Τα "πένθιμα" κοσμήματα της βασίλισσας Βικτώριας στο "σφυρί" - Οι καρφίτσες που φόρεσε για να τιμήσει τη μνήμη της κόρης της Αλίκης (φώτο)

Το πιο εντυπωσιακό από τα τρία κοσμήματα  είναι ένα «κρεμαστό κόσμημα από σμάλτο και διαμάντι» έχει στο κέντρο μία καρδιά και γράφει «Αλίκη» κάτω από μία κορώνα,

Στο Λονδίνο δημοπρατείται μια συλλογή από τα μοναδικά «κοσμήματα πένθους» της βασίλισσας Βικτώριας.
 
Τέσσερις διακριτικές μαύρες καρφίτσες που φορούσε η πρώην Βρετανή μονάρχης, η οποία κυβέρνησε από το 1837 έως το 1901, πωλούνται από τον οίκο Sotheby's ως μέρος μιας ευρύτερης δημοπρασίας 400 αντικειμένων από την κληρονομιά της Πατρίσια Νάτσμπουλ.
 
Η Νάτσμπουλ ήταν η κοντέσα του Μάουντμπάτεν της Βιρμανίας και πρώτη εξαδέλφη του πρίγκιπα Φίλιππου και πέθανε τον Ιούνιο του 2017.


 
Στη συλλογή περιλαμβάνονται τρεις καρφίτσες που φορούσε η Βικτώρια για να τιμήσει τη μνήμη του τρίτου της παιδιού της πριγκίπισσας Αλίκης που πέθανε από από διφθερίτιδα σε ηλικία 35 ετών.
 
Το πιο εντυπωσιακό από τα τρία κοσμήματα  είναι ένα «κρεμαστό κόσμημα από σμάλτο και διαμάντι» έχει στο κέντρο μία καρδιά και γράφει «Αλίκη» κάτω από μία κορώνα, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι λέξεις «Αγαπητή Αλίκη» είναι επίσης γραμμένες στο πίσω μέρος της παράλληλα με την ημερομηνία θανάτου της πριγκίπισσας «14 Δεκεμβρίου 1878».
 
Η τέταρτη καρφίτσα είναι αφιερωμένη στο θάνατο της μητέρας της βασίλισσας Βικτώριας, την Βικτώρια της Σαξονίας-Κόμπουργκ-Ζάαλφελντ.


 
Το μενταγιόν από αχάτη και διαμάντι ανοίγει για να αποκαλύψει μια μικρογραφία της μητέρας της βασίλισσας.

Μεγάλη η ιστορική και συναισθηματική αξία των κοσμημάτων

Καθ 'όλη τη διάρκεια της βασιλείας της, η Βασίλισσα Βικτώρια συσχετίστηκε  με το πένθος, καθώς φορούσε μαύρα κάθε μέρα για 40 χρόνια μετά το θάνατο του συζύγου της Πρίγκιπα Αλβέρτου μέχρι το θάνατό της.

Τα κοσμήματα, τα οποία έχουν  εκτιμήσεις που κυμαίνονται από 1.000 έως 3.000 λίρες Αγγλίας, περιγράφονται από ειδικούς ως «πολύ βιογραφικά» και «σχεδόν άλλο επίπεδο» στη ζωή της.

"Σκέφτεστε τη Βικτώρια και σκέφτεστε τα εμβληματικά κοσμήματα της βασίλισσας , τα διαμάντια, το Koh-i-Noor", δήλωσε ο David Macdonald, ειδικός και επικεφαλής της Sotheby's  για τη δημοπρασία.

"Αυτά τα κοσμήματα είναι πολύ πιο οικεία, η αξία τους δεν προέρχεται από τα μεγάλα διαμάντια ... Η αξία τους έγκειται στην πλήρη έκφραση, μια συναισθηματική, βαθιά προσωπική έκφραση για την απώλεια και την αγάπη", συμπληρώνει.

Ο κ. Macdonald είπε: "Η ύπαρξή τους δεν ήταν γνωστή ... τα βρήκαμε τυχαία ενώ εργαζόμαστε στη δημοπρασία. Επομένως, είναι χωρίς έγγραφα και είναι μια πραγματικά ενδιαφέρουσα ανακάλυψη."

Ένα από τα αντικείμενα, ένα κρεμαστό μενταγιόν από αχάτη και διαμάντι, ήταν δώρο του Πρίγκιπα Αλβέρτου στη σύζυγο του για να  σηματοδοτήσει την απώλεια της μητέρας της.

Πέθανε την ίδια χρονιά που χάρισε το μενταγιόν, το οποίο περιείχε μια μικρογραφία φωτογραφίας, μία πιάστρα  των μαλλιών της μητέρας της και μια «συγκινητική επιγραφή» από τον Πρίγκιπα Αλβέρτο, αναφέρει το Sky News.

Η δημοπρασία της συλλογής θα γίνει από τον οίκο Sotheby's στις 24 Μαρτίου , ενώ τα κομμάτια που θα διατεθούν θα  εκτίθενται στη New Bond Street από τις 20 έως τις 23 Μαρτίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ