Ένοχος για διαφθορά ο Νικολά Σαρκοζί - Καταδικάστηκε σε 3 χρόνια φυλάκισης, θα εκτίσει τον έναν

Βάσει κατηγοριών για προσπάθεια δωροδοκίας δικαστή και αθέμιτη άσκηση επιρροής...

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί καταδικάσθηκε σήμερα σε φυλάκιση τριών ετών, ένα από τα οποία χωρίς αναστολή, για διαφθορά.

Το δικαστήριο έκρινε τον Νικολά Σαρκοζί ένοχο για απόπειρα δωροδοκίας δικαστικού και για αθέμιτη άσκηση επιρροής.

Ο Σαρκοζί, ο οποίος χρημάτισε πρόεδρος της Γαλλίας από το 2007 μέχρι το 2012, αρνήθηκε τις κατηγορίες και δήλωσε ότι είναι θύμα σε ένα κυνήγι μαγισσών που εξαπέλυσαν οικονομικοί εισαγγελείς, οι οποίοι χρησιμοποίησαν υπέρμετρα μέσα ερευνώντας τις υποθέσεις του.

 

 

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας έχει προθεσμία 10 ημερών για να εφεσιβάλει την δικαστική απόφαση αναφέρει το ΑΠΕ.

Είναι ο δεύτερος πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, μετά τον Ζακ Σιράκ, που καταδικάζεται για διαφθορά.

 

 

"Ο Σαρκοζί χρησιμοποίησε τη θέση του ως πρόεδρος της Γαλλίας", δήλωσε η προεδρεύουσα δικαστής Κριστίν Μέε, ανακοινώνοντας την απόφαση του γαλλικού δικαστηρίου, ενώ χαρακτήρισε το αδίκημα που διέπραξε ο πρώην Γάλλος πρόεδρος "ιδιαίτερα σοβαρό".

Η καριέρα του Νικολά Σαρκοζί στην πολιτική ξεκινά το 1976 όταν προσχωρεί στο δεξιό, γκωλικό κόμμα RPR και το 1977 εκλέγεται δημοτικός σύμβουλος του Νεϊγί-συρ-Σεν (Neuilly-Sur-Seine) όντας ο 37ος υποψήφιος στους 37 εκλεγμένους.

 

 

 

 

Το 1980 ηγείται της νεανικής επιτροπής υποστήριξης της υποψηφιότητας του Ζακ Σιράκ για τις προεδρικές εκλογές και το 1983 εκλέγεται δήμαρχος του Νεϊγύ Συρ Σέν στη θέση του θανόντος Ασίλ Περετί, επωφελούμενος από την εγχείρηση στην οποία αναγκάστηκε να υποβληθεί την ίδια περίοδο ο επικρατέστερος αντικαταστάτης και κουμπάρος στον πρώτο γάμο του, Σαρλ Πασκουά. Η εκλογή του τον ανέδειξε ως τον νεότερο δήμαρχο στην ιστορία της Γαλλίας, για δήμους άνω των 50.000 κατοίκων. Παρέμεινε δήμαρχος έως το 2002.

 

 

 

 

O Νικολά Σαρκοζί είναι παντρεμένος με την Κάρλα Μπρούνι, την οποία γνώρισε το 2007. Δεκατέσσερα χρόνια, ένα παιδί και μια πολυτάραχη πολιτική καριέρα αργότερα, οι δύο τους παραμένουν μαζί.

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας το 1982 νυμφεύεται την Μαρί-Ντομινίκ Κιλιολί, με την οποία αποκτά δύο παιδιά, τον Πιέρ  και τον Ζαν . Μετά από ένα επίπονο διαζύγιο με την τελευταία, νυμφεύεται, το 1996, την Σεσιλιά Σιγκανέρ-Αλμπενί με την οποία αποκτά ένα γιο, τον Λουί. Και αυτός ο γάμος όμως είχε άδοξο τέλος καθώς το ζευγάρι χώρισε στις 15 Οκτωβρίου 2007.

H ανάρτηση της Κάρλα Μπρούνι

Η σύζυγος του πρώην Προέδρου ανάρτησε μια φωτογραφία στο Instagram της όπου ακουμπά στο πρόσωπο του αγαπημένου της και γράφει στην λεζάντα: ''Η αλήθεια θα λάμψει, ο αγώνας συνεχίζεται...''.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ