Η Serena Williams στο πλευρό της φίλης της Meghan Markle: Γνωρίζω από πρώτο χέρι πώς τα μίντια εξευτελίζουν τις γυναίκες (φωτό)

«Θελω η κόρη της, η δική μου και η δικη σου κόρη να ζήσουν σε μία κοινωνία που θα καθοδηγείται από σεβασμό».

Στο πλευρό της καλής της φίλης Meghan Markle τάσσεται η κορυφαία τενίστρια Serena Williams που σε ανάρτησή της αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «γνωρίζω από πρώτο χέρι το θεσμικό σεξισμό και ρατσισμό και τον τρόπο που τα μίντια εξευτελίζουν τις γυναίκες και τους ανθρώπους».

Η Δούκισσα του Σάσεξ μίλησε, μαζί με τον πρίγκιπα Harry, στην Oprah γιαν τον πόλεμο που δέχτηκε από τα media, αλλά και για τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν στο βασιλικό παλάτι.

Μάλιστα είπε μεταξύ άλλων ότι η βασιλική οικογένεια είχε εκφράσει ανησυχία για το χρώμα του μωρού τους, Άρτσι.

Θέλοντας να στηρίξει την φίλη της η Serena Williams ανέβασε στα social media ένα κείμενο στο οποίο έγραφε:

«Η ανιδιοτελής φίλη μου Meghan Markle ζει τη ζωή της έχοντας ευσπλαχνία και συμπόνια. Καθημερινά μου δείχνει τι θα πει αληθινά να είσαι ευγενής. Τα λόγια της αντικατοπτρίζουν τον πόνο και τη σκληρότητα που έχει βιώσει.

Γνωρίζω από πρώτο χέρι το θεσμικό σεξισμό και ρατσισμό και τον τρόπο που τα μίντια εξευτελίζουν τις γυναίκες και τους ανθρώπους γενικότερα λόγω του χρώματός τους, με απώτερο σκοπό να μας υποτιμήσουν, να μας "ποδοπατήσουν", να μας δαιμονοποιήσουν.

Οφείλουμε να αναγνωρίζουμε την υποχρέωση που έχουμε να δημοσιοποιούμε την κακεντρεχή, αβάσιμη και χαμηλής ποιότητας δημοσιογραφία. Θελω η κόρη της Meghan, η δική μου και η δικη σου κόρη να ζήσουν σε μία κοινωνία που θα καθοδηγείται από σεβασμό».

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ