Ο Σπύρος Σούλης & οι απίστευτες ιδέες του: 5 Διακοσμητικοί κανόνες που μπορείτε να σπάσετε σήμερα!

Δείτε ποιοι είναι αυτοί....

Μπορεί ο χώρος της διακόσμησης να διέπεται από κανόνες, αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν μπορούν να σπάσουν κάποιοι από αυτούς. Για την ακρίβεια υπάρχουν κανόνες που αν τους σπάσετε θα ανακαλύψετε νέους διακοσμητικούς κόσμους.

Αν, λοιπόν, είστε έτοιμοι να φτιάξετε κάποιους νέους, δικούς σας κανόνες και να αφήσετε στην άκρη κάποιους άλλους διαβάστε παρακάτω μερικές πολύ καλές ιδέες. Άλλωστε είναι βαρετό να διακοσμούν όλοι τα σπίτια τους με τον ίδιο τρόπο!

#1 Βάψτε τα μικρά δωμάτια σε ανοιχτό χρώμα γιατί οι σκούρες αποχρώσεις τα κάνουν να φαίνονται μικρότερα Αυτό ισχύει όταν χρησιμοποιείτε χρώματα που δημιουργούν μεγάλες αντιθέσεις. Αν χρησιμοποιείτε αποχρώσεις της ίδιας βάσης τότε δημιουργείτε μια ομοιογένεια που αγκαλιάζει τον χώρο αλλά δεν τον κλείνει.

διακοσμητικούς κανόνες

Αν χρησιμοποιείτε αποχρώσεις της ίδιας βάσης τότε δημιουργείτε ομοιογένεια.

#2 Μην αναμιγνύετε διαφορετικά μέταλλα Πρόκειται για έναν κανόνα που μπορείτε να σπάσετε… άφοβα. Ισχύει το ίδιο και για τα ξύλα. Ανοιχτά και σκούρα ξύλα μπορούν να συνυπάρξουν, όπως επίσης και οι χάλκινες με τις μπρούτζινες και τις ασημένιες πινελιές. Επειδή τα χερούλια της πόρτας σας είναι χάλκινα δεν σημαίνει πως πρέπει απαραίτητα να ισχύει το ίδιο και για τα μεταλλικά σας κουρτινόξυλα.

διακοσμητικούς κανόνες

Ανοιχτά και σκούρα ξύλα μπορούν να συνυπάρξουν, όπως επίσης και οι χάλκινες με τις μπρούτζινες και τις ασημένιες πινελιές.

#3 Η διακόσμηση του υπνοδωματίου πρέπει να είναι «γαλήνια» Άλλος ένας διακοσμητικός κανόνας που συχνά έχει ως αποτέλεσμα βαρετά υπνοδωμάτια. Φυσικά το υπνοδωμάτιο είναι ένας χώρος χαλάρωσης, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να έχει στυλ. Μπορείτε να βάλετε έντονες ταπετσαρίες, καθρέπτες ή οτιδήποτε άλλο σας αρέσει. Το μόνο που πρέπει να σκεφτείτε είναι να μην έχετε άμεση επαφή μαζί τους όταν ξαπλώνετε να κοιμηθείτε.

διακοσμητικούς κανόνες

Φυσικά το υπνοδωμάτιο είναι ένας χώρος χαλάρωσης, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να έχει στυλ.

#4 Μην βάφετε ποτέ το ταβάνι σε σκούρο χρώμα γιατί θα σας «πνίξει» Τα σκούρα ταβάνια κάνουν δυναμική επιστροφή τα τελευταία χρόνια και σας προτρέπουμε να ακολουθήσετε την συγκεκριμένη τάση (εφόσον σας αρέσει). Δεν είναι το χρώμα του ταβανιού που θα κάνει το δωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο, αλλά η κλίμακα των επίπλων. Αν τα έπιπλα βρίσκονται σε μικρή κλίμακα τότε ο χώρος θα αναπνέει περισσότερο και έτσι θα φαίνεται μεγαλύτερος.

διακοσμητικούς κανόνες

Τα σκούρα ταβάνια κάνουν δυναμική επιστροφή τα τελευταία χρόνια αναφέρει το spirossoulis.

#5 Να είστε εγκρατείς όταν αναμιγνύετε μοτίβα Το παρακάτω μπάνιο σίγουρα σπάει αυτόν τον κανόνα και το κάνει με επιτυχία. Το πάτωμα με τα γεωμετρικά σχέδια, η ταπετσαρία με τα μεγάλα φλόραλ μοτίβα και το γυαλί που ιριδίζει στην ντουζιέρα συνδυάζονται όλα αρμονικά μεταξύ τους για να δημιουργήσουν αυτό το εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Τι τα ενώνει; Οι μπλε αποχρώσεις!

διακοσμητικούς κανόνες

Αυτό το μπάνιο σπάει αυτόν τον κανόνα και το κάνει με επιτυχία.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ