Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Γεμιστό ρολό κιμά με γλάσο ντομάτας, μία εύκολη συνταγή - Θα σας πάρει το μυαλό!

Νοστιμότατο ρολό κιμά γεμιστό με ζαμπόν, τυρί και γλάσο ντομάτας, που σερβίρεται σε φέτες και συνοδεύεται ιδανικά από πράσινη σαλάτα

Υλικά Συνταγής

  • 500 γραμ. χοιρινό κιμά
  • 500 γραμ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 5 φέτες μπέικον πολύ ψιλοκομμένες
  • 5 φέτες προσούτο πολύ ψιλοκομμένες
  • 3 χοντρές φέτες ψωμί μπαγιάτικο
  • γάλα
  • 3/4 φλ. παρμεζάνα
  • 3 κ.σ μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 μεγάλα αβγά χτυπημένα
  • 1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 2 συσκευασίες ψιλοκομμένες ντομάτες
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για τα πατατάκια φούρνου με δεντρολίβανο

  • 4 μεγάλες πατάτες

  • 1/4 φλ ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ ψιλοκομμένο δεντρολίβανο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Ευχαριστούμε θερμά την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και το argiro.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Εκτέλεση

  • Για το γεμιστό ρολό κιμά με γλάσο ντομάτας, βγάζουμε πρώτα την κόρα από το ψωμί.
  • Κόβουμε σε καρέ κομματάκια ψωμιού, τα βάζουμε σε μπολ, περιχύνουμε με γάλα και αφήνουμε να ρουφήξει και να μαλακώσει.
  • Τα στύβουμε από το γάλα και τα βάζουμε σε μπολ.
  • Προσθέτουμε τους κιμάδες, το μπέικον, το προσούτο, την παρμεζάνα, το μαϊντανό και τα αυγά. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.
  • Λαδώνουμε ένα ταψάκι και δίνουμε σχήμα ρολού στο μείγμα κιμά.
  • Καλύπτουμε με μεμβράνη και το παγώνουμε στο ψυγείο για μία ώρα.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC.
  • Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και με προσοχή βάζουμε το ρολό μέσα.
  • Ψήνουμε για 10′ να κάνει κρούστα, αναποδογυρίζουμε με προσοχή, περιχύνουμε με το κρασί και βράζουμε για 5′ να εξατμιστεί.
  • Προσθέτουμε την ντομάτα και σκεπάζουμε το σκεύος με λαδόκολλα, πιέζοντας να κολλήσει στην επιφάνεια του ρολού. Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο.
  • Μεταφέρουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 40′.
  • Το βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να σταθεί για 15′.
  • Βγάζουμε το ρολό σε ξύλο κοπής. Βάζουμε το τηγάνι στην εστία και τρίβουμε τη βάση του. Αφήνουμε τη σάλτσα για λίγα λεπτά να πυκνώσει. Ελέγχουμε το αλατοπίπερο.
  • Σερβίρουμε το ρολό σε φέτες με πυκνή σάλτσα ντομάτας και πατατάκια φούρνου με δεντρολίβανο.

Για τα πατατάκια

  • Ανάβουμε το γκριλ. Καθαρίζουμε και πλένουμε τις πατάτες. Τις στραγγίζουμε πολύ καλά και τις κόβουμε σε μικρά κυβάκια.
  • Τις τοποθετούμε στο ταψί, τις αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το δεντρολίβανο. Τις ανακατεύουμε καλά, να πάνε παντού τα μυρωδικά.
  • Τοποθετούμε το ταψί στη μεσαία σχάρα και ψήνουμε για 35′.
  • Ανακατεύουμε κάθε τόσο τις πατάτες για να ψηθούν και να ροδίσουν γύρω γύρω.

Σημείωση: Αφού ψηθεί το ρολό, βγάζουμε τα χαρτιά και βάζουμε το ρολό κάτω από το γκριλ για λίγα λεπτά, να γλασάρει και να πυκνώσει ωραία η σάλτσα.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ