Τopwoman η 17χρονη Krystyna Paszko από την Πολωνία - Έφτιαξε ψεύτικο eshop καλλυντικών & βοήθησε θύματα ενδοοικογενειακής βίας (φωτό)

Κατάφερε να κερδίσει βραβείο...

Ενοχλημένη  από αναφορές για αυξανόμενη ενδοοικογενειακή βία λόγω κορωνοϊού, μια Πολωνή μαθήτρια αποφάσισε να φτιάξει ένα ψεύτικο ηλεκτρονικό κατάστημα καλλυντικών για να προσφέρει μια σωτηρία στα θύματα που παγιδεύτηκαν στα σπίτια τους.

Η Krystyna Paszkoο ονόμασε το eshop της «Camomiles and Pansies» και η ιδέα της κέρδισε το βραβείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης με 10.000 ευρώ.

 

?WITAJCIE? Jesteśmy nowo powstałą firmą zajmującą się tworzeniem i sprzedażą naturalnych kosmetyków. W naszych...

Δημοσιεύτηκε από Rumianki i bratki - naturalne kosmetyki SKLEP στις Δευτέρα, 13 Απριλίου 2020

 

"Πρώτον, άκουσα για την αύξηση των περιπτώσεων ενδοοικογενειακής βίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Στη συνέχεια, άκουσα για μια γαλλική πρωτοβουλία, όπου οι άνθρωποι πηγαίνουν στο φαρμακείο και ζητούν μια ειδική μάσκα που επιτρέπει στον φαρμακοποιό να γνωρίζει ότι είναι θύμα ενδοοικογενειακής βίας".

 

 

Η Κριστίνα εξήγησε. ''Αυτό με το φαρμακείο ήταν μια καταπλικτική ιδέα, οπότε δημιούργησα και εγώ το eshop". 

Τον Απρίλιο, η Krystyna, που ήταν τότε 17 ετών, αποφάσισε να θέσει σε εφαρμογή το ψεύτικο ηλεκτρονικό κατάστημα Camomiles & Pansies για να πουλά αυτά τα καλλυντικά. Η ιδέα είναι ότι το θύμα μπορεί να αποκρύψει αιτήματα για βοήθεια από τον κακοποιό του, ενώ φαίνεται να ψωνίζει στο διαδίκτυο αναφέρει το bbc.

 

 

Η Krystyna ήρθε σε επαφή με το Κέντρο Δικαιωμάτων των Γυναικών, μια πολωνική ΜΚΟ για να ζητήσει βοήθεια. Έτσι, η ΜΚΟ της παρείχε μια ομάδα από ψυχολόγους κα δικηγόρους για να συνεργαστούν με τη σελίδα και την υπέροχη ιδέα της.

Από τότε, πάνω από 350 άτομα έχουν επικοινωνήσει μαζί της, με τα περισσότερα θύματα να είναι νεαρά, κάτω των 40 και το 10% να είναι άνδρες.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ