Κώστας Γαβράς: Έκκληση στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τον Δημήτρη Κουφοντίνα - ''Να τηρήσετε την υποχρέωσή σας στο πλαίσιο του κράτους δικαίου και των νόμων''

Ο σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς απευθύνει έκκληση στον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη να υλοποιήσει το αίτημα του απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα.

Έκκληση στον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη απευθύνει με δήλωσή του στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς στον οποίο  ζητά να τηρήσει την υποχρέωσή του στο πλαίσιο του κράτους δικαίου και των νόμων και μέσα σε αυτό το πλαίσιο να διατάξει την επιστροφή του καταδικασμένου Δημήτρη Κουφοντίνα στη φυλακή όπου εξέτιε την ποινή του, δηλαδή στις Φυλακές Κορυδαλλού.

Να σημειώσουμε πως ο Δημήτρης Κουφοντίνας κάνει απεργία πείνας από τις 8 Ιανουαρίου, ενώ ξεκίνησε και απεργία δίψας από το απόγευμα της Δευτέρας, όπως ενημέρωσε με ανάρτησή του στο facebook ο γιος του, Έκτωρας.

Όπως έγινε γνωστό, γύρω στις 17:30 της Δευτέρας ο Δ. Κουφοντίνας ζήτησε από τους γιατρούς της ΜΕΘ του νοσοκομείου Λαμίας να του αφαιρέσουν την "πεταλούδα" και έκτοτε δεν λαμβάνει ούτε ορό ενυδάτωσης.

eurokinissi

Με δήλωση του, ο γνωστός σκηνοθέτης ζητά από τον κ. Μητσοτάκη να υλοποιήσει το κατ' εκείνον αίτημα του απεργού πείνας Δ. Κουφοντίνα, καθώς η υγεία του είναι σε οριακό σημείο, έχοντας πλέον ξεπεράσει τις 40 ημέρες απεργίας. 

"Απευθύνω έκκληση στον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, με βάση τις αρχές του ανθρωπισμού, να τηρήσει την υποχρέωσή του στο πλαίσιο του κράτους δικαίου και των νόμων και να διατάξει την επιστροφή του καταδικασμένου κρατούμενου Δημήτρη Κουφοντίνα στη φυλακή όπου εξέτιε την ποινή του, δηλαδή στις Φυλακές Κορυδαλλού" αναφέρει στη δήλωση του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ