Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Ο Σπύρος Σούλης μοιράζεται τα μυστικά του: 3 συμβουλές για να δημιουργήσετε το πιο χαρούμενο και chic σπίτι

Δώστε στον χώρο σας νόημα 

Υπάρχει λόγος που ο μινιμαλισμός είναι τόσο δημοφιλής στους διακοσμητές και σε όσους αγαπούν τη διακόσμηση: αφενός είναι αισθητικά ευχάριστος και αφετέρου έχει σημαντικά οφέλη για την διάθεση και την υγεία.

Η επιστήμη έχει ήδη αποδείξει πως οι ακατάστατοι χώροι οδηγούν σε στρες και κακή διάθεση. Για να δημιουργήσετε, λοιπόν, ένα χαρούμενο περιβάλλον πρέπει να το διατηρείτε σε τάξη και για να το διατηρείτε σε τάξη πρέπει να είναι απλά διακοσμημένο (διαφορετικά, αν η διακόσμηση είναι περίπλοκη, το θέμα της ακαταστασίας θα είναι συχνό φαινόμενο). Δείτε, λοιπόν, παρακάτω 3 απλά μυστικά που θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε έναν χαρούμενο, αλλά και κομψό χώρο.

Εξετάστε οτιδήποτε μπαίνει στο σπίτι σας Ζούμε στην εποχή της έκθεσης και των social media και οι πληροφορίες που δεχόμαστε είναι αναρίθμητες. Σύντομα θα έρθει η στιγμή που θα πρέπει να ρίξουμε μια προσεκτική ματιά στο τι καταναλώνουμε από τα προϊόντα τεχνολογίας – πριν εξουθενωθούμε. Αυτό ισχύει και για τα σπίτια. Σκεφτείτε και εξετάστε σοβαρά οτιδήποτε μπαίνει στο σπίτι σας, από το πιο μικρό αντικείμενο έως το πιο μεγάλο. Αν δεν το αγαπάτε, μην το βάλετε στον χώρο σας. Υιοθετήστε επίσης τον παρακάτω κανόνα: για κάθε πράγμα που μπαίνει, κάποιο πρέπει να φύγει, σύμφωνα και με το spirossoulis.gr.

 

Δώστε στον χώρο σας νόημα Οι πιο στιλάτοι άνθρωποι και οι πιο στιλάτοι χώροι είναι αυτοί που έχουν αυθεντικότητα. Είναι αυτοί που δεν προσπαθούν να μιμηθούν άλλους χώρους και δημιουργούν τα δικά τους περιβάλλοντα που αντανακλούν την προσωπική τους ιστορία. Αν εμπνευστείτε από την προσωπική σας ιστορία θα δημιουργήσετε έναν χώρο που θα έχει νόημα για εσάς. Μην αγνοείτε λοιπόν τις αξίες και τις προτιμήσεις σας και αφήστε τις να σας οδηγήσουν για να πάρετε αποφάσεις.

 

Αναγνωρίστε τα «μη απαραίτητα» και προσπεράστε τα Για να δημιουργήσετε έναν αρμονικό, απλό και χαρούμενο χώρο πρέπει να αναγνωρίσετε ποια αντικείμενα είναι μη απαραίτητα και να τα απομακρύνετε. Αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να ζείτε σαν μοναχοί. Κάποια αντικείμενα είναι εκεί γιατί είναι απλώς ευχάριστα.

Υπάρχουν όμως πολλά που τα κρατάμε είτε επειδή νιώθουμε την υποχρέωση ή απλώς επειδή τα έχουμε συνηθίσει στο σπίτι μας και πια δεν τα παρατηρούμε. Αυτά είναι τα πρώτα που πρέπει να φύγουν. Αν δεν μπορείτε να τα αναγνωρίσετε κάντε στον εαυτό σας την εξής ερώτηση: Είναι χρήσιμο; Σας κάνει χαρούμενους; Αν όχι, δώστε το σε κάποιον άλλον που θα το απολαύσει περισσότερο.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ