Κώστας Τασουρός: Πάθαινα κρίσεις πανικού, ήμουν καθηλωμένος, δεν επικοινωνούσα (βίντεο)

Ο Κώστας Τσουρός για τις κρίσεις πανικού ως απόρροια της σχέσης που είχε με τον πατέρα του..

 

Στην Ελεονώρα Μελέτη βρέθηκε ο Κώστας Τσουρός και μίλησε μεταξύ άλλων για τις κρίσεις πανικού που πέρασε οι οποίες είχαν σοβαρό αντίκτυπο στην ζωή του. 

 

"Είχα πολύ άσχημες κρίσεις πανικού και καταλήξαμε με την ψυχοθεραπεία πως ένα σημαντικό κομμάτι ήταν οι σχέσεις με τον πατέρα μου. Είναι παράδειγμα για όσους έχουν γονεις ναυτικούς, το θέμα είναι η απουσία. Το μεγαλύτερο διάστημα που δεν τον ειχα δει ήταν δύο χρονια. Είχε φύγει όταν ήμουν στην πρώτη λυκείου και γύρισε όταν είχα τελειώσει το σχολείο. Ο πατέρας μου όταν γύρισε τότε δεν είχε κάνει τη συνδεση πως είχα σχεδον ενηλικιωθεί. Έτσι οι συγκρούσεις ήταν αναπόφευκτες. Στο μυαλό του ήταν προσταυτευτικός, στην πράξη ήταν παρεμβατικός.

Ο ίδιος όταν γύρισε ήθελε να είχε το ρόλο του στην οικογένεια, τα ηνία. Δεν είχε καταλάβει πως υπάρχουν πολλές αλλαγές και υπήρχαν ανεπανάληπτες συγκρύσεις. Οι κρίσεις πανικού μου βγήκαν πολύ μετά, όταν ήμουν στον στρατό. Πήγα το 2006, ήμουν 24 όταν άρχισαν οι κρίσεις πανικού. Κατέληξα μέσα από δουλειά που είχα κάνει χρόνο πως υπήρχε βάρος λόγω της σχέση μου με τον πατέρα και πως αν δεν τον κοίταζα στα ματια και δεν του έλεγα αυτά που είχα μέσα μου, δεν πρόκειται ποτέ να σταματήσει αυτή η ταραχή. Το έκανα και ήταν δύσκολο αλλά για εκείνον περισσότερο.

Εγώ ήμουν πολύ κυνικός. Θυμάμαι τη στιγμή που του τα έλεγα, δεν ξέρω εγώ αν θα είχα τη δύναμη να αντέξω αυτά που άκουγα από το παιδι μου. Αυτά που του είπα δε θα τα αλλαζα, τον τρόπο θα άλλαζα.Πλεόν με τον πατέρα μου είμαστε πολύ καλοί φίλοι. Ανταποκρίθηκε σε αυτά που ειπα και ότι νιώθω πως ο πατέρας μου είναι ο άνθρωπος μου δεν το πίστευα ποτέ στη ζωή μου. Αυτό το χρωστάω στην ψυχοθεραπέια".

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ