Ο Σπύρος Σούλης δίνει τις καλύτερες ιδέες: Αυτά είναι τα μεγαλύτερα trends για την κουζίνα μας (φωτό)

Για να ανανεώσουμε τον χώρο μας 

 

Η κουζίνα είναι ένας υπέροχος χώρος για να πειραματιστείτε με τη διακόσμηση. Υπάρχουν αμέτρητα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να ανανεώσετε την κουζίνα σας και εμείς σήμερα θα σας δείξουμε τα 7 πιο φρέσκα και δυναμικά τρεντς που μπορείτε εύκολα να ακολουθήσετε.

Ράφια μπροστά από τα παράθυρα Πέρυσι είχαμε δει να κάνουν την εμφάνισή τους τα ανοιχτά ράφια στην κουζίνα μας. Φέτος αυτό το τρεντ πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα, και τα ράφια μας τοποθετούνται μπροστά από τα παράθυρα. Επιλέξτε γυάλινα ράφια για αυτό το project και τοποθετήστε πάνω αντικείμενα που θα αιχμαλωτίσουν το φως και θα χαρίσουν ακόμα περισσότερη λάμψη στον χώρο. Επιπλέον με αυτόν τον τρόπο εκμεταλλεύεστε μια περιοχή που συνήθως μένει ανεκμετάλλευτη.

Παρόμοιες αποχρώσεις σε όλη την κουζίνα Ένα ακόμα δυναμικό τρεντ που μεταμορφώνει ολόκληρη την κουζίνα και της δίνει σοφιστικέ πινελιά είναι η χρήση παρόμοιων αποχρώσεων σε ντουλάπια και τοίχους. Το γκρι για παράδειγμα είναι ένα από τα πιο δυνατά χρώματα της σεζόν και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε διάφορες αποχρώσεις. H Jane Lockhart, διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων μας αποκαλύπτει ποια είναι τα πιο hot χρώματα για την κουζίνα αυτή τη σεζόν: «Το ανθρακί, τα γκρι και τα φυσικά παστέλ όπως το παλ μπλε, το παλ γκρι και τα σπασμένα λευκά είναι τα εναλλακτικά χρώματα που βλέπουμε φέτος να χρησιμοποιούνται αντικαθιστώντας το κλασικό λευκό».

Μίνιμαλ μείξη Οι μίνιμαλ κουζίνες είναι πολύ της μόδας και φέτος, αλλά με μια μικρή παραλλαγή. Αυτή τη χρονιά συνδυάζονται διαφορετικά στιλ μεταξύ τους για ένα πιο ιδιαίτερο αποτέλεσμα. Ο αγαπημένος μας συνδυασμός είναι μοντέρνα και casual διακόσμηση ή industrial στιλ (διακόσμηση με ρόδες, μέταλλα, καλώδια, σωλήνες και γενικά στοιχεία βιομηχανικής διακόσμησης) σε συνδυασμό με ρουστίκ διακόσμηση (διακόσμηση βασισμένη σε στοιχεία και αντικείμενα από την αγροτική-παραδοσιακή ζωή). Μπορείτε, για παράδειγμα, να επιλέξετε μοντέρνα ντουλάπια και να προσθέσετε πιο casual έπιπλα. Η μείξη διαφορετικών στιλ είναι ένα must που θα το δείτε να καυριαρχεί ακόμα περισσότερο και την επόμενη χρονιά, σύμφωνα και με το Spirossoulis.gr.

Βαθύ πράσινο Το σκούρο πράσινο είναι μια απόχρωση που είναι πολύ της μόδας φέτος. Επιλέξτε την για τα ντουλάπια σας ή αν τα ντουλάπια σας έχουν κάποιο άλλο χρώμα μπορείτε να βάψετε τους τοίχους σε μια σκούρα πράσινη απόχρωση. Συνδυάστε αυτό το χρώμα με φρέσκα λουλούδια και πρασινάδες. Η αντίθεση που δημιουργείται είναι απλά υπέροχη!

 

Μεταλλικές λεπτομέρειες Βάλτε μεταλλικές λεπτομέρειες στην κουζίνα σας για να προσθέσετε στιλ αλλά και μια δόση πολυτέλειας. Το χρυσό, το ασημί και ο μπρούτζος είναι 3 χρώματα που μπορούν εύκολα να χρησιμοποιηθούν σε διακοσμητικά αντικείμενα αλλά και κουζινικά είδη. Αυτά τα υλικά και χρώματα δημιουργούν ωραίες αντιθέσεις με παλ αποχρώσεις στους τοίχους.

Χιουμοριστικά logos Βάλτε χιουμοριστικά logos σε όμορφα πινακάκια με ιδιαίτερες κορνίζες και βάλτε τα στον τοίχο στην κουζίνα σας. Η κουζίνα είναι ένας χώρος στον οποίο ταιριάζουν πολύ αυτού τους είδους τα διακοσμητικά που έχουν ένταση και δυναμισκό. Αν δεν είστε φαν των logos μπορείτε να βάλετε μια μεγάλη εικόνα από κόμικς, από κάποιο εστιατόριο που σας αρέσει ή από λαχταριστά φαγητά.

 

Χαλκός Αν θέλετε να ανανεώσετε την κουζίνα σας, τότε ξεκινήστε με ένα ωραίο βάψιμο των τοίχων και αλλάζοντας τις βρύσες. Οι χάλκινες βρύσες είναι ένα από τα πιο δυνατά τρεντς και θα δώσουν μια ιδιαίτερη πινελιά στον χώρο σας. Ταιριάζουν φανταστικά με industrial αλλά και ρουστίκ διακόσμηση. Οπότε αν θέλετε industrial διακόσμηση προσθέστε μερικούς σωλήνες αντί για ράφια, ρόδες στο τραπέζι σας και μια ταπετσαρία με τούβλα. Αν προτιμάτε τη ρουστίκ διακόσμηση, προσθέστε ένα ξύλινο τραπέζι και διακοσμητικά από διάφορα φυσικά υλικά.

 

Η κουζίνα μας φέτος γίνεται πιο στιλάτη και αποκτάει περισσότερο χαρακτήρα. Δεν είναι απλά ένας χώρος που τρώμε και μαγειρεύουμε αλλά γίνεται ένας στιλάτος χώρος που καθόμαστε για να χαλαρώσουμε, να πιούμε τον καφέ μας ή να φάμε το αγαπημένο μας γλυκό όπως ακριβώς θα κάναμε σε ένα χαριτωμένο cafe. Επίσης, διαφορετικά στιλ διακόσμησης συνδυάζονται μεταξύ τους δημιουργώντας αντιθέσεις που είναι άλλωστε και το πιο σημαντικό τρεντ της φετινής σεζόν.

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ