Ο Σπύρος Σούλης μας δείχνει ένα πρωτοποριακό Trend: Βάλτε κουρτίνες ίδιο χρώμα με τους τοίχους (φωτό)

Ακολουθήστε και εσείς το νέο trend...

Μπορεί οι κουρτίνες να είναι μια ευκαιρία για να βάλετε χρώμα στο σπίτι σας και να το κάνετε πιο ενδιαφέρον, αλλά για ένα κομψό αποτέλεσμα υπάρχει μόνο μια λύση. Βάλτε κουρτίνες στο ίδιο χρώμα με τον τοίχο σας.

Ταιριάξτε τοίχους και κουρτίνες με διαφορετικές αποχρώσεις του ίδιου χρώματος Αν θέλετε να βάλετε χρωματιστές κουρτίνες σε κάποιο δωμάτιό σας τότε μπορείτε να επιλέξετε κάποια που να έχει τουλάχιστον λίγο από το χρώμα του τοίχου. Αν, για παράδειγμα, ο τοίχος σας είναι ροζ τότε θα πρέπει να επιλέξετε μια κουρτίνα που να έχει έστω και λίγο ροζ.

Δε χρειάζεται να βρείτε την ίδια ακριβώς απόχρωση. Όταν το χρώμα της κουρτίνας είναι 2-3 τόνους πιο ανοιχτό ή πιο σκούρο από το χρώμα στους τοίχους, το μάτι το βλέπει σαν ένα εντελώς διαφορετικό χρώμα.

thehomeissue_kourtina01

Στην συγκεκριμένη περίπτωση το απαλό μοβ στους τοίχους συνδυάζεται με το πιο σκούρο μοβ στις κουρτίνες. Το αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερο αλλά και όμορφο.

Κρατήστε το φυσικό Αν έχετε χρησιμοποιήσει κάποιο «δυνατό» χρώμα στους τοίχους, μπορείτε να επιλέξετε κουρτίνες σε γήινες αποχρώσεις. Οι λευκές κουρτίνες ταιριάζουν και με θερμά και με ψυχρά χρώματα στους τοίχους. Για να δώσετε λίγο παραπάνω οπτικό ενδιαφέρον στο δωμάτιο μπορείτε να ταιριάξετε το τελείωμα ή κάποιες λωρίδες (αν η κουρτίνα είναι ριγέ) με τον τοίχο και να επιλέξετε για την υπόλοιπη κουρτίνα σας κάποια γήινη απόχρωση αναφέρει το spirossoulis.

Επιλέξτε μονοχρωμία Αν σας ενδιαφέρει ένα πιο κλασικό στιλ με μονόχρωμες κουρτίνες, επιλέξτε κουρτίνες σε χρώμα που να ταιριάζει με το χρώμα του τοίχου σας. Αυτό που πρέπει να προσέξετε είναι να επιλέξετε τον τόνο. Αν, για παράδειγμα, το χρώμα στους τοίχους σας είναι κίτρινο τότε οι κουρτίνες σας πρέπει να είναι πιο σκούρο ή πιο ανοιχτό κίτρινο.

thehomeissue_kourtina02

Το απαλό ροζ στους τοίχους ταιριάζει πολύ όμορφα με το ελάχιστα πιο έντονο ροζ στις κουρτίνες. Τα υπόλοιπα χρώματα του δωματίου είναι ουδέτερα (αν εξαιρέσουμε το πάπλωμα).

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ