Αυτή είναι η έκθεση του Σωτήρη Τσιόδρα: Να γιατί συμβουλεύω τον πρωθυπουργό να προχωρήσει σε ολικό lockdown

Ένα βήμα πριν από νέο σκληρό lockdown

Ένα βήμα πριν από νέο αυστηρό lockdown βρίσκεται η χώρα αφού η επιδημιολογική κατάσταση έχει φέρει ανησυχία.

Αυτό φαίνεται τουλάχιστον να προτείνουν οι ειδικοί αφού η έκθεση του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η πληρότητα στις ΜΕΘ είναι στο 70%.

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ενώ μετά το πέρας αυτής ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός ζήτησε την έκτακτη σύγκληση της επιτροπής των επιστημόνων έτσι ώστε να εξεταστεί η λήψη μέτρων για την Αττική.

«Η Επιτροπή θα συνεδριάσει, θα κάνει τις εισηγήσεις της και μετά θα ανακοινωθούν τα όποια μέτρα» πρόσθεσε.

 

Τι αναφέρει η έκθεση Τσιόδρα

Σύμφωνα με την έκθεση του Σωτήρη Τσιόδρα η πληρότητα σε κλίνες ΜΕΘ στην Περιφερειακή Ενότητα Αττικής ανέρχεται πλέον στο 70% και εντοπίζεται μεγάλη αύξηση στις εισαγωγές σε απλές κλίνες ΜΕΘ στα μεγάλα νοσοκομεία αναφοράς της Αθήνας, όπως στο Σωτηρία, τον Ευαγγελισμό και το Γενικό Κρατικό Αθηνών Γ.Γεννηματάς.

Αύξηση της τάξης του 11% υπάρχει και στα κρούσματα ηλικιών έως 9 ετών, γεγονός το οποίο θα σημάνει πιθανότατα την επιστροφή των Δημοτικών στην τηλεκπαίδευση.

 

Ο υπουργός Υγείας είχε πει την Τρίτη το πρωί, μιλώντας στο Open πως αν και σήμερα τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν είναι καλά, τότε εισήγησή του θα είναι ένα ολικό lockdown στην Αττική, τύπου Μαρτίου. 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ