Πρώτη φορά στην ιστορία αλλαγής φύλου: Δύο δίδυμα αγόρια 19 ετών έκαναν εγχείρηση & έγιναν δύο ωραίες κοπέλες (φώτο)

Τα 19χρονα δίδυμα, που μεγάλωσαν σε μια μικρή πόλη στη νοτιοανατολική Βραζιλία, και οι δύο λένε ότι «δεν ταυτίστηκαν ποτέ ως αγόρια»

Μεγαλώνοντας ως "κλασικά" δίδυμα, η Mayla και η Sofia έκαναν τα πάντα μαζί, και η απόφασή τους να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση επαναπροσδιορισμού  φύλου δεν αποτελεί εξαίρεση.

Τα 19χρονα δίδυμα, που μεγάλωσαν σε μια μικρή πόλη στη νοτιοανατολική Βραζιλία, και οι δύο λένε ότι «δεν ταυτίστηκαν ποτέ ως αγόρια».

Τώρα έκαναν την επέμβαση που και οι δύο ονειρεύονταν από καιρό μία επέμβαση που ο γιατρός τους αποκαλεί "παγκόσμια πρώτη".

"Αυτή είναι η πρώτη τέτοια περίπτωση στην ιστορία αλλαγής φύλου . Δύο δίδυμα που γεννήθηκαν αγόρια, έκαναν μαζί επέμβαση επαναπροσδιορισμού  φύλου, δήλωσε ο Δρ Jose Carlos Martins του Transgender Center Brazil, μια κλινική στη νοτιοανατολική πόλη Blumenau.

Ο γιατρός έκανε την πεντάωρη χειρουργική επέμβαση στα δίδυμα με μία μέρα διαφορά.  (στις 13 και 14 Φεβρουαρίου).

Μια εβδομάδα αργότερα, οι 19χρονες χαμογελούν από ευτυχία και με δάκρυα στα μάτια μιλούν για το κοινό τους ταξίδι και την κοινή τους μετάβαση σε μια  κοινή συνέντευξη στο AFP.

«Πάντα αγαπούσα το σώμα μου, αλλά δεν μου άρεσαν τα γεννητικά μου όργανα», είπε η Μάιλα, η μελαχρινή που σπουδάζει ιατρική στην Αργεντινή. «Ζητούσα από τον Θεό να με μεταμορφώσει σε κορίτσι» συμπληρώνει. Μετά την επέμβαση, είπε ότι  έκλαψε βλέποντας για πρώτη φορά το νέο της σώμα.

Η αδερφή της η  Sofia Albuquerck, είναι πιο επιφυλακτική, αλλά το δέσιμο και η ενότητα που υπάρχει μεταξύ τους είναι ξεκάθαρα. Συμπληρώνουν η μία τις φράσεις της άλλης και μιλάνε για το πώς υποστήριξαν η μία την άλλη όταν δέχθηκαν bullying και σεξουαλική κακοποίηση και βία κατά τη διάρκεια της παιδικής και εφηβικής τους ηλικίας, αναφέρει το NDTV

«Ζούμε στην πιο τρανσφοβική χώρα στον κόσμο», δήλωσε η Σοφία, η ξανθιά που σπουδάζει πολιτικός μηχανικός στο Σάο Πάολο.

Στη Βραζιλία 175 τρανς άτομα  δολοφονήθηκαν  πέρυσι, τα περισσότερα από οποιασδήποτε χώρα, σύμφωνα με την National Association of Transvestites and Transsexuals (Antra).

«Στο σχολείο ήταν πάρα πολύ δύσκολα. Κάποιοι συμμαθητές μας μάς πετούσαν βιβλία στα κεφάλια μας» αναφέρει η Μάιλα.

Τα δίδυμα γεννήθηκαν στην Tapira, μια πόλη 4.000 ανθρώπων στην πολιτεία Minas Gerais.

Εξακολουθούν να υφίστανται τα συναισθηματικά τραύματα των δύσκολων παιδικών τους χρόνων: Μέχρι σήμερα ζουν με φόβο της κακοποίησης. Αλλά είχαν πάντα την υποστήριξη της οικογένειάς τους, είπαν.

"Οι γονείς μας δεν φοβόταν αυτό που ήμασταν, φοβόταν ότι οι άνθρωποι θα μας κακοποιήσουν", δηλώνουν.

Τις επεμβάσεις τις πλήρωσε ο παππούς τους που πούλησε ένα ακίνητο που είχε στην κατοχή του για να καλύψει το κόστος των 100.000 reais (20.000 $).

Η μητέρα τους,  Mara Lucia da Silva, δήλωσε ανακουφισμένη. «Δεν θυμάμαι καν να τα σκέφτομαι ως αγόρια. Για μένα, ήταν πάντα κορίτσια», είπε. Οσο για την γραμματέα του σχολείου, σημείωσε: «Στην καρδιά μου, ήξερα πάντα ότι ήταν κορίτσια και ότι υποφέρουν».

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ