Ένα 11χρονο αγόρι νεκρό από το πολικό ψύχος στο Τέξας: Δεν είχαν ρεύμα στο τροχόσπιτο - Η μητέρα του έκανε μήνυση 100 εκατ. δολαρίων (φωτό - βίντεο)

Το Τέξας, παρέλυσε από διακοπές στην ηλεκτροδότηση...

Παγερό ψύχος, με πολικές θερμοκρασίες και χιονοθύελλες, προκάλεσε εκτίναξη της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος στο νότιο τμήμα των Ηνωμένων Πολιτειών τις τελευταίες ημέρες.

Το Τέξας, με πληθυσμό 29 εκατομμυρίων κατοίκων, γνωρίζει τις μεγαλύτερες δυσκολίες για να ανταποκριθεί στην έκρηξη αυτή της ζήτησης.

Πολλοί σταθμοί παραγωγής ενέργειας που λειτουργούν με φυσικό αέριο, αιολική ενέργεια ή πυρηνική ενέργεια και τροφοδοτούν πόλεις όπως το Όστιν και το Χιούστον, διαπίστωσαν δυσκολίες στην λειτουργία τους λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Η ERCOT, η εταιρεία που είναι επιφορτισμένη με την διανομή της ενέργειας στο Τέξας, κήρυξε πριν αρκετές ημέρες κατάσταση έκτακτης ανάγκης και αποφάσισε, για προληπτικούς λόγους, την διακοπή ορισμένων πηγών τροφοδοσίας για την αποφυγή υπερφόρτωσης του δικτύου.

 

 

Ορισμένα νοικυριά βρέθηκαν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα επί περισσότερες από 48 ώρες αναφέρει το ΑΠΕ.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πεθάνει ένα 11χρονο αγόρι... 

 

 

Η Μαρία Πινέντα, η μητέρα του καταγγέλλει ότι οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας ERCOT και Entergy Corps ευθύνονται για τον θάνατο του γιου της Κρίστιαν, που βρέθηκε χωρίς της αισθήσεις του το πρωί της 16ης Φεβρουαρίου στο τροχόσπιτό τους. 

Η γυναίκα κατέθεσε μήνυση ζητώντας αποζημίωση ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων από τις δύο εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας αναφέρει το BBC.

Ο Κρίστιαν πέθανε από το κρύο, «διότι το δίκτυο δεν αποτελούσε προτεραιότητα και οι πάροχοι ενέργειας έλαβαν αποφάσεις με γνώμονα το κέρδος», σημειώνεται στο έγγραφο, που κατατέθηκε στο δικαστήριο της κομητείας Τζέφερσον.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ