Αποκλειστικό - Ευφροσύνη Κλώτσα, Διευθύντρια Λοιμωξιολογίας στο Cambridge: Να προχωρήσουμε ενωμένοι & εμβολιασμένοι μέχρι το τέλος της πανδημίας (βίντεο)

«Τιμώ με την σειρά μου τις οικογένειες μας που μας στηρίζουν στον αγώνα μας με προσωπικές τους θυσίες»

Η Επιδημιολόγος Ευφροσύνη Γκρανιά - Κλώτσα, Διευθύντρια της κλινικής Λοιμωξιολογίας στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Cambridge, είναι μια από τις γυναίκες που τιμάμε στο eirinika.gr και το madeingreece.news.

Με πρωτοβουλία των δύο ιστοσελίδων την Δευτέρα 22 Μαρτίου θα πραγματοποιηθούν τα GREEK TOP WOMEN AWARDS 2021 που τιμούν 20 γιατρούς και νοσηλεύτριες που βρέθηκαν και παραμένουν στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορωνοϊού.

Μιλώντας αποκλειστικά στο eirinika.gr με αφορμή τα βραβεία η επιδημιολόγος στέλνει τις ευχαριστίες της, αλλά και ένα δυνατό μήνυμα για όλους εκείνους τους ανώνυμους και μη που παλεύουν καθημερινά.

«Καλησπέρα σας από το Cambridge της Μεγάλης Βρετανίας. Σας ευχαριστώ από καρδιάς για την μεγάλη τιμή που μου κάνατε. Η αίσθηση τιμής για μένα επιτείνεται από την επιλογή σας, των άξιων συναδέλφων, υγειονομικών - νεκρών και ζωντανών - που τιμώνται απόψε μαζί μου. Στην καθημερινή μας κλινική πράξη κάθε υγειονομικός είναι απαραίτητος. 

Στο όνομα των παρευρισκομένων λοιπών τιμώ και εγώ με την σειρά μου τον κάθε και την κάθε ανώνυμο καθαριστή και καθαρίστρια, υγειονομικό υπάλληλο, νοσηλευτή και νοσηλεύτρια καθώς και γιατρό. Επίσης τιμώ τις οικογένειες μας που μας στηρίζουν στον αγώνα μας με προσωπικές τους θυσίες.

Εκ μέρους όλων  σας ευχαριστώ. Ελπίζω να προχωρήσουμε με αίσθημα ευθύνης και συνεργασίας. Ενωμένοι και εμβολιασμένοι, μέχρι το τέλος και αυτής της πανδημίας» την ακούμε να λέει στο βίντεο που ακολουθεί.

Το who is who της Ευφροσύνης Γκρανιά Κλώτσα που τιμά το eirinika

Η Ευφροσύνη Γκρανιά-Κλώτσα κατάγεται από το Αργος.

Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και μετά το αγροτικό της, άνοιξε τα φτερά της για τις ΗΠΑ.

Πρώτος σταθμός η Φιλαδέλφεια όπου και πήρε την ειδικότητα της Παθολογίας και αργότερα της Λοιμωξιολογίας στο Σικάγο.

Ταυτόχρονα στο University Of Illinois κάνει το μάστερ της στη Δημόσια Υγεία.

Η Ευρώπη πάντα ήταν στη σκέψη της και για αυτό επέστρεψε το 2004 όπου και πήγε στο Cambridge για να κάνει διδακτορικό στην Επιδημιολογία.

Τέσσερα χρόνια αργότερα το 2008 γίνεται διευθύντρια της Κλινικής Λοιμωξιολογίας στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Cambridge, όπου αναπτύσσει σημαντικό κλινικό και ερευνητικό έργο.

Παντρεμένη με τον ενδοκρινολόγο Αγγελο Κλώτσα ζούν με τα δυο παιδιά στην Βρετανία μιας και όπως δηλώνει το σύστημα της χώρας αυτής είναι αξιοκρατικό.

Στις 14 σελίδες πυκνογραμμένου βιογραφικού προσπαθεί να χωρέσει όλο το ερευνητικό και επιστημονικό της έργο.

Η διακεκριμένη ερευνήτρια μας κάνει περήφανους στο εξωτερικό και πιστεύει ότι θα μπορούσε κάλλιστα να προσφέρει και στην Ελλάδα.

Με επίδοση του αγαλματιδίου της Νίκης της Σαμοθράκης η τελετή βράβευσης

Η τελετή βράβευσης, με επίδοση του αγαλματιδίου της Νίκης της Σαμοθράκης, θα πραγματοποιηθεί με πρωτοβουλία των ιστοσελίδων www.eirinika.gr  & www.madeingreece.news  στο Νομισματικό Μουσείο Ελλάδας, την Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021 στις 13.00 στην υπέροχη αίθουσα της πρώην βιβλιοθήκης Ερρίκου Σλήμαν στον 1ο όροφο, σε live streaming,* χωρίς κοινό και κάτω από αυστηρότατα μέτρα υγειονομικής προστασίας.

Κύριος στόχος  μας είναι να εξάρουμε το πολύτιμο έργο τους να στηρίξουν με την επιστημοσύνη, την εμπειρία & την ενσυναίσθησή τους, ασθενείς με κορωνοϊό αλλά και να αναδείξουμε φωτεινά παραδείγματα γυναικών για τη νέα γενιά των Ελλήνων και Ελληνίδων.

Τα GREEK TOP WOMEN AWARDS 2021 είναι αφιερωμένα σε όλες όσες γιατροί & νοσηλεύτριες, ήταν στην πρώτη γραμμή και στο προσκέφαλο των ασθενών με κορωνοϊό με πρωτοφανή γενναιότητα και αυταπάρνηση.

Η εκδήλωση φιλοδοξεί να αναδείξει το ρόλο των γυναικών σε μια κρίσιμη περίοδο που όλοι πρέπει να ευαισθητοποιηθούμε στα θέματα ασφάλειας και προστασίας κατά του covid-19.

Η τελετή απονομής είναι οργανωμένη με τρόπο ώστε μέσα στην αίθουσα να παρευρίσκονται μόνο οι βραβευόμενες, οι απονεμητές, ένα τηλεοπτικό συνεργείο και δύο φωτογράφοι ενώ η είσοδος για την τελετή και η έξοδος  θα γίνεται από διαφορετικό σημείο. Τα GREEK TOP WOMEN AWARDS 2021 είναι μια επιβράβευση για την συνεισφορά των γυναικών αυτών στην κοινωνία. Για αυτό το λόγο η συμβολή σας θα είναι πολύτιμη για την καλύτερη οργάνωση της εκδήλωσης.

Σε περίπτωση που τα μέτρα για τον covid-19 δεν μας το επιτρέψουν να γίνει δια ζώσης, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί live streaming και θα μεταδοθεί από την ιστοσελίδα καθώς και τα κοινωνικά δίκτυα.

Οι 20 βραβευόμενες είναι οι εξής:

ΓΑΖΕΠΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ* ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ Εργαζόμενη στο Νοσοκομείο της Νάουσας που έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό

ΓΚΑΓΚΑ ΜΙΝΑ Πρόεδρος του Κεντρικού Συμβούλιου Υγείας, ∆ιευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής κλινικής ΓΝΘΑ "Η ΣΩΤΗΡΙΑ"

ΓΚΕΚΑ ΕΛΕΝΗ Αναισθησιολόγος - Εντατικολόγος, ∆ιευθύντρια Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Αναισθησιολογίας ΠΓΝΘ "ΑΧΕΠΑ"

ΓΚΡΑΝΙΑ-ΚΛΩΤΣΑ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ Επιδημιολόγος, ∆ιευθύντρια της κλινικής Λοιμωξιολογίας στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του CAMBRIDGE

ΘΕΟ∆ΩΡΙ∆ΟΥ ΜΑΡΙΑ Ομότιμος καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Ε.Κ.Π.Α Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών

ΚΑΜΠΙΣΙΟΥΛΗ ΕΥΣΤΑΘΙΑ Προϊσταμένη ∆ιατομεακού Τομέα Μονάδων ΓΝΑ "Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ"

ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙ∆ΟΥ ΣΟΦΙΑ* ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ Νοσηλεύτρια στο Νοσοκομείο της ∆ράμας που έχασε τη μάχη με τον κορονοϊό

ΚΟΤΑΝΙ∆ΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ Καθηγήτρια Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, ∆ιευθύντρια Α’ Κλινικής Εντατικής Θεραπείας ΓΝΑ "Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ"

ΜΑΡΙΟΛΑ ΑΝΕΛΑ Αναισθησιολόγος, ∆ιευθύντρια του Κέντρου Συντονισμού Αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ

ΜΟΥΛΟΥ∆Η ΕΛΕΝΗ Συντονίστρια-∆ιευθύντρια ΜΕΘ Ενηλίκων του "ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΥ" Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης

ΜΠΙΤΖΑΝΗ ΜΗΛΙΤΣΑ Πνευμονολόγος- Εντατικολόγος, Συντονίστρια ∆ιευθύντρια Α’ ΜΕΘ, ΠΓΝΘ "Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ"

ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ ΑΡΤΕΜΙΣ Νοσηλεύτρια στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου, Εθελόντρια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

ΠΑΓΩΝΗ ΜΑΤΙΝΑ Πρόεδρος ΕΙΝΑΠ (Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά), Αντιπρόεδρος ΟΕΝΓΕ (Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος)

ΠΑΠΑΚΑΛΑ ΕΛΕΝΗ Πνευμονολόγος- Φυματιολόγος Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης "ΜΑΜΑΤΣΕΙΟ"

ΠΑΠΑΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ∆ημοσιογράφος ∆ιαπιστευμένη στο Yπουργείο Υγείας - Παρουσιάστρια Ειδήσεων

ΠΑΠΑΣΤΕΦΑΝΑΤΟΥ ΣΕΒΑΣΤΙΑ ∆ιασώστρια ΕΚΑΒ

ΠΟΥΡΙΚΗ ΣΟΦΙΑ ∆ιδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών, Πνευμονολόγος-Εντατικολόγος ΜΕΘ COVID-19, "ΣΩΤΗΡΙΑ"

ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΛΙΑΝΑ MBBS, BSc Imperial College London, Junior Doctor

ΣΥΨΑ ΒΑΝΑ Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής Εργαστήριο Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής Ιατρική Σχολή, ΕΚΠΑ

ΦΛΙΓΚΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ Αναπληρώτρια καθηγήτρια Εντατικής Θεραπείας Πανεπιστήμιου Πατρών, Επιστημονικά υπεύθυνη ΜΕΘ ΠΓΝΠ

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ