Σάλος στην Γαλλία με την «Ζιλί» - 20 πυροσβέστες βίασαν μια 14χρονη 130 φορές σε δύο χρόνια - Η δίκη ξεκίνησε… (βίντεο)

Πλήθος κόσμου στο πλευρό της

Σάλος στην Γαλλία με την υπόθεση της «Ζιλί» μιας 25χρονης πια γυναίκας που καταγγέλλει ότι βιάστηκε από 20 πυροσβέστες όταν εκείνη ήταν 13 - 15 ετών.

Η υπόθεση επανεξετάζεται τώρα από το Δικαστήριο αφού έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση σε τρεις άντρες. 

Παράλληλα στην Γαλλία ο κόσμος έχει ξεσηκωθεί και με το σύνθημα «Justice pour Julie» (δικαιοσύνη για την Julie) ζητούν να αλλάξει η νομοθεσία.

Να σημειωθεί ότι αυτό δεν είναι το πραγματικό όνομα της κοπέλας ωστόσο έχει γίνει trend στο διαδίκτυο με πλήθος κόσμου να τάσσεται στο πλευρό της νεαρής και της οικογένειάς της.

Σε κινητοποιήσεις είχε οδηγήσει τον Ιούλιο του 2020 και η απόπειρα αυτοκτονίας που είχε κάνει η 25χρονη. Φεμινιστικές οργανώσεις είχαν βγει το καλοκαίρι στους δρόμους, ενώ είχαν  δημιουργήσει και το hashtag «justice pour Julie».

«Πήρε πολλά κουτιά χάπια για να δώσει τέλος στο μαρτύριο που ζούσε. Όταν το καταλάβαμε την πήγαμε κατευθείαν στο νοσοκομείο. Έπεσε σε κώμα για μερικές ώρες» είχε πει τότε η μητέρα της κοπέλας σύμφωνα και με την Le Parisien.

Τώρα γίνονται εκ νέου κινητοποιήσεις με τον κόσμο να ζητά να γίνουν άμεσα αλλαγές στην νομοθεσία. 

Με βάση το γαλλικό Δίκαιο η ηλικία των 15 είναι η ηλικία σεξουαλικής ωρίμανσης, ωστόσο δεν υπάρχει όριο ηλικίας κάτω από το οποίο ένας ανήλικος δεν θεωρείται ικανός για συναίνεση. Έτσι ένα παιδί δεν είναι κατ’ ανάγκη θύμα βιασμού, τουλάχιστον με βάση τον νόμο.

Τι ισχυρίζεται η 25χρονη πια «Ζιλί» για την κακοποίηση που υπέστη;

Η νεαρή κοπέλα υποστηρίζει ότι είχε σχέση με έναν από τους πυροσβέστες ο οποίος την είχε βοηθήσει μάλιστα και σε μια δύσκολη στιγμή. 

Ωστόσο σε κάποια επίσκεψη που είχε κάνει στο σπίτι της τον Ιανουάριο του 2009 την βίασε την ώρα που η μητέρα της είχε βγει για λίγο έξω.

Μάλιστα σύμφωνα με τα λεγόμενά της ο Πιέρ, όπως είναι το όνομά του, τον Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς την είχε πάει στο διαμέρισμά του, ενώ ήρθαν ακόμα δύο συνάδελφοί του και την βίασαν ομαδικά.

Ο The Guardian σε δημοσίευμά του αναφέρει ότι οι άντρες πήγαν στο σπίτι της νεαρής 130 φορές σε διάστημα δύο ετών!

Τρεις από αυτούς έχουν ομολογήσει ότι είχαν σεξουαλικές επαφές με την «Julie» αλλά ότι έγινε με συγκατάθεσή της. Βάσει των ισχυρισμών της ωστόσο οι άντρες που την κακοποίησαν ήταν περισσότεροι.

Η Εισαγγελία υποστηρίζει ότι θα πρέπει να καταδικαστούν για βιασμό και οι 20 άντρες ωστόσο μέχρι στιγμής κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση βαραίνουν τρια μόνο άτομα.

Η 25χρονη χρειάστηκε να πάρει φάρμακα αφού είχε καταρρεύσει μετά και τα όσα συνέβαιναν, ενώ όταν σταμάτησε την αγωγή της το 2010 αποκάλυψε στην μητέρα της την φρίκη που ζούσε και έκανε καταγγελία.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ