Έκτακτη είδηση: Συνελήφθη ο Δημήτρης Λιγνάδης - Εκδόθηκε ένταλμα (βίντεο)

Καταιγιστικές εξελίξεις

Καταιγιστικές οι εξελίξεις με τον Δημήτρη Λιγνάδη που έχει συλληφθεί. 

Πριν από λίγο εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για τον τέως καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, σύμφωνα και με το Open.

Υπενθυμίζεται ότι ο σκηνοθέτης μετέβη σήμερα το  απόγευμα με τον δικηγόρο του στη ΓΑΔΑ, προκειμένου να ενημερωθούν αν υπάρχει ένταλμα σε βάρος του.

"Ζητήσαμε αρμοδίως ενημέρωση από τις αρχές και λάβαμε την ενημέρωση από την Αστυνομία ότι μέχρι στιγμής ο Δημήτρης Λιγνάδης δεν αναζητείται" δήλωσε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος του κ. Γεωργουλέας.

 

Ωστόσο αργά το απόγευμα του Σαββάτου η Εισαγγελία εξέδωσε τελικά το ένταλμα σύληψης για τον ηθοποιό και σκηνοθέτη. Η δίωξη που ασκήθηκε εναντίον του Λιγνάδη αφορά δύο περιπτώσεις βιασμού εκ των οποίων η μία είναι εκείνη που καταγγέλθηκε με την χθεσινή μήνυση από 25χρονο αλλοδαπό.

Από την εισαγγελική έρευνα που διενεργήθηκε από τους Εισαγγελείς Κώστα Σπυρόπουλο και Νίκο Στεφανάτο εντοπίστηκε και η δεύτερη υπόθεση βιασμού η οποία προέκυψε από την πρώτη μήνυση που κατατέθηκε σε βάρος του καλλιτέχνη με την πράξη σε βάρος του μηνυτή να έχει παραγραφεί. Ενεργή ωστόσο είναι η πράξη που καταγγέλθηκε στην Εισαγγελία μετά από εκείνη την προσφυγή, σύμφωνα και με το ΑΠΕ.

Η δικογραφία διαβιβάστηκε αμέσως στην ανακρίτρια η οποία συμφώνησε για την έκδοση του εντάλματος σύλληψης, ενώπιον της οποίας θα οδηγηθεί για την απολογία του.

Υπουργείο Δικαιοσύνης για σύλληψη Λιγνάδη: Ήρθε η ώρα της Δικαιοσύνης

Το υπουργείο Δικαιοσύνης με αφορμή την σύλληψη του Δημήτρη Λιγνάδη αναφέρει σε ανακοίνωση του:

«H Δικαιοσύνη έχει πλέον το λόγο. Είμαστε βέβαιοι ότιοι δικαστικές αρχές θα κάνουν ό,τι χρειαστεί προκειμένου να έρθουν όλα στο φως σε αυτή την πολύ σκοτεινή υπόθεση και να αποδοθεί δικαιοσύνη. Η χώρα έχει κράτος Δικαίου και η κυβέρνηση θα συνδράμει, με όποιο τρόπο της ζητηθεί, θέτοντας στη διάθεση των δικαστικών αρχών τις υπηρεσίες της.

Υποθέσεις τέτοιου είδους δεν έχουν κομματικό χρώμα. Είναι καθήκον όλων των πολιτικών δυνάμεων να συνεργαστούν, ώστε να αντιμετωπιστούν νοσηρά φαινόμενα, όπως αυτά που καταγγέλλονται. Είναι ευθύνη και καθήκον μας απέναντι στα θύματα. Η σιωπή που επικρατούσε για τόσα χρόνια έσπασε. Ήρθε η ώρα της Δικαιοσύνης».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ