"Να δίνεις ζωή στα χρόνια σου - όχι χρόνια στη ζωή σου" : Ένας χρόνος χωρίς τον Κώστα Βουτσά - Flashback στις ωραιότερες στιγμές του στον κινηματογράφο (φώτο-βίντεο)

Αειθαλής εραστής της τέχνης και της ζωής ο Κώστας Βουτσάς έγινε ο ηθοποιός που αγάπησε όλη η Ελλάδα . Το πρόσωπο που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ

Διαθέτοντας μεγάλο ταλέντο αλλά και μοναδική ικανότητα να επικοινωνεί με το κοινό ο Κώστας Βουτσάς είχε ένα μαγικό τρόπο μια απλή "ατάκα" να την κάνει "viral" για πολλές δεκαετίες.

Η χαρτοπαίκτρα

Νύχτα γάμου

Ποιος δεν θυμάται το "Έχω και κότερο... πάμε μια βόλτα;" το "Κάαατινα σαλαμάκι", το "Φσσσσσστ Μπόινγκ", "Με είπε χαλβά....", "Να ανοίξω ένα κλαμπάκι να γίνει της ανωμαλίας",  και τόσες άλλες.

Οι κληρονόμοι

Με σύνθημα "μια μέρα χωρίς γέλιο είναι μια μέρα χαμένη", ο Κώστας Βουτσάς μας χάρισε γενναιόδωρα άφθονο γέλιο και μας άφησε κληρονομιά αξέχαστες ερμηνείες.

Εξίσου άμεσος, και συναρπαστικός ήταν ο Βουτσάς κι όταν ερμήνευε δραματικούς ρόλους. 

Για ποιον χτυπά η κουδούνα

Η ψεύτρα

Εξαιρετικός ως Χαράλαμπος Γκίζας - Μπίσμπιρας, στον "Κατήφορο", συγκινητικός ως Ρένος Καρανίκας στην ταινία "Νόμος 4000".

Ένα κορίτσι για δύο

Αειθαλής εραστής της τέχνης και της ζωής ο Κώστας Βουτσάς έγινε ο ηθοποιός που αγάπησε όλη η Ελλάδα . Το πρόσωπο που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ.


Κάτι να καίει

Εβδομήντα χρόνια καριέρας στο σανίδι , στην μεγάλη οθόνη και στην τηλεόραση είχαν ως αποτέλεσμα δεκάδες ταινίες, πολλές θεατρικές παραστάσεις, και τηλεοπτικές σειρές που θα μείνουν αξέχαστες.

Ο ανεπανάληπτος και αμίμητος Κώστας Βουτσάς με συνεργασίες με τις μεγαλύρες Ελληνίδες σταρ (Αλίκη Βουγιουκλάκη, Ζωή Λάσκαρη, Ρένα Βλαχοπούλου, Χλόη Λιάσκου, Μάρθα Καραγιάννη), τους γνωστότερους Έλληνες σκηνοθέτες και ηθοποιούς, άφησε τη δική του σφραγίδα στο χώρο της υποκριτικής.

Μερικοί το προτιμούν κρύο

Ζωηρός , τσαχπίνης, γοητευτικός, ερωτικός, υπέροχος σε όλους τους ρόλους , ήταν ο άτακτος γιος του Λάμπρου Κωνσταντάρα στη "Χαρτοπαίκτα", ο τέντι μπόι αδερφός του Αλέκου Αλεξανδράκη στο "Ένα κορίτσι για δύο", ο "γόης" Μπάμπης Χριστογιαννακοπουλόπουλος, στην ομώνυμη ταινία, ο κεφάτος Κλέαρχος , στο "Κάτι να καίει.." .

Γεννήθηκε στις 31 Δεκεμβρίου 1931 στον Βύρωνα Αττικής, τέκνο προσφυγικής οικογένειας με καταγωγή από τους Επιβάτες Θράκης.

Το οικογενειακό επίθετο ήταν «Σαββόπουλος», αλλά το «Βουτσάς» επικράτησε από τον παππού του που έφτιαχνε βαρέλια και τα βαρέλια παλαιότερα λέγονταν και «βουτσιά». Όταν ξεκίνησε την καριέρα του, τού είχε προτείνει θιασάρχης να το αλλάξει σε «Βέσελης», αλλά εκείνος αρνήθηκε.

Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Μακεδονικού Ωδείου, απ' όπου αποφοίτησε το 1953 και αρχικά έλαβε μέρος σε παραστάσεις περιπλανώμενων θιάσων (μπουλούκια).

Υπήρξε σύζυγος της ηθοποιού και χορεύτριας Έρρικας Μπρόγιερ, με την οποία απέκτησε μια κόρη, τη Σάντρα (1966). Έχει άλλες δύο κόρες από τον δεύτερο γάμο του, με τη Θεανώ Παπασπύρου, τη Θεοδώρα (1977) και τη Νικολέτα (1979), με την πρώτη να ακολουθεί τα δικά του βήματα στο χώρο της υποκριτικής. Είχε έναν προγονό από προηγούμενο γάμο με την τρίτη σύζυγό του, την πρώην μοντέλο και ηθοποιό Εύη Καραγιάννη, τον Άνθιμο Ανανιάδη, που είναι επίσης ηθοποιός.

Νόμος 4000

Το 2015, ο Κώστας Βουτσάς έκανε σχέση με την επίσης ηθοποιό, Αλίκη Κατσαβού, με την οποία νυμφεύθηκε στις 27 Φεβρουαρίου 2016[6] και στις 23 Ιουλίου του ίδιου έτους απέκτησαν ένα γιο, το Φοίβο.

Στις 7 Φεβρουαρίου 2020 εισήχθη εσπευσμένα στη ΜΕΘ με καρδιοαναπνευστική ανεπάρκεια και λοίμωξη του αναπνευστικού. Απεβίωσε τα ξημερώματα της 26ης Φεβρουαρίου 2020, έπειτα από 19 ημέρες νοσηλείας και σε ηλικία 88 ετών.Λίγες μέρες πριν εισέλθει στο νοσοκομείο συμμετείχε σε θεατρική παράσταση.

Τέντι μπόι αγάπη μου 

Κηδεύτηκε στις 28 Φεβρουαρίου στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών. Από την προηγούμενη ημέρα η σορός του είχε τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ