Ο Σπύρος Σούλης δίνει ιδέες: Πώς θα εφαρμόσετε τον Κανόνα των Τριών στη διακόσμηση του σπιτιού σας

Τα καλύτερα πράγματα στον κόσμο έρχονται σε τριάδες

Τα καλύτερα πράγματα στον κόσμο έρχονται σε τριάδες. Το ίδιο συμβαίνει και στη διακόσμηση. Δείτε πώς θα εκμεταλλευτείτε τον Κανόνα του 3 για να κάνετε το σπίτι σας ακόμα πιο όμορφο!

Υπάρχει μια τάση στον χώρο της διακόσμησης που υποστηρίζει πως το οπτικό αποτέλεσμα είναι καλύτερο όταν συνδυάζεται σε συγκεκριμένα νούμερα. Το 3, το 5, το 7 και το 9, οι μονοί αριθμοί δηλαδή, δείχνουν πολύ πιο όμορφα σε έναν χώρο απ' ό,τι οι ζυγοί αριθμοί.

Εμείς θα ασχοληθούμε σήμερα με τον Κανόνα των Τριών που όπως φαίνεται έχει την ευκολότερη εφαρμογή μέσα σε ένα σπίτι. Όταν αυτός ο αριθμός χρησιμοποιείται σε έναν χώρο, μας κάνει να μένουμε περισσότερο σε αυτόν, καθώς το μυαλό μας βλέπει τα σύνολα με μονό αριθμό στοιχείων σαν πιο αρμονικά.

Τέχνη Στην τέχνη που βάζουμε συνήθως στους τοίχους του σπιτιού μας, ταιριάζουν καλύτερα οι μονοί αριθμοί. Δύο αντικείμενα, για παράδειγμα, είναι απλά ένα ζευγάρι πραγμάτων, ενώ τρία από αυτά είναι μια μικρή συλλογή.

Δεν είναι απαραίτητο να μείνετε κολλημένοι στον αριθμό 3. Αν για παράδειγμα θέλετε να δημιουργήσετε μια gallery τοίχου τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 7,9 ή και 17 πίνακες, όπως στην εικόνα παρακάτω.

 

Διακόσμηση Όταν διακοσμείτε για παράδειγμα ένα μικρό τραπεζάκι, θα μπορούσατε να βάλετε πάνω σε αυτό 3 αντικείμενα διαφορετικού ύψους. Για παράδειγμα, ένα ψηλό βάζο με λουλούδια, ένα τασάκι και μια στοίβα με όμορφα σουβέρ αρκούν για να γεμίσουν τον χώρο με αρμονικό τρόπο.

 

Έπιπλα Σε έναν μικρό χώρο που θέλετε να διακοσμήσετε, για να τον γεμίσετε, μπορείτε να προσθέσετε 3 έπιπλα. Στην εικόνα παρακάτω έχουν τοποθετηθεί μια πολυθρόνα, ένα μικρό ντουλάπι κι ένας πίνακας ζωγραφικής. Με αυτόν τον τρόπο γεμίζει τον χώρο ακριβώς όπως του χρειαζόταν.

 

Μπορεί να σας φαίνεται περίεργο, αλλά ένας χώρος με αντικείμενα σε ζυγούς αριθμούς δεν δείχνει τόσο ισορροπημένος και γεμάτος όσο ένας χώρος με διακόσμηση σε μονούς αριθμούς.

 

Χρώμα Ο κανόνας του 3 μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στην επιλογή των χρωμάτων που θα πλαισιώσουν ένα δωμάτιο. Για παράδειγμα η επιλογή 2 αποχρώσεων μπορεί να κάνει έναν χώρο να δείχνει επίπεδος και χωρίς ένταση και βάθος. Η προσθήκη μιας τρίτης απόχρωσης θα κάνει τον χώρο σας να δείχνει πιο ολοκληρωμένος.

 

Σε περίπτωση που δεν θέλετε να προσθέσετε τρίτη απόχρωση, φροντίστε να βάλετε διαφορετικές υφές μέσα στον χώρο για να δείξει πιο γεμάτο, σύμφωνα και με το spirossoulis.gr.

Ο Κανόνας των Τριών εφαρμόζεται πολύ στη διακόσμηση και κάνει έναν χώρο να δείχνει πιο ισορροπημένος, πιο γεμάτος και ολοκληρωμένος. Δοκιμάστε να τον υιοθετήσετε στο δικό σας σπίτι και δείτε αμέσως τη διαφορά.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ