Ιωάννινα: Εντοπίστηκε η σορός του πιλότου του εκπαιδευτικού αεροσκάφους που είχε εξαφανιστεί - Πρόκειται για έναν 32χρονο Ιρακινό (φωτό)

Eντοπίστηκε η σορός του 32χρονου Ιρακινού πιλότου του εκπαιδευτικού πολιτικού αεροσκάφους που συνετρίβη την Κυριακή (31/1) στο όρος Μιτσικέλι στα Ιωάννινα.

Δίπλα στα συντρίμμια του εκπαιδευτικού αεροπλάνου εντοπίστηκε πριν από λίγο και η σορός του άτυχου χειριστή από πεζοπόρο τμήμα της ΕΜΑΚ που έφτασε στο σημείο.

Ο 32χρονος πιλότος με καταγωγή από το Ιράκ, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, φέρει σοβαρά τραύματα, ενώ λόγω της δυσκολίας πρόσβασης στη δύσβατη περιοχή αναμένεται να μεταβεί ελικόπτερο για να μεταφέρει τη σορό.

Σε χαράδρα στη κορυφή του Μιτσικελίου, εντοπίστηκαν το απόγευμα τα συντρίμμια του εκπαιδευτικού αεροσκάφους. Ένα canadair, που συμμετέχει στην έρευνα, εντόπισε ένα ηλεκτρονικό σήμα το οποίο εξέπεμπε το αγνοούμενο αεροπλάνο.

 

Αμέσως κινητοποιήθηκε το ελικόπτερο super puma, το οποίο συμμετέχει από το πρωί στην γιγαντιαία επιχείρηση έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη για 4η ημέρα, πέταξε στην περιοχή και επιβεβαίωσε την πληροφορία.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το σημείο συντριβής του εκπαιδευτικού αεροπλάνου βρίσκεται στην κορυφογραμμή, πάνω από το Καβαλάρι του Ανατολικού Ζαγορίου αλλά και του Λιγγιάδες των Ιωαννίνων.

Το αεροπλάνο της ιδιωτικής σχολής πιλότων με ένα 32χρονο Ιρακινό χειριστή, εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση τη Κυριακή 31 Ιανουαρίου.

eurokinissi

Το τελευταίο στίγμα του ήταν στις 12:28, περίπου 7 μίλια Β.Α του αεροδρομίου Ιωαννίνων στην περιοχή του Ανατολικού Ζαγορίου. Αμέσως στήθηκε γιγαντιαία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στην περιοχή. Επί 3 ημέρες, ΕΜΑΚ, Πυροσβεστική, Αστυνομία και εθελοντές από την περιοχή, μέσα σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες, με χαμηλή νέφωση και βροχή, πραγματοποιούσαν έρευνες χωρίς αποτέλεσμα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ