Υπόθεση Λιγνάδη: Γιατί ανακρίτρια & εισαγγελέας είπαν "όχι" στο βραχιολάκι & αποφάσισαν προφυλάκιση - Επιβεβαίωσαν τα άλλοθι οι μάρτυρες υπεράσπισης

Στην ανακρίτρια κατέθεσε ο αδελφός του,  οι επί σειρά ετών φίλοι του Ελένη Κούρκουλα και Διονύσης Παναγιωτάκης καθώς και μία δικαστική λειτουργός, συγγενικό πρόσωπο της πρώην συζύγου του αδελφού του - Επιβεβαίωσαν ότι την επίμαχη περίοδο βρισκόταν στην Ιθάκη 

"Αν αφεθεί ελεύθερος είναι πολύ πιθανό να διαπράξει και άλλες αξιόποινες πράξεις, σε κάθε δε περίπτωση, ομοειδείς με την κακουργηματική πράξη του βιασμού κατά συρροή" αναφέρουν οι δικαστικές αρχές στο ένταλμα προσωρινής κράτησης του Δημήτρη Λιγνάδη που εκδόθηκε λίγο μετά τις 2 το πρωί.

Σύμφωνα με πληροφορίες Ανακρίτρια και Εισαγγελέας αρνήθηκαν οποιοδήποτε ενδεχόμενο κατ' οίκον περιορισμού με βραχιολάκι ηλεκτρονικής επιτήρησης στον κατηγορούμενο, θεωρώντας ότι η επιβολή ενός τέτοιου περιοριστικού μέτρου "καθίσταται μη επαρκής" καθώς από τα στοιχεία της υπόθεσης έκριναν πως: καταδεικνύεται η σαφής εξακολουθητική εγκληματική ροπή του χαρακτήρα και της προσωπικότητας του κατηγορούμενου, για τον λόγο δε αυτό, κρίνεται ότι δεν καθίσταται επαρκής η επιβολή σε αυτόν, του περιοριστικού όρου του κατ' οίκον περιορισμού με ηλεκτρονική επιτήρηση, για την αποτροπή του από την τέλεση νέων αδικημάτων, η δε κρίση αυτή τελεί σε ανεξαρτησία από την εκ μέρους του υποβολή αντιστοίχου αιτήματος ή μη".

Στο ένταλμα για την προφυλάκιση του κατηγορουμένου η δικαστική λειτουργός κάνει ιδιαίτερη μνεία σε στοιχεία που "προκύπτουν εναργώς από τη συνδυαστική και συνολική εκτίμηση του συλλεγέντος υλικού, το οποίο δεν κλονίζεται από την απολογία και τα εισφερθέντα αποδεικτικά στοιχεία εκ μέρους του κατηγορουμένου" ενώ αναφέρεται σε "αδιάλειπτη επιθυμία του για ικανοποίηση, της γενετήσιας ορμής του με ανήλικα, κυρίως άρρενα, άτομα, αδιαφορώντας για το ενδεχόμενο προσβολής της ανθρώπινης αξιοπρέπειάς τους και της γενετήσιας ελευθερίας τους".

Η προσωρινή κράτηση του Δημήτρη Λιγνάδη στηρίζεται στην εκτίμηση Ανακρίτριας και Εισαγγελέα ότι σε βάρος του καλλιτέχνη προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής για το αδίκημα του βιασμού κατά συρρόη. Παράλληλα θεωρήθηκε ότι η φύση και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των αδικημάτων αυτών σε συνδυασμό με τους χρόνους τέλεσής τους, που απέχουν μεταξύ τους 5 χρόνια, καταδεικνύουν "σταθερή εγκληματική ροπή στην τέλεση συναφών αδικημάτων".

Φώτο Eurokinissi

Και για την προφυλάκιση του κατηγορουμένου, όπως και για την σύλληψη του, η δικαστική λειτουργός φαίνεται να δίνει έμφαση σε συγκεκριμένες παραμέτρους όπως:

- Συγκεκριμένη μεθοδολογία

- Συστηματική προσέγγιση των παθόντων από τον κατηγορούμενο

- Επιμονή από μέρους του στην καλλιέργεια των κατάλληλων συνθηκών σε ιδιωτικούς χώρους φυσικής του εξουσίασης για τη δημιουργία, κλίματος εμπιστοσύνης με αυτούς, καθώς εκμεταλλευόταν, αφενός, τη δική του κοινωνική αναγνώριση και επαγγελματική καταξίωση, αφετέρου την επιθυμία των παθόντων για κοινωνική αναβάθμιση και ενασχόληση με τον χώρο του θεάματος

- 'Ασκηση σωματικής βίας ή περιαγωγής των παθόντων σε κατάσταση αναισθησίας ή ανικανότητας για αντίσταση, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Φώτο Eurokinissi

Οι καταθέσεις των μαρτύρων υπεράσπισης

Στις καταθέσεις τους οι πιο δικοί του άνθρωποι, λίγες ώρες πριν ο καλλιτέχνης κριθεί προφυλακιστέος, επιβεβαίωσαν ότι κατά τους επίμαχους χρόνους ο κατηγορούμενος δεν βρισκόταν ούτε στην Αθήνα, ούτε στην Επίδαυρο.

Στην ανακρίτρια κατέθεσε ο αδελφός του, ο όποιος μάλιστα έχει το κινητό του κατηγορούμενου και τα κλειδιά του σπιτιού του, οι επί σειρά ετών φίλοι του Ελένη Κούρκουλα και Διονύσης Παναγιωτάκης καθώς και μία δικαστική λειτουργός, συγγενικό πρόσωπο της πρώην συζύγου του αδελφού του.

Φώτο Eurokinissi

Γιάννης Λιγνάδης: Ήμασταν στην Ιθάκη τον Αύγουστο του 2015

Ο αδερφός του Δημήτρη Λιγνάδη, Γιάννης επιβεβαίωσε το άλλοθι που προβάλλει ο γνωστός σκηνοθέτης. "Τον Αύγουστο του 2015 βρισκόμασταν μαζί με τον αδερφό μου στην Ιθάκη.

Πήγαμε εκεί μαζί με την κόρη μου και φιλοξενηθήκαμε στο σπίτι που νοίκιαζε η Ελένη Κούρκουλα με τον σύζυγό της. Ήμουν με την κόρη μου, την κα Κούρκουλα, τον τότε σύζυγό της και τον αδερφό μου στην Ιθάκη από την 1n μέχρι περίπου τις 20 Αυγούστου. Το διάστημα που επέστρεψα την κόρη μου στην Αθήνα έλειψα από την Ιθάκη".

Ο Γιάννης Λιγνάδης έκανε δηλώσεις σχετικά με την προφυλάκιση:
«Δυστυχώς έχουμε αυτή την εξέλιξη την οποία και περιμέναμε. Θα είμαστε ως οικογένεια και εγώ προσωπικά στο πλευρό του αδελφού μου.

Είμαστε δυνατοί, είναι αυτονόητο ότι είμαστε στο πλευρό του», ανέφερε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» της Ζήνας Κουτσελίνη.

Φώτο Eurokinissi

Ελένη Κούρκουλα: Τον Λιγνάδη τον ξέρω 30 χρόνια είναι πολύ γλυκός άνθρωπος

Το άλλοθι που προβάλλει ο Δημήτρης Λιγνάδης για τον Αύγουστο του 2015, επιβεβαίωσε και η Ελένη Κούρκουλα. Η γνωστή ηθοποιός διατηρεί επί σειρά ετών φιλικές σχέσεις με τον Δημήτρη Λιγνάδη. 

«Βρισκόταν στην Ιθάκη μαζί μας. Πήγαμε όλοι μαζί την 1n Αυγούστου. Όλο αυτό το διάστημα ήταν μαζί μας και το ξέρει όλη η Ιθάκη.

Το διάστημα αυτό γίνονται πολλά πανηγύρια στην Ιθάκη και επειδή η παρουσία του κυρίου Λιγνάδη είναι εμφανής στα πανηγύρια, επειδή τραγουδάει, τον είδαν πολλοί άνθρωποι εκεί.

Δεν έφυγε καθόλου από την Ιθάκη, ούτε δευτερόλεπτο. Έχω φωτογραφίες από το κινητό μου που το αποδεικνύουν και είναι τραβηγμένες από την 1n Αυγούστου.

Ήμασταν 22 ημέρες στην Ιθάκη. Τον Δημήτρη τον Λιγνάδη τον ξέρω 30 χρόνια, έχουμε συνεργαστεί στο θέατρο και είναι ένας πάρα πολύ γλυκός άνθρωπος», φέρεται να υποστήριξε στην κατάθεσή της.

Φώτο Eurokinissi

Διονύσης Παναγιωτάκης: Δεν έφυγε καθόλου από την Ιθάκη

Τις καταθέσεις της Ελένης Κούρκουλα και του Γιάννη Λιγνάδη φέρεται να επιβεβαίωσε ο ιδιοκτήτης του Action24 και πρώην σύζυγος της Ε. Κούρκουλα, Διονύσης Παναγιωτάκης.

«Μείναμε όλοι μαζί στο σπίτι που νοικιάζουμε στην Ιθάκη. Ήμασταν εκεί σίγουρα μέχρι τις 20 Αυγούστου, μπορεί και παραπάνω.

Λόγω του παιδιού, πηγαίναμε μόνο στα πανηγύρια, τα οποία αρχίζουν από τις 4 Αυγούστου και διαρκούν έως τις 15 Αυγούστου.

Σχεδόν κάθε μέρα γίνεται ένα πανηγύρι. Ο κύριος Λιγνάδης δεν έφυγε καθόλου από την Ιθάκη, για αυτό είμαι απόλυτα σίγουρος».

Δικαστική λειτουργός: "Δεν μπορώ να εξηγήσω γιατί η μάρτυρας λέει αυτά για τον Λιγνάδη - Ήταν πολύ ερωτευμένη μαζί του"

"Ανεξήγητη" χαρακτήρισε  τη στάση της μάρτυρος που κατέθεσε κατά του Δημήτρη Λιγνάδη η δικαστική λειτουργός, αδελφή, της πρώην συζύγου του Γιάννη Λιγνάδη.

Η μάρτυρας αναφέρθηκε στο ταξίδι του Δημήτρη Λιγνάδη στην Αίγυπτο, ενώ τόνισε ότι η γυναίκα που τον κατηγορεί ήταν πολύ ερωτευμένη μαζί του .

 «Το 2010, μετά το ταξίδι του στην Αίγυπτο, ο κατηγορούμενος ήρθε κατευθείαν στην Επίδαυρο, διότι 2-3 ημέρες πριν πήγαιναν για να ετοιμαστούν για την παράσταση» είπε σχετικά με το πού βρισκόταν ο σκηνοθέτης, επιμένοντας ότι δεν βρέθηκε στην Αθήνα.

«Ξέρω ότι η 40χρονη μάρτυρας ήταν πολύ ερωτευμένη με τον Λιγνάδη. Για τον λόγο αυτό δεν μπορώ να υποθέσω γιατί καταθέτει όλα αυτά για τον Λιγνάδη. Είναι πολύ περίεργο, πώς, εφόσον τον ξεπέρασε και παντρεύτηκε, λέει τώρα αυτά. Είναι πολύ περίεργο και δεν μπορώ να το εξηγήσω».

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ