Μένουμε σπίτι & παραμένουμε σε φόρμα : Ιδού πως θα φτιάξετε το πιο "wow" γυμναστήριο στο χώρο σας (φώτο)

Τώρα που η άσκηση στο σπίτι είναι ανάγκη και ο χρόνος που μπορούμε να αφιερώσουμε σε αυτή , είναι περισσότερος δεν υπάρχει κανένας λόγος το γυμναστήριο στο σπίτι να είναι ένας μουντός χώρος "ταλαιπωρίας" - Γνωστοί interior designers δίνουν λύσεις για τη δημιουργία ονειρικών χώρων γυμναστικής στο σπίτι.

Η πανδημία του Κορονοϊού έβαλε λουκέτο στα γυμναστήρια. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να παραιτηθούμε από την άσκηση και να χάσουμε τη φόρμα μας.

Το κλείσιμο των γυμναστηρίων έδωσε αφορμή για τη δημιουργία χώρων γυμναστικής στο σπίτι. Εξάλλου σημασία δεν έχει το που αθλείστε αλλά το πώς και το πόσο γυμνάζεστε.

«Το γυμναστήριο δεν είναι πλέον ο υποτιμημένος χώρος του σπιτιού», λέει ο σχεδιαστής της  ED A-List , που εδρεύει σ τη Νέα Υόρκη, Richard Mishaan.

 

 

Ο γνωστός interior Designer  βρίσκεται στη μέση της οικοδόμησης ενός νέου χώρου προπόνησης στο σπίτι του στο Hamptons.

"To δωμάτιο  που θα διαμορφώναμε συνήθως ως γυμναστήριο στο σπίτι έχει αλλάξει δραματικά μετά τον Covid.  Επιβάλλεται  περισσότερη προσοχή, μεγαλύτερος χώρος, και μεγαλύτερο budjet" , λέει.

Για τη δική του κατοικία, καθώς και για πελάτες του  στο Palm Beach και το Hamptons, ο Mishaan σχεδιάζει γυμναστήρια με στούντιο γιόγκα που διπλασιάζονται ως χώροι  για να μπορεί να γυμναστεί μια παρέα  με επίπεδο φινιρίσματος και ατμοσφαιρικό φωτισμό ανάλογα με το σαλόνι ή τη βιβλιοθήκη .

"Τους αποκαλούμε « χώρους αποκατάστασης ». Υπάρχει τζάκι και μερικές άνετες πολυθρόνες όπου οι άνθρωποι μπορούν απλά να πάρουν ένα βιβλίο, να καθίσουν και να χαλαρώσουν," σημειώνει ο σχεδιαστής μιλώντας στο Elle Decor.

 

 

H τάση για τα γυμναστήρια στο σπίτι απαιτεί μεγαλύτερη ευελιξία, με λιγότερα, πιο συμπαγή κομμάτια εξοπλισμού, η οποία καθοδηγείται από τη δημοτικότητα των ποδηλάτων Peloton, των συστημάτων Mirror και των ζωνών TRX.

«Υπάρχει λιγότερος εξοπλισμός τώρα, γιατί μπορείτε να κάνετε  μια πλήρη προπόνηση από μικρότερα και λιγότερο ογκώδη κομμάτια», λέει η σχεδιαστής της  ED A-List με έδρα το Λος Άντζελες, Brigette Romanek.

 

 

"Υπάρχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον για διαλογισμό και δημιουργία χώρων που βοηθούν τους ανθρώπους να χαλαρώσουν σε σχέση με μέρη που προορίζονται μόνο για σκληρές ασκήσεις", συνεχίζει.

Αυτή η αλλαγή των συνθηκών έχει ενθαρρύνει την Romanek να απομακρυνθεί από τα γυμναστήρια με κουτιά από καουτσούκ. «Είναι εντάξει να βάψετε τους τοίχους σε διαφορετικά χρώματα και είναι εντάξει αν ο καθρέφτης σας έχει λίγο απόχρωση», λέει. «Έχουμε κάνει επίσης χρωματιστά τσιμεντένια δάπεδα που καλύπτονται με ένα μαλακό χαλί ».

Φυσικά, ορισμένοι λάτρεις της καλής φυσικής κατάστασης προτιμούν μια πιο λιτή, τραχιά και "κλασσική" ατμόσφαιρα του γυμναστηρίου.

 

 

Αλλά ακόμη και σε αυτές τις περιπτώσεις, το γυμναστήριο στο σπίτι μπορεί να σχεδιαστεί ως προορισμός που είναι τόσο ελκυστικός όσο ένας ιδιωτικό γυμναστήριο.

«Όλοι έχουν τη δική τους ρουτίνα και αυτό που επιλέγουν εξαρτάται πραγματικά από το πρόγραμμα γυμναστικής τους», λέει ο σχεδιαστής , της A-List Robert Stilin.

 

 

Ο ίδιος για ορισμένους πελάτες, έχει σχεδιάσει γυμναστήρια με επένδυση από παλιό ξύλο και  δοκούς οροφής, φωτισμό και ανεμιστήρες βιομηχανικού στιλ, καθώς και vintage δερμάτινες καρέκλες και παγκάκια. «Είναι ένα αρρενωπό, παλιό γυμναστήριο», λέει.  

 

 

Αυτή είναι η χαρά του σχεδιασμού ενός πραγματικά προσωπικού γυμναστηρίου στο σπίτι: Μπορεί να είναι ό, τι θέλετε, όχι μόνο όταν επιλέγετε εξοπλισμό γυμναστικής, αλλά και όταν επιλέγετε υλικά, χρώματα και τελειώματα. «Δεν χρειάζεται να είναι τόσο κρύο και αποστειρωμένο», λέει η Danielle Fennoy του Revamp Interior Design με έδρα το Μπρούκλιν.

"Είναι μια ευκαιρία να κάνουμε κάτι με πολύ περισσότερη προσωπικότητα και ζεστασιά," συνεχίζει.

Τώρα που η άσκηση στο σπίτι είναι ανάγκη και ο χρόνος που μπορούμε να αφιερώσουμε σε αυτή , είναι περισσότερος δεν υπάρχει κανένας λόγος το γυμναστήριο στο σπίτι να είναι ένας μουντός χώρος "ταλαιπωρίας", σημειώνει.

«Μπορεί να είναι κάτι περισσότερο από έναν πολυλειτουργικό χώρο, όπως ένα οικογενειακό δωμάτιο», λέει, όπου ένα στρώμα γιόγκα, αλτήρες και ζώνες αντίστασης μπορούν να μείνουν σε ένα καλάθι στη γωνία και να κάνουν αποτελεσματικά την γυμναστική τόσο εύκολη όσο η ενεργοποίηση της τηλεόρασης.

Στο τέλος, ο στόχος είναι να δημιουργήσετε έναν χώρο προπόνησης που θα γίνει ένα από τα αγαπημένα σας δωμάτια, ώστε να απολαύσετε το χρόνο σας εκεί. «Αυτό μου αρέσει στην εσωτερική διακόσμηση: Δεν υπάρχει λειτουργικός χώρος που δεν μπορείς να τον κάνεις όμορφο», λέει η Romanek. Στο σύγχρονο home gym, προσθέτει, «Κάθε επιφάνεια είναι πλέον έτοιμη να γίνει συναρπαστική».

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ