Η Άση Μπήλιου εξηγεί τι σημαίνει κάρμα στα ζώδια, Βόρειος και Νότιος δεσμός της Σελήνης - Πατήστε και θα το βρείτε

Δεν είναι πλανήτες, αλλά μαθηματικά σημεία

Ανάλογα με την ημερομηνία γέννησης μας, ο Βόρειος Δεσμός της Σελήνης (Κάρμα), καταλαμβάνει μια ορισμένη θέση στον ζωδιακό. Ο Βόρειος Δεσμός της Σελήνης και ο Νότιος Δεσμός της Σελήνης είναι δυο σημεία αντίθετα το ένα προς το άλλο.

Μαζί δημιουργούν αυτό που λέμε «άξονας των Δεσμών της Σελήνης» ή Κάρμα. Δεν είναι πλανήτες, αλλά μαθηματικά σημεία, τα οποία δημιουργούνται από τη σχέση Ήλιου – Σελήνης – Γης τη στιγμή που γεννιόμαστε.

Πιο συγκεκριμένα, οι Δεσμοί της Σελήνης είναι τα σημεία που η τροχιά της Σελήνης τέμνει την εκλειπτική. Οι Δεσμοί της Σελήνης δείχνουν τις προσωπικές μας καρμικές ανισορροπίες. Ο Βόρειος Δεσμός δείχνει τις εμπειρίες, τα «μαθήματα» πάνω στα οποία θα δουλέψουμε στη ζωή μας, προκειμένου να εξελιχθούμε και να ολοκληρώσουμε την αποστολή μας στη γη.

Ο Νότιος Δεσμός δείχνει τις ποιότητες και τα ταλέντα που τα έχουμε από την κούνια μας, μας έρχονται φυσικά και εύκολα και σ’ αυτά καταφεύγουμε για να γλιτώσουμε τα δύσκολα.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τον Βόρειο Δεσμό: Βρίσκεται σε έξαρση στο ζώδιο των Διδύμων και σε πτώση στο ζώδιο του Τοξότη. Στη ζωή μας δεν κατέχουμε τα χαρακτηριστικά του Βόρειου δεσμού αν δεν τα καλλιεργήσουμε.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τον Νότιο Δεσμό: Βρίσκεται σε έξαρση στο ζώδιο του Τοξότη και σε πτώση στο ζώδιο των Διδύμων. Τα χαρακτηριστικά του ζωδίου που βρίσκεται ο Νότιος Δεσμός μας είναι σαν να τα έχουμε κληρονομήσει και τα φέρουμε στο DNA μας.

  • Αν έχετε Βόρειο Δεσμό στον Κριό τότε έχετε Νότιο στον Ζυγό.
  • Αν έχετε Βόρειο Δεσμό στον Ταύρο τότε έχετε Νότιο στον Σκορπιό.
  • Αν έχετε Βόρειο Δεσμό στους Διδύμους τότε έχετε Νότιο στον Τοξότη.
  • Αν έχετε Βόρειο Δεσμό στον Καρκίνο τότε έχετε Νότιο στον Αιγόκερω.
  • Αν έχετε Βόρειο Δεσμό στον Λέοντα τότε έχετε Νότιο στον Υδροχόο.
  • Αν έχετε Βόρειο Δεσμό στην Παρθένο τότε έχετε Νότιο στους Ιχθύς.
  • Αν έχετε Βόρειο Δεσμό στον Ζυγό τότε έχετε Νότιο στον Κριό.
  • Αν έχετε Βόρειο Δεσμό στον Σκορπιό τότε έχετε Νότιο στον Ταύρο.
  • Αν έχετε Βόρειο Δεσμό στον Τοξότη τότε έχετε Νότιο στους Διδύμους.
  • Αν έχετε Βόρειο Δεσμό στον Αιγόκερω τότε έχετε Νότιο στον Καρκίνο.
  • Αν έχετε Βόρειο Δεσμό στον Υδροχόο τότε έχετε Νότιο στον Λέοντα.
  • Αν έχετε Βόρειο Δεσμό στους Ιχθύς τότε έχετε Νότιο στην Παρθένο.

Αν δεν γνωρίζετε που έχετε το Κάρμα σας (Βόρειος Δεσμός) πατήστε εδώ.

Βόρειος Δεσμός στον Κριό

Τα «μαθήματα ζωής» ενός τέτοιου συνδυασμού έχουν να κάνουν με την ανάγκη της ψυχής για ανεξαρτησία, εξερεύνηση, πρωτοπορία, ενθουσιασμό, αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα. Συνήθως αυτά είναι και τα χαρακτηριστικά που βρίσκονται σε κατάσταση χειμερίας νάρκης μέσα στο άτομο και χρειάζονται τις κατάλληλες συνθήκες και πρωτοβουλίες για να «ξυπνήσουν». Με ένα τέτοιο συνδυασμό το άτομο χάνεται στην προσπάθεια του να βρει τι ευχαριστεί τους άλλους (από τον σύντροφο του μέχρι τους φίλους ή και τους ανθρώπους που συναναστρέφεται μαζί τους έστω και για λίγη ώρα), παρά τι ευχαριστεί το ίδιο.

Η μουσική, η αρμονία, ένα περιβάλλον γεμάτο χρώματα, ομορφιά και φίλους είναι το ιδανικό μέρος που το ηρεμεί, αλλά είναι τόσο ευαίσθητο στις αρνητικές δονήσεις που προέρχονται από τους άλλους, που σπάνια βρίσκει ησυχία… ακόμη και στον παράδεισο! Έτσι αργά ή γρήγορα και συνήθως μετά τα τριάντα, αρχίζει να βρίσκει το νήμα που οδηγεί στο πραγματικό μονοπάτι που πρέπει να ακολουθήσει. Ένα μονοπάτι, που η παροχή προς τους άλλους δεν πρέπει να έχει ανταλλάγματα, οι εξαρτήσεις δεν έχουν καμιά απολύτως θέση στη ζωή του και η αυτοπεποίθηση και οι ξεκάθαρες ιδέες και αποφάσεις είναι η δική του πραγματικότητα.

Ο Βόρειος Δεσμός στον Κριό έχει μια πολύ συγκεκριμένη «αχίλλειο πτέρνα», την οποία όταν συνειδητοποιήσει θα βοηθηθεί αποτελεσματικά. Η ανάγκη του να εξαρτά την επιτυχία του από την αποδοχή του περιβάλλοντος του, τον κρατάει πίσω. Αν αποδεσμευτεί από αυτή τη μάταιη ανάγκη, βρίσκεται πολύ πιο κοντά στην ισορροπία που έχει ανάγκη. Η μόνιμη αναζήτησή του για μια σχέση, ιδανική και αφοσιωμένη, συχνά γίνεται και ο λόγος που νιώθει εξαρτημένος από τους άλλους. Σε αυτή τη θέση ο Βόρειος Δεσμός διδάσκει ότι πρέπει να διώξουμε από μέσα μας την ιδέα πως μόνο αν έχουμε μια ισορροπία σε μια ιδεατή σχέση μπορούμε να πετύχουμε τους προσωπικούς στόχους μας. Το αίσθημα της εσωτερικής πληρότητας επιτυγχάνεται, λοιπόν, μόνο από την προσωπική δράση.

Ο Βόρειος Δεσμός ή Κάρμα στον Κριό, έχει μια φυσική ανάγκη να νιώσει ότι στηρίζεται από τον σύντροφό του, να βιώσει την αρμονία και να πιστέψει στη λειτουργία της δικαιοσύνης. Έχει ανάγκη, επίσης, να καταπιαστεί με ένα δικό του σχέδιο που έχει εμπνευστεί ο ίδιος και έχει ανάγκη να το πραγματοποιήσει με δικές του πρωτοβουλίες. Τα συγκριτικά πλεονεκτήματά του, αυτά που θα πρέπει να καλλιεργήσει, είναι η ανεξαρτησία του, το κουράγιο και η εμπιστοσύνη του στις παρορμήσεις του.

Όταν ο Βόρειος Δεσμός στον Κριό αναζητά σύντροφο, υποσυνείδητα αναζητά μια σχέση μέσα στην οποία θα του επιτραπεί να… χάσει τον εαυτό του! Βιάζεται να ενωθεί με τον σύντροφό του ως έτερο ήμισυ, αλλά αυτό που πρέπει να συνειδητοποιήσει ως πρόκληση στη σχέση, είναι ότι η αρμονία θα έρθει μόνο όταν λειτουργήσουν ως δύο ολότητες που βρίσκονται μαζί και όχι ως δύο μισά που γίνονται ένα. Μέχρι να συνειδητοποιήσει αυτό, ο Βόρειος Δεσμός στον Κριό, τείνει να βρίσκει ερωτικούς συντρόφους για να μπορεί να ταυτιστεί μαζί τους, για να μπορεί να τους διοχετεύσει όλη την αγάπη και τη στήριξή του. Νιώθει, όμως, ότι ποτέ δε λειτουργεί η σχέση με αυτό τον τρόπο. Δεν ικανοποιείται. Συχνά βρίσκεται στη θέση να πέφτει θύμα κακής συμπεριφοράς και απογοητεύεται.

Αυτό που πρέπει να κάνει είναι να αποσύρει την προσοχή και την ενέργειά του προς τους άλλους και να εστιάσει στον εαυτό του. Μόνο όταν γίνεται αυτό, βρίσκει την αληθινή ταυτότητά του. Αυτή η ταυτότητα με τη σειρά της, λειτουργεί ως πόλος έλξης στον σύντροφο, που αρχίζει να τον εκτιμά και να τον στηρίζει. Υποσυνείδητα, ο Βόρειος Δεσμός στον Κριό πιστεύει ότι δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς να στηρίζεται από έναν άλλο άνθρωπο.

Καλλιεργεί λοιπόν μια αμοιβαία εξάρτηση από ισχυρότερους ανθρώπους από αυτόν. Προσφέρει όλη την κατανόησή του και την ευαισθησία του στον σύντροφο και καταφέρνει να γίνει ένα συστατικό στοιχείο της επιβίωσης αυτού του συντρόφου. Όταν ο σύντροφος όμως δεν πετυχαίνει τους στόχους του, ο Κριός στον Βόρειο Δεσμό τον κατηγορεί για αυτό, παρότι ο ίδιος έχει δημιουργήσει τις συνθήκες μιας εξάρτησης που καταδικάζει κάθε προσπάθεια για προκοπή, σε αποτυχία.

Η ανάγκη του για αυτοθυσία λοιπόν, κρύβει μια υποσυνείδητη ενέργεια ελέγχου και χειρισμού του συντρόφου. Ο Βόρειος Δεσμός στον Κριό πρέπει να μάθει να είναι ειλικρινής με τον εαυτό του και τους άλλους, σχετικά με το πόσο πρόθυμος είναι να προσφέρει και σχετικά με το τι περιμένει ως αντάλλαγμα για αυτή την προσφορά του. Το να ανήκει σε μια δεμένη σχέση, σημαίνει σίγουρα ότι και οι δύο πλευρές επωφελούνται από αυτή την ένωση.

Αυτά λοιπόν που θα πρέπει να αφήσει πίσω του, είναι η ανάγκη του να αναγνωρίζει τον εαυτό του μέσα από τα μάτια του άλλου και το να είναι μονίμως «το καλό παιδί». Επίσης πρέπει να απεξαρτηθεί από την εμμονή του με τη δικαιοσύνη και να συνειδητοποιήσει βαθιά ότι η επιτυχία έρχεται μόνο μέσα από την προσωπική προσπάθεια και όχι από την προσπάθεια τού να «σμίξει» με κάποιο σύντροφο.

Δείτε τι σημαίνει ο Βόρειος και Νότιος δεσμός στα υπόλοιπα ζώδια στο asibiliou.gr

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ