Και η βασίλισσα της Ιορδανίας υπέκυψε στην αναγκαιότητα του zoom… Η συνέντευξη με την Becky Anderson στο CNN (βίντεο)

«Είμαστε σε έναν αγώνα δρόμου»

Η βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας μίλησε με την Becky Anderson στο CNN και το Virtual Warwick Economics Summit μέσω zoom αφού ο κορωνοϊός δεν επιτρέπει τις επαφές αλλά και τα ... ταξίδια.

Λαμπερή όπως πάντα η σύζυγος του βασιλιά Αμπντάλα είχε επιλέξει να φορέσει ένα απίστευτο σύνολο σε σκούρο μπλε χρώμα.

Ειδικότερα ήταν ένα σατέν μπλε outfit ενώ στην μέση της φορούσε μια υφασμάτινη ζώνη στους ίδιους τόνους με το ρούχο της.

Η βασίλισσα αναφέρθηκε στους εμβολιασμούς κατά του covid-19 ενώ εξέφρασε ανησυχία για την κατανομή των εμβολίων.

Όπως είπε  ορισμένες χώρες έχουν απόθεμα για να χορηγήσουν τις δόσεις στους πολίτες, τους ενώ άλλες, που δεν είναι τόσο πλούσιες «μπορούν να εμβολιάσουν στην καλύτερη των περιπτώσεων το ένα δέκατο του πληθυσμού τους».

Να σημειωθεί ότι η Ιορδανία είναι από τις λίγες χώρες που έχει υποσχεθεί να εμβολιάσει τους πρόσφυγες.


«Είμαστε σε έναν αγώνα δρόμου κατά της πανδημίας όχι ο ένας κατά του άλλου. Δεν καταλαβαίνω γιατί όσοι έχουν επιπλέον εμβόλια δεν μπορούν να τα δωρίσουν στις πιο φτωχές χώρες».

«Η πανδημία έχει φέρει ρωγμές στην τάξη πραγμάτων, κοινωνική αδικία, οικονομικές και φυλετικές διακρίσεις» είπε ακόμα η σύζυγος του βασιλιά της Ιορδανίας, ο οποίος έχει και αυτός εκφράσει την άποψη ότι τα εμβόλια πρέπει να είναι διαθέσιμα σε όλα τα κράτη.

«Την ώρα που κάποιοι απολαμβάνουν τα προνόμια της παγκόσμιας αγοράς, είναι πάρα πολλοί εκείνοι που βιώνουν την πείνα, τον αναλφαβητισμό και την βία».

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ