Topwoman η Κάνε Τανάκα, 118 ετών: Η γηραιότερη κάτοικος του πλανήτη θα μεταφέρει την Ολυμπιακή Φλόγα στη Φουκουόκα

Θα παραδώσει μόνη της την φλόγα στον επόμενο δρομέα... 

Σε ηλικία 118 ετών, η γηραιότερη γυναίκα του κόσμου ετοιμάζεται να μεταφέρει την Ολυμπιακή Φλόγα τον Μάιο στην Ιαπωνία.

Η Κανε Τανάκα, που έχει επιβιώσει δύο φορές από καρκίνο, έζησε δύο παγκόσμιες πανδημίες και λατρεύει τα ανθρακούχα ποτά, θα μεταφέρει τη φλόγα στο Σίμε, στο νομό της Φουκουόκα.

Ενώ η οικογένεια της Τανάκα θα την σπρώξει σε αναπηρική καρέκλα για περισσότερα από τα 100 μέτρα , η ίδια είναι είναι αποφασισμένη  να περπατήσει τα τελευταία βήματα και να δώσει την Φλόγα στον επόμενο δρομέα. 

Το CNN μίλησε αποκλειστικά με την Tanaka, η οποία έχει ένα νέο ζευγάρι πάνινα παπούτσια για την εκδήλωση - ένα δώρο από την οικογένειά της στα γενέθλιά της τον Ιανουάριο.

Να σημειώσουμε πως γεννήθηκε στις 3 Ιανουαρίου του 1903, δηλαδή λιγότερο από επτά έτη μετά την αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων.

"Είναι υπέροχο που έφτασε σε αυτήν την ηλικία και μπορεί ακόμα να διατηρήσει έναν ενεργό τρόπο ζωής - θέλουμε και άλλοι να το δουν και να αισθανθούν εμπνευσμένοι και να μην πιστεύουν ότι η ηλικία είναι εμπόδιο", δήλωσε ο εγγονός  της Eiji Tanaka, που είναι 60 ετών.

Το ρεκόρ του γηραιότερου λαμπαδηδρόμου κρατά από τους προηγούμενους Ολυμπιακούς, στο Ρίο, η Άιντα Ζεμάνκε, η Βραζιλιάνα που μετέφερε τη Φλόγα στην ηλικία των 106 ετών.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ