Allen v Farrow: Το ντοκιμαντέρ του HBO για τον Γούντι Άλεν και οι σοκαριστικές μαρτυρίες - «Με αποπλάνησε όταν ήμουν 16» (βίντεο)

«Το γεγονός ότι ήμουν έφηβη δεν αναφέρθηκε ποτέ»

Μεγάλος ντόρος γίνεται γύρω από το νέο ντοκιμαντέρ του HBO που ακολουθεί το ερωτικό παρελθόν του Γούντι Άλεν και τον «πόλεμο» με την πρώην σύντροφό του Μία Φάροου.

Το «Allen v Farrow» βάζει στο μικροσκόπιο τις καταγγελίες που έχουν γίνει ανά τα χρόνια με πρωταγωνιστή τον γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη.

Το 2014 η θετή κόρη της Μία, Dylan Farrow σε γράμμα της στου New York Times υποστήριξε ότι ο Γούντι Άλεν την κακοποίησε σεξουαλικά όταν εκείνη ήταν ακόμα παιδί.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @cinema.for.everr

Λίγα χρόνια μετά όταν ξέσπασε το κίνημα metoo πολλοί καλλιτέχνες πήραν αποστάσεις από τον Άλεν, σύμφωνα και με τον independent που θέτει τώρα το ερώτημα αν το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ θα σημάνει και τον «θάνατο» της καριέρας του γνωστού σκηνοθέτη.

Στο ντοκιμαντέρ του HBΟ παρουσιάζονται συνομιλίες του Γούντι Άλεν με την Φάρου, συνεντεύξεις από οικογενειακούς φίλους αλλά και από την ίδια την Dylan.

Πριν την σχέση της με τον Γούντι Άλεν η Μία Φάροου είχε υιοθετήσει  την Soon-Yi, ενώ μετά και το διαζύγιό της με τον συνθέτη Andre Previn υιοθέτησε δύο ακόμα παιδιά. Τον Moses και την Dylan.

Όπως αναφέρει στο δημοσίευμά του ο Independent από το 1997 ο Γούντι Άλεν είναι παντρεμένος με την Soon -Yi, ενώ η Dylan τον κατηγόρησε για σεξουαλική κακοποίηση. Ωστόσο το πόρισμα της κλινικής για κακοποιημένα παιδιά έδειξε ότι το κορίτσι δεν είχε υποστεί κακοποίηση.

Στο ντοκιμαντέρ παρουσιάζεται παράλληλα και η μαρτυρία μιας άλλης γυναίκας, της Κριστίνα Ένγκελχαρντ που ισχυρίζεται ότι ο σκηνοθέτης την αποπλάνησε όταν εκείνη ήταν 16 και εκείνος 41.

«Αυτό το φιλμ μού θύμιζε πάντα πώς έπαιζε με τους χαρακτήρες στις ταινίες του, και πώς έπαιξε μαζί μου», λέει σήμερα η 61χρονη γυναίκα για την ταινία «Manhattan» του 1979 στην οποία ένας μεσήλικας έχει ερωτική σχέση με μια 17χρονη.

«Το γεγονός ότι ήμουν έφηβη δεν αναφέρθηκε ποτέ, κι αυτό ήταν πολύ έξυπνο γιατί με έκανε να νιώθω ενήλικη. Με ρωτούσε συνέχεια τι πιστεύω για διάφορα θέματα και ήμουν πανευτυχής που ζητούσε τη γνώμη μου. Για εμένα, ήταν κάτι συναρπαστικό να κοιτάζει κάποιος πέρα από την εμφάνισή μου. Νόμιζα ότι του άρεσε και το μυαλό μου εκτός από το σώμα μου. Όμως δεν με έβγαλε ποτέ έξω για φαγητό ή σε ραντεβού, ούτε μία φορά».

«Δεν πέρασα ποτέ το βράδι εκεί. Βρισκόμασταν μόνο για κάνα δυο ώρες, συμπεριλαμβανομένου του σεξ. Ένα ποτήρι κρασί, λίγη κουβεντούλα, ένα παιχνίδι σκάκι και μετά σεξ. Μετά μου έλεγε πάντα, “ώρα να φύγεις” και μου πρότεινε να ξαναπεράσω όταν θα βρισκόμουν ξανά στην περιοχή» είπε ακόμα η Κριστινα, σύμφωνα και με την daily mail.

 «Τα αρπακτικά εντοπίζουν αυτήν την έλλειψη αυτοπεποίθησης σε νεαρά άτομα και την εκμεταλλεύτονται. Νόμιζα ότι ήμουν ξεχωριστή για εκείνον, όμως κατέληξα να νιώθω το παιχνιδάκι του. Ήμουν απλά ένα αντικείμενο που έπαιζε μαζί του. Δεν ήταν ο άνθρωπος που νόμιζα. Του έδινα συνεχώς ευκαιρίες επειδή τον θεωρούσα ιδιοφυία».

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by WomenNOW (@womennowsp)

Ο διάσημος σκηνοθέτης και η σύζυγός του με δήλωσή τους στο The Hollywood Reporter έκαναν λόγο για «τσεκουρέμενη δουλειά γεμάτη ψέματα». 

«Οι δημιουργοί του ντοκιμαντέρ δεν ενδιαφέρονται για την αλήθεια» ανέφεραν ακόμα στην δήλωση.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ