Μίνα Γκάγκα - γιατρός στο Σωτηρία: Είχαμε έναν 20χρονο που διασωληνώθηκε, έχει πέσει ο μέσος όρος ηλικίας (βίντεο)

«Οι συνθήκες είναι πολύ δύσκολες, αλλά αυτό που πρέπει να γίνει είναι να εμβολιαστούμε»

Για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα νοσοκομεία και το Εθνικό Σύστημα Υγείας μίλησε η καθηγήτρια πνευμονολογίας Μίνα Γκάγκα.

Ειδικότερα μέσα από το Open η πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας και διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του «Σωτηρία» αναφέρθηκε στην κατάσταση στην οποία βρίσκεται το νοσοκομείο, αλλά και στα μέτρα.

Ακόμα, ανέφερε πως γίνεται προσπάθεια να μπει ο ιδιωτικός τομέας στη «μάχη» της πανδημίας.

«Είναι δύσκολο, δεν σταματάει, δεν τελειώνει, μας έχει κουράσει απίστευτα όλο αυτό το πράγμα και μας προβληματίζει πάρα πολύ. Γενικά, προσπαθούμε να κάνουμε μετατροπές σε ΜΕΘ. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε. Θα δώσουμε ό,τι έχουμε για να το προλάβουμε. Οι συνθήκες είναι πολύ δύσκολες, αλλά αυτό που πρέπει να γίνει είναι να εμβολιαστούμε» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «δεν είμαι υπέρ των στρατιωτικών μέτρων, καθώς ο καθένας πρέπει να προσέχει μόνος του».

 

Ακόμα αναφέρθηκε στον μέσο όρο ηλικίας των ασθενών ο οποίος σύμφωνα με τα λεγόμενά της έχει πέσει. Μάλιστα όπως είπε νοσηλεύεται διασωληνωμένος ένας 20χρονος χωρίς υποκείμενα νοσήματα. 

«Χθες είχαμε έναν 20χρονο που διασωληνώθηκε κι ακόμη ένας 38χρονος. Έχει πέσει ο μέσος όρος ηλικίας...», είπε.

«Γίνεται προσπάθεια να μπει κι ο ιδιωτικός τομέας. Στέλνουμε κόσμο που δεν χρήζει αυξημένης φροντίδας. Θέλουμε να κρατήσουμε τα περιστατικά που χρειάζονται νοσοκομειακή φροντίδα» πρόσθεσε ακόμα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ