Η καλλονή Kim Basinger την δεκαετία του 70 - Το top model που αγόρασε μια ολόκληρη πόλη για 20 εκατομμύρια δολάρια! (φωτό)

Στο Braselton έχουν ξεχάσει αυτήν την τρελή ιστορία...

Η Kim Basinger θεωρείται μια από τις πιο όμορφες γυναίκες που έχουν περάσει ποτέ από την πασαρέλα και από τον κινηματογράφο, με την ίδια να χαρακτηρίζεται ως sex symbol τις δεκαετίες του 80 και του 90.

Γεννημένη στις 8 Δεκεμβρίου του 1953, είναι το δεύτερο από τα πέντε παιδιά μιας οικογένειας καλλιτεχνών. Ο πατέρας της ήταν μουσικός της Τζαζ και η μητέρα της χορεύτρια μπαλέτου, σε πολλές ταινίες της Έστερ Ουίλιαμς.

Το 1970 της προσφέρθηκε συμβόλαιο στο πρακτορείο μοντέλων Ford και τρια χρόνια μετά ήταν ένα πετυχημένο Top Model, με αμοιβή 1.000 δολαρίων ημερησίως.  Μερικά χρόνια αργότερα, το 1976 μετακόμισε στο Λος Άντζελες με σκοπό να διακριθεί στο Χόλυγουντ. 

Μάλιστα το 1997 θα πάρει και το Όσκαρ Β γυναικείου ρόλου για την ταινία Λος Άντζελες: Εμπιστευτικό, ενώ στην καριέρα της θα λάβει και υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα.

Παντρεύτηκε δυο φορές αλλά και ισάριθμες χώρισε, με τους Ρον Σνάιντερ (από το 1980 έως το 1989) και Άλεκ Μπάλντουϊν (1993-2002), με τον οποίο απέκτησε ένα παιδί.

Στο vintagees βρήκαμε τώρα μερικές παλιές φωτογραφίες της από όταν έκανε τα πρώτα της βήματα στον χώρο της μόδας το 1970. Η ομορφιά της είναι απερίγραπτη!

 Με το νεανικό της πρόσωπο και το ξανθό μαλλί της ποζάρει στην κάμερα και «παίζει» με τον φακό.

Είχει αγοράσει μια ολόκληρη πόλη

Η επιτυχία που έκανε η Kim Bansiger της απέφερε τόσο μεγάλα κέρδη που η ίδια πήρε την απόφαση στα μέσα της δεκαετίας του 80 να αγοράσει μια ολόκληρη πόλη. Το Braselton!

Ναι καλά ακούσατε. Έδωσε 20 εκατομμύρια δολάρια και η μικρή πόλη των 500 κατοίκων έγινε δική της. Το μοντέλο και ηθοποιός πέρασε μήνες κάνοντας διαπραγματεύσεις.

Η Desert είχε γράψει τότε ότι «ο Henry Braselton, ιδρυτής της πόλης συμφώνησε να πουλήσει όλα τα εμπορικά κατατσήματα και μερικά ιδιωτικά σπίτια».

Σύμφωνα με το thethings.com το μοντέλο και ηθοποιός είδε την συγκεκριμένη αγορά ως επένδυση. Ωστόσο τελικά τα πράγματα δεν ήρθαν έτσι.

Ήθελε να φτιάξει ένα κινηματογραφικό στούντιο ή ένα θεματικό πάρκο στην πόλη, όμως με τα χρόνια όλα αυτά μπήκαν στον «πάγο». Έτσι την δεκαετία του 90 η Kim Basinger άρχισε σιγά σιγά να πουλά τα ακίνητα που είχε αγοράσει.

Πλέον στο Braselton μένουν περίπου 13.000 κάτοικοι που πλέον έχουν ξεχάσει αυτή την τρελή ιστορία!

Δείτε όλες τις vinatge φωτογαρφίες της Kim Basinger στο κεντρικό SLIDESHOW

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ