Φάκελος ''φωτιά'' στα χέρια του Εισαγγελέα: Ο Σπυρος Μπιμπίλας κατέθεσε - "Έχει αναλάβει η Δικαιοσύνη" (βίντεο)

Άνοιξε ο ασκός του Αιόλου....

Ολοκληρώθηκε η κατάθεση του προέδρου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) Σπύρου Μπιμπίλα στον εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλο.

Ο κ. Μπιμπίλας, που κλήθηκε από τον εισαγγελικό λειτουργό να εισφέρει τα στοιχεία για σεξουαλική βία στον χώρο του θεάτρου που έχουν συλλεχθεί στο πλαίσιο του πειθαρχικού ελέγχου που διενεργείται εντός του ΣΕΗ, παρέμεινε στο εισαγγελικό γραφείο για περισσότερη από μία ώρα.

Εξερχόμενος του εισαγγελικού γραφείου ο κ.Μπιμπίλας αρνήθηκε να κάνει οποιαδήποτε δήλωση για το περιεχόμενο της κατάθεσης του, λέγοντας μόνο πως «άρχισε η διαδικασία, επομένως έχει αναλάβει η Δικαιοσύνη».

Επισήμανε πως δεν προτίθεται να προβεί σε καμία δήλωση αναφέροντας χαρακτηριστικά πως δεν επιθυμεί να ερωτηθεί για "το τι έφερα και τι δεν έφερα", σχολιάζοντας πως οι δημοσιογράφοι γνώριζαν τι θα προσκομίσει πριν μιλήσει ο ίδιος.

Σημειώνεται ότι μετά τις βαρύτατες καταγγελίες, αλλά και μία μαρτυρία - "κλειδί", το απόγευμα του Σαββάτου ο Δημήτρης Λιγνάδης συνελήφθη και οδηγήθηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών, ενώ, όπως ανέφερε ο δικηγόρος του, κ. Γεωργουλέας, αρνείται όλες τις κατηγορίες.

 

Το πρωί της Κυριακής μετήχθη στα δικαστήρια της Ευελπίδων και παρουσιάστηκε ενώπιον της Ανακρίτριας, όπου ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Τετάρτη.

Την ίδια ώρα, στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης έχει μπει και δεύτερος πολύ γνωστός ηθοποιός, τον οποίο κατονόμασε αρχικά και ο Νίκος Σ. ως θύμα.

Ωστόσο, ένας νέος μηνυτής, ο Δημήτρης Άνθης, κατήγγειλε βιασμό από το άτομο που στην πρώτη καταγγελία παρουσιάζεται ως θύμα. Ο 38χρονος σήμερα Δημήτρης Άνθης αναγνώρισε στον παρατηρητή τότε το άτομο που τον κακοποίησε σεξουαλικά σε ηλικία 22 ετών. Πρόκειται για πασίγνωστο ηθοποιό.

Γι αυτή τη μήνυση ο Εισαγγελέας έδωσε παραγγελία στην Ασφάλεια να κάνει την προανάκριση, κρίθηκε κατ’ επείγουσα και αναμένεται τις επόμενες ημέρες να την πάρει στα χέρια του ο Εισαγγελέας για να προχωρήσει αυτή την υπόθεση.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ