Ιλεάνα Μακρή: Τopwoman, αυτοδημιούργητη επιχειρηματίας, σχεδιάστρια κοσμημάτων - Περιζήτητη στο εξωτερικό

Μια πραγματική topwoman.

Το ICC WOMEN HELLAS καλωσορίζει στην παρέα του την Ιλεάνα Μακρή. 

Αυτοδημιούργητη επιχειρηματίας , σχεδιάστρια κοσμημάτων και πρωτοπόρος του concept store στην Ελλάδα, με την «Μαγεία» από το 1987.

 

Πολυταξιδεμένη και κοσμοπολίτισσα, εχει κατορθώσει να ξεχωρίζει με το brand Ileana Makri σε εμβληματικά καταστήματα όπως : Barneys, Colette, A’maree’s, Maxfield, Dover Street Market, Lane Crawford.

 

Πήρε το πτυχίο της στην διοίκηση επιχειρήσεων αλλά στη συνέχεια ακολούθησε το το πάθος της , σπουδάζοντας σχέδιο κοσμημάτων στο G.I.A. (Gemological Institute of America in Santa Monica).
 

 

 

 

Έζησε στο Λονδίνο, στο Παρίσι και στη Νέα Υόρκη με τις δύο κόρες της που σήμερα εργάζονται. 

Ακαταπόνητη δημιουργός η ίδια, εμπνεύστηκε και αφοσιώθηκε σε διαφορετικούς πολιτισμούς, παραδόσεις, lifestyle που αντανακλώνται στα πρωτοποριακά σχέδια και την μοναδική αισθητική των διαχρονικών κοσμημάτων της.

Ξεχωρίζουν οι συνεργασίες της με τον Λονδρέζο designer Marios Schwab, με το The Row των Mary-Kate & Ashley Olsen, την Zeus N Dione, το Jonathan Simkai, στο Λός Αντζελες.

 

 

 

Πρόσφατα η Ιλεάνα Μακρή ανέλαβε ως creative director του ιστορικού οίκου κοσμημάτων Reinstein Ross.

Οι κόρες της Μυρτώ και Αμαλία εχουν αναλάβει ως head buyer και ως Creative Director στην διάσημη σειρά EYE M by Ileana Makri αντίστοιχα.
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ