Σταμάτης Φασουλής στην Σταματίνα: «Καθίστε φρόνιμα! Ας αφήσουμε τη Δικαιοσύνη ή τα θύματα να μιλήσουν» (βίντεο)

Τι σχολίασε η Σοφία Μουτίδου μέσα από το κανάλι της στο Youtube;

Στην Σταματίνα Τσιμτσιλή και στο Happy Day μίλησε την  Πέμπτη ο Σταμάτης Φασουλής.

Ο σκηνοθέτης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις καταγγελίες για παρενοχλήσεις στο χώρο του πολιτισμού και του θεάτρου, που βλέπουν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα.

«Θα ήθελα να προστατεύσουμε το θέατρο, να αναλάβει η Δικαιοσύνη και μόνο η Δικαιοσύνη, να πάψει να γίνεται αυτό μια τσιχλόφουσκα σε όλες τις πρωινές εκπομπές, ό,τι είναι να λεχθεί να λεχθεί εκεί που πρέπει όπως πρέπει, να συμπαρασταθούμε στα θύματα αλλά από κει και πέρα το αναπαράγουμε το θέμα το βρίσκω λάθος» είπε ο Σταμάτης Φασουλής και πρόσθεσε ακόμα ότι:

«Δεν λέω να είμαστε σιωπηλοί, να είμαστε ενεργοί αλλά να σταματήσουμε να αναπαράγουμε το θέμα γιατί το θέατρο δεν είναι μόνο αυτό. Όταν έχεις να καταγγείλεις κάτι το καταγγέλλεις στον εισαγγελέα. 

Και αυτό έχω να πω για τα διάφορα social media όπου ο καθένας λέει τη γνώμη του επί παντός επιστητού. Ποιος τη ζήτησε τη γνώμη του; Κατηγορούν, καταδικάζουν άλλες φορές υπερασπίζονται. Καθίστε φρόνιμα! Και τουλάχιστον εμείς στο συνάφι.

 Ας κατεβάσουμε τους τόνους και ας αφήσουμε τη Δικαιοσύνη ή τα θύματα να μιλήσουν».

«Στην αρχή της καριέρας μου υπήρχε κάτι θρασύδειλο, δεν θέλω να το θυμάμαι. Δεν έχω καλή εντύπωση για το παρελθόν μου. Δεν έχω παράπονο από τον τρόπο που με δέχτηκαν αλλά από τον τρόπο που με δέχτηκα να κάνω όλη αυτή τη ζωή που έκανα. 

Θα μπορούσα να προσέξω περισσότερο την πνευματική μου διατροφή. Νόμιζα ότι ήμουν στη μαρκίζα πρώτο όνομα, από μικρό παιδί ήμουν ψωνάρα» είπε ακόμα ο γνωστός σκηνοθέτης και ηθοποιός.

Τι σχολίασε η Σοφία Μουτίδου μέσα από το κανάλι της στο Youtube

Με τον χιουμοριστικό της τρόπο η Σοφία Μουτίδου, μέσα από το κανάλι της στο youtube σχολίασε τα όσα ανέφερε ο Σταμάτης Φασουλής λέγοντας μεταξύ άλλων «καθίστε φρόνιμα εσείς».

«Πάμε σε μία δήλωση που έκανε ο Σταμάτης ο Φασουλής, η οποία με θορύβησε πάρα πολύ. Ζήτησε λοιπόν να καθίσουμε φρόνιμα. Κύριε Φασουλή, καθίστε φρόνιμα εσείς. Εμάς βράζει το αίμα μας ακόμη. Μην χρησιμοποιείτε προστακτικές σε τέτοιους καιρούς. Ειδικά προστακτικές που έχουν να κάνουν με ευνουχισμό, ησυχία και κουκούλωμα», είπε χαρακτηριστικά η Σοφία Μουτίδου.

«Το ''καθίστε φρόνιμα'' είναι πατριαρχικό. Του πατέρα αφέντη. Περίμενα άλλα. Περίμενα ξεσήκωμα. Το θέατρο δεν είναι μόνο αυτό, είπε. Εννοείται. Πιστεύετε ότι τα όνειρά μας όταν διαβάζαμε ένα ποίημα στην εφηβεία μας και κλαίγαμε και θέλαμε να το πούμε σε κόσμο μπροστά, ήταν να πηγαίνουμε στην πρόβα και να φοβόμαστε; Όχι. Έφτασε όμως να είναι αυτό. Όχι, δεν θα κάτσουμε φρόνιμα» πρόσθεσε ακόμα.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ