Μπιλ Γκέιτς ο «προφήτης» του κακού - Μετά τον κορωνοϊό αναπτύσει θεωρίες για την βιοτρομοκρατία και την κλιματική αλλαγή (βίντεο)

«Οποίος θέλει να προκαλέσει ζημιά δημιουργεί έναν ιό»

Για δύο νέους επικείμενους κινδύνους μίλησε ο Μπιλ Γκέιτς που κρούει τον κώδωνα για την βιοτρομοκρατία και την κλιματική αλλαγή.

Ο δισεκατομμυριούχος συνιδρυτής της Microsoft μίλησε στον Derek Muller και στο κανάλι του Youtube, Veritasium για τις νέες απειλές που αναμένεται να αντιμετωπίσει η ανθρωπότητα.

Να πούμε ότι ο μεγιστάνας και φιλάνθρωπος είχε γίνει «προφήτης» το 2015 όταν μιλώντας στο Ted Talk είχε προβλέψει την πανδημία.

«Θα αισθάνονται αρκετά καλά, ενώ μπορεί να τον μεταδώσουν, σε βαθμό που να μπαίνουν χωρίς προφυλάξεις σ’ ένα αεροπλάνο ή ένα κατάστημα.. Αν κάτι σκοτώσει πάνω από δέκα εκατ. ανθρώπους τις επόμενες δύο δεκαετίας, πιθανώς θα είναι ένας λίαν λοιμογόνος ιός παρά ένας πόλεμος. Όχι πύραυλοι, αλλά μικρόβια» είχε πει τότε ενώ είχε αναφέρει ακόμα ότι όταν έρθει η διασπορά του ιού δεν θα είμαστε έτοιμοι.

Τώρα οι επόμενες κρίσεις που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε, σύμφωνα με τον Μπιλ Γκέιτς είναι η κλιματική αλλαγή και η βιοτρομοκρατία.

«Η πρώτη είναι η κλιματική αλλαγή. Για κάθε χρόνο, οι θάνατοι από τη συγκεκριμένη αιτία θα ξεπερνούν ακόμη και τον φόρο σε ζωές που έχουμε πληρώσει από την πανδημία του κορωνοϊού» είπε χαρακτηριστικά στο Veritasium.

Αναφορικά με την δεύτερη απειλή είπε ότι «πρόκειται για την βιο-τρομοκρατία. Κάποιος ο οποίος θέλει να προκαλέσει ζημιά δημιουργεί έναν ιό και, στην περίπτωση που αυτό συμβεί, το κόστος θα είναι πολύ μεγαλύτερο από μια πανδημία που δημιουργήθηκε με φυσικό τρόπο, όπως η σημερινή».

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ