Η Κριστίν Λαγκάρντ αποθεώνει την γυναικεία ηγεσία στον χώρο της οικονομίας - Το χειροκρότημα στις έξι γυναίκες σε θέσεις - κλειδιά (φωτό)

Δείτε τι γράφει... 

Η Κριστίν Λαγκάρντ, η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας με μια ανάρτησή της αποθεώνει τις γυναίκες που βρίσκονται σε ηγετικές οικονομιές θέσεις ανά τον κόσμο και τονίζει: 

Σημειώνουμε πρόοδο καθώς περισσότερες γυναίκες έχουν το πάνω χέρι στους ρόλους της οικονομίας και της χρηματοδότησης.

 

 

Αφορμή στάθηκε η ανάρτηση της Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, της Βουλγάρας οικονομολόγου και Γενικής Διευθύντριας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. 

Η Γκεοργκίεβα έγαρψε σε σχετική της ανακοίνωση: Η καρδιά μου είναι γεμάτη χαρά που βλέπω περισσότερες γυναίκες να αναλαμβάνουν ηγετικούς ρόλους στα διεθνή οικονομικά και τη χρηματοδότηση φέτος! ⁠ ⁠

Τους τελευταίους μήνες, η Janet Yellen έγινε η πρώτη γυναίκα Υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ και η Chrystia Freeland η πρώτη γυναίκα Υπουργός Οικονομικών στον Καναδά.

 

 

Η Κριστίν Λαγκάρντ ηγείται της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η Odile Renaud-Basso βρίσκεται στο τιμόνι της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης και σήμερα η Ngozi Okonjo-Iweala έγινε επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου. ⁠ ⁠

Πιστεύω ολόψυχα ότι οι γυναίκες - ηγέτες μπορούν να φέρουν όχι μόνο εξαιρετικές ιδέες αλλά και εξαιρετική ικανότητα για την επίτευξη συναίνεσης  - και να κάνουν δράσεις που βελτιώνουν πραγματικά τη ζωή των ανθρώπων.

Ανυπομονώ να δω αυτές τις απίστευτες γυναίκες επί το έργον και να έχουμε περισσότερες σαν αυτές στο μέλλον. 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ