Ο Άκης Πετρετζίκης μας ετοιμάζει εύκολα λαζάνια με κιμά - Λαχταριστή συνταγή

Ένα γρήγορο πιάτο... 

Συστατικά

  • 20 γρ. βούτυρο

  • 20 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 250 γρ. γάλα, 3,5%
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 8 λαζάνια
  • 300 γρ. κιμά μοσχαρίσιο, μαγειρεμένο με σάλτσα, που έχει περισσέψει
  • 100 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
  • θυμάρι, για το σερβίρισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

 

Για τη μπεσαμέλ

  • Λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. 
  • Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να απορροφήσει όλο το βούτυρο.
  • Βάζουμε το γάλα σε δόσεις ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα. 
  • Αφήνουμε να πάρει μια βράση το μείγμα, αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Για τη σύνθεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Λαδώνουμε ένα ταψί 18x18 εκ. 
  • Απλώνουμε 2 κ.σ. από τη σάλτσα του κιμά. 
  • Καλύπτουμε τη βάση του ταψιού με 2 λαζάνια. 
  • Απλώνουμε το 1/3 από τον μαγειρεμένο κιμά, το 1/4 από τη μπεσαμέλ, το 1/4 από τη μοτσαρέλα και καλύπτουμε με άλλα 2 λαζάνια. 
  • Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία άλλες 2 φορές. Απλώνουμε το υπόλοιπο ¼ από τη μπεσαμέλ και την υπόλοιπη μοτσαρέλα πάνω από τα λαζάνια.
  • Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 30 λεπτά. 
  • Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 10 λεπτά ακόμα μέχρι να χρυσαφίσει.
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε 20 λεπτά να κρυώσει.
  • Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο θυμάρι.

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ