σωστά το σίδερό σας.

Μην αποθηκεύετε το σίδερό σας ενώ έχει ακόμα μέσα νερό Φροντίζετε πάντα να αδειάζετε το σίδερό σας πριν το αποθηκεύσετε. Έτσι το νερό που έχει μείνει μέσα δεν υπάρχει περίπτωση να καταστρέψει το εσωτερικό του σίδερου αναφέρει το spirossoulis.

Χρησιμοποιείτε την λάθος σιδερώστρα Μπορεί οι σιδερώστρες να μην έχουν εξελιχθεί καθόλου μέχρι σήμερα αλλά σήμερα έρχεται το Flippr Rotating Board να κάνει τη διαφορά. Πρόκειται για μια σούπερ καινοτόμα σιδερώστρα που γυρίζει πάνω κάτω έτσι ώστε όταν σιδερώνετε, πχ μια μπλούζα, να μπορείτε να το κάνετε απλά γυρίζοντας ανάποδα την σιδερώστρα. Με μια τέτοια σιδερώστρα θα γλιτώσετε πολύ χρόνο. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ