Σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου: Πότε θεωρείται παραγεγραμμένο αδίκημα – Πώς το σχολιάζει ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης (βίντεο)

Ακούστε τα όσα είπε

Στην εκπομπή «Σήμερα» μίλησε ο Γιάννης Μαρακάκης που εξήγησε πότε θεωρείται παραγεγραμμένο αδίκημα η σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου.

Ειδικότερα ο γνωστός δικηγόρος με αφορμή την μήνυση που κατατέθηκε χθες εις βάρος γνωστού σκηνοθέτη, ανέλυσε το πλαίσιο που καθορίζει αν μια υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκου έχει παραγραφεί η όχι.

Ο Μαρακάκης μιλώντας στο ΣΚΑΪ εξήγησε ότι εάν η κακοποίηση όταν θα γίνει ανάλυση του εγκλήματος πράξης είναι κακουργηματική, τότε σίγουρα δεν έχει παραγραφεί και η υπόθεση θα πάρει το δρόμο της για την εισαγγελία. 

Εάν η ανάλυση των πράξεων δείξει ότι είναι πλημμεληματική τότε υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να είναι παραγεγραμμένες οι πράξεις.

«Αυτό λοιπόν πρέπει να διορθωθεί και να έρθει να προσαρμοστεί η συγκεκριμένη διάταξη και για πλημμελήματα, ώστε να μπορούν να μπουν κάτω από τη φτερούγα της εισαγγελίας και οι περιπτώσεις των ανηλίκων που δεν μπορούσαν να το καταγγείλουν τότε» είπε.

 

Ακόμα αναφέρθηκε και στην υπόθεση της Σοφίας Μπεκατώρου η οποία μπήκε στο αρχείο λέγοντας ότι πρόκειται για πολύ σημαντικές αποκαλύψεις αφού βοηθούν και άλλα θύματα να βγουν και να μιλήσουν.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ