Ο Άκης Πετρετζίκης μας έχει ένα νοστιμότατο πρωινό - Acai bowl με ρόφημα αμυγδάλου και μάνγκο

Ένα δυναμωτικό πρωινό...

Συστατικά

  • 1 μάνγκο, περίπου 350γρ
  • 1 μπανάνα, περίπου 300γρ
  • 2 κ.σ. σκόνη acai
  • 2 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
  • 1 κ.γ. τζίντζερ, φρέσκο, τριμμένο
  • 1 κ.γ. μάτσα, σε σκόνη
  • 400 γρ. ρόφημα αμυγδάλου AdeZ

Για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

  • 1 μάνγκο, σε κυβάκια 3εκ.
  • 100 γρ. μαύρα μούρα (blackberries)
  • 100 γρ. γκρανόλα
  • 10 γρ. ινδοκάρυδο

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Καθαρίζουμε το μάνγκο και τη μπανάνα.

  • Τα κόβουμε σε κομμάτια των 2 εκ. και τα βάζουμε σε ένα ταψί. Τυλίγουμε με μεμβράνη και βάζουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες να παγώσουν.
  • Αφαιρούμε το ταψί από την κατάψυξη και ρίχνουμε τα παγωμένα κομμάτια των φρούτων σε ένα μπλέντερ.
  • Προσθέτουμε τη σκόνη acai, το σιρόπι σφενδάμου, το φρέσκο τζίντζερ, τη μάτσα σε σκόνη και το ρόφημα αμυγδάλου AdeZ.
  • Χτυπάμε για 1-2 λεπτά μέχρι να διαλυθούν εντελώς τα κομμάτια των φρούτων και να έχουμε ένα ομοιόμορφο παχύρευστο μείγμα.
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε μπολ και σερβίρουμε με μάνγκο κομμένο σε κυβάκια, blackberries, γκρανόλα, και πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο.

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ