Τηλεκπαίδευση στα σχολεία: Αναλυτικά το πρόγραμμα για νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια

Τι αλλάζει στην τηλεκπαίδευση; 

Από μεθαύριο Πέμπτη και έως τις 28 Φεβρουαρίου θα υπάρξουν αυξημένα περιοριστικά μέτρα στην Αττική, ανακοίνωσε στο χθεσινό τηλεοπτικό μήνυμα του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. 

«Αυτό σημαίνει ότι κλείνει κάθε μορφή λιανεμπορίου και στο εξής όλες οι βαθμίδες εκπαίδευσης θα λειτουργούν εξ’ αποστάσεως. Εκτός από την ειδική αγωγή που θα συνεχιστεί με φυσική παρουσία. 

Βάσει των νέων μέτρων του lockdown, σήμερα είναι η τελευταία ημέρα διά ζώσης μαθημάτων για τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά και τα γυμνάσια, καθώς από αύριο, Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου, για όλα τα σχολεία θα επανέλθει το σύστημα της τηλεκπαίδευσης.

 

Όπως γινόταν και το προηγούμενο διάστημα Γυμνάσια και Λύκεια θα κάνουν μάθημα με τηλεκπαίδευση το πρωί και τα Δημοτικά θα λειτουργούν το μεσημέρι. 

 

Από την Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου, θα τεθεί εκ νέου σε λειτουργία η εκπαιδευτική τηλεόραση στην ΕΡΤ για τους μαθητές του Δημοτικού. Σήμερα το υπουργείο Παιδείας θα δώσει και πάλι οδηγίες για μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς χωρίς ν΄ αναμένονται διαφοροποιήσεις πράγμα που σημαίνει ότι τα μαθήματα σε γυμνάσια και λύκεια θα γίνονται το πρωί και στα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία το μεσημέρι από τις 2.10 έως τις 5.20 και βέβαια η παρακολούθηση των μαθημάτων θα είναι υποχρεωτική.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ