H Mελίσσα, η Ζήνα, η Δέσποινα και η Τζούλια: 4 γυναίκες, 4 Success stories - Πώς έφτασαν στην κορυφή (βίντεο)

4 γυναίκες μέλη του ICCWH που μας διηγήθηκαν τα Success Stories τους, τις επιτυχημένες ιστορίες τους στον επιχειρηματικό στίβο.

Με μεγάλη συμμετοχή συνέδρων από όλο τον κόσμο πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάφα η ψηφιακή ημερίδα του ICC WOMEN HELLAS με τίτλο «Η Γυναικεία Ηγεσία για Βιώσιμη Ανάπτυξη στην Ελλάδα - Η νέα Ψηφιακή Εποχή» με ομιλήτριες διακεκριμένες προσωπικότητες του επιχειρηματικού και πολιτικού χώρου .

Στo Α’ μέρος του virtual event γνωρίσαμε πρότυπα δύναμης και εξέλιξης με πρώτη την Tζούλια Χαϊδά Αντιπρόεδρο της εισηγμένης στο ΧΑ εταιρείας μαρμάρων ΙΚΤΙΝΟΣ & με εξαγωγές σε 90 χώρες , η οποία υπογράμμισε : «Επιχειρώ με γνώση τόλμη & αρχές , πειθαρχία & ρίσκο ,αποφεύγω την «ζώνη της άνεσης», επιλέγω το σωστό timing ενώ συνεχίζω τις σπουδές μου ακόμη και σήμερα , 34 χρόνια μετά το ξεκίνημα μου.. .»

Η Ζήνα Μαυροειδή , CEO του e-fresh του online σούπερ μάρκετ εκθέτοντας την προσωπική της ιστορία γιά την σύλληψη, την εφαρμογή & εν τέλει την μεγάλη επιτυχία του εγχειρήματος της , εντυπωσίασε , όταν τόνισε:»παρά την επίπονη προσπάθεια εδραίωσης του e-fresh όταν επέστρεψα στην Ελλάδα απο το Λονδίνο , πίστευα βαθιά μέσα μου ότι παράλληλα έπρεπε να κυνηγήσω το όνειρο μου και για την δημιουργία οικογένειας ...»

Η Δέσποινα Πορτοκάλη , ιδρύτρια της διαφημιστικής Orange & Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΛΑΥΡΗΣ ΑΕ , μίλησε με συγκίνηση γιά τις ρίζες της απο την Ιμβρο , τον αγώνα ζωής γιά να επικρατήσει στον χώρο της διαφήμισης και ταυτόχρονα να μεγαλώσει ως single mother τον γιό της.»Οταν θέλουμε οι γυναίκες , όλα τα καταφέρνουμε , δεν αντιμετώπισα διακρίσεις λόγω του φύλου μου ....»

Το Α μέρος του διαδικτυακού event έκλεισε με την Ελληνο- Καναδέζα Μελίσσα Καργιαννάκη, Ιδρύτρια και Διευθύνουσα Σύμβουλος της skritswap Inc. & μία απο 100 ισχυρότερες γυναίκες του Καναδά.
Η Μελίσσα «απεικόνισε» την δική της πορεία με πρώτο σταθμό το βραβείο της απο την Βασίλισσα Ελισάβετ , δεύτερο , το πως κατόρθωσε να φτάσει στον επενδυτή της start up της , οδηγώντας 8 ώρες εν μέσω χιονοθύελλας & ολοκλήρωσε με χρήσιμα tips γιά μελλοντικές επιχειρηματίες.

Tζούλια Χαϊδά 

Η Τζούλη είναι απόφοιτη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης με κατεύθυνση «Διεθνής Εταιρική Χρηματοδότηση» από το Πανεπιστήμιο του Salford στο Μάντσεστερ.

Το 1987 ξεκίνησε τη σταδιοδρομία της στην ελληνική εισηγμένη εταιρεία μαρμάρων ΙΚΤΙΝΟΣ, περνώντας από διάφορα πόστα, μεταξύ των οποίων, αυτά της οικονομικής και εμπορικής διευθύντριας.

Από το 2004 μέχρι και σήμερα κατέχει τον τίτλο της Αντιπροέδρου, διοικώντας μια επιχείρηση που απασχολεί 450 εργαζόμενους, με εξαγωγική παρουσία σε περισσότερες από 90 χώρες.

Ως επιχειρηματίας με μακροχρόνια εμπειρία, είναι ενεργό μέλος σε αρκετά δίκτυα γυναικείας επιχειρηματικότητας, συμμετέχοντας  στην προώθηση  των στελεχών γένους θηλυκού στην εγχώρια επιχειρηματική σκηνή, καθώς και των καινοτόμων ιδεών που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Γνωρίζει  Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά και Ισπανικά.

Ζήνα Μαυροειδή

Η Ζήνα Μαυροειδή η Ambassador μας για το start up cluster , γεννήθηκε στην Αθήνα , σπούδασε επιχειρησιακή έρευνα και μάρκετινγκ στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Warwick Business School.

Εργάστηκε για 6 χρόνια σε 4 συμβουλευτικές εταιρείες στο Λονδίνο, αναλαμβάνοντας διεθνή transformational project πολυεθνικών εταιριών με έμφαση σε IT και big data analytics. Επέστρεψε στην Ελλάδα για να ξεκινήσει την e-Fresh.gr. 

Η e-Fresh.gr έχει παραδώσει περισσότερες από 700,000 παραγγελίες από την έναρξη της λειτουργίας της, ενώ αποτελεί το μόνο ηλεκτρονικό super market που παραδίδει προϊόντα σε λίγες ώρες . Έχει λάβει περισσότερα από 20 βραβεία για την λειτουργία της μεταξύ των οποίων και το βραβείο ηλεκτρονικής επιχειρηματικότητας από τον υπουργό ανάπτυξης και το ΕΒΕΑ. Αξιοποιεί έμπρακτα νέες τεχνολογίες και στηρίζει την ανάπτυξή της στην καινοτομία σε κάθε στάδιο λειτουργίας. 

Η Ζήνα αγαπάει το ηλεκτρονικό εμπόριο και την επιχειρηματικότητα.  Είναι παντρεμένη και έχει δύο παιδιά.

 Δέσποινα Πορτοκάλη

Η Δέσποινα Πορτοκάλη ίδρυσε πριν 31 χρόνια την διαφημιστική εταιρία Orange και την εταιρία παραγωγής διαφημιστικών σποτ Delight Production με πελάτες μεγάλα ελληνικά και διεθνή brands. Η Orange είναι η μεγαλύτερη διαφημιστική στη Βόρεια Ελλάδα ενώ συγκαταλέγεται στην πρώτη 10δα  πανελλαδικά και είναι μέτοχος στο media shop tempo OMD.

Γεννήθηκε στην Ίμβρο, μεγάλωσε στην Κωνσταντινούπολη και αποφοίτησε από το Ιωακείμειο Παρθεναγωγείο της Μεγάλης του Γένους Σχολής

Συμβάλλει στο έργο γιά τα σχολεία της Ίμβρου του Παναγιώτατου Πατριάρχη Βαρθολομαίου και στηρίζει διεθνείς πολιτιστικές παραγωγές στο Μέγαρο Μουσικής & στο Ηρώδειο .

Σπούδασε χημικός στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης αλλά σύντομα ασχολήθηκε με το χώρο του marketing και την επικοινωνία.

Η Δέσποινα επενδύει στην πράσινη ενέργεια και στον τουρισμό με το συγκρότημα πολυτελών βιλών Soleado Villas & Suites, στη Χαλκιδική. Έχει ένα γιο τον Γαληνό Γιαγλή.

Μελίσσα Καργιαννάκη

Μελίσσα Καργιαννάκη

Να πως μιλάει για τον εαυτό της η Μελίσσα Καργιαννάκη: 

Στα 25 μου κέρδισα ένα βραβείο απο την Βασίλισσα Ελισάβετ της Αγγλίας. Το 2018 με την Skritswap , την start up που δημιούργησα , κέρδισα μία θέση ανάμεσα στις 25 καλύτερες Καινοτόμες Επιχειρήσεις του Καναδά. 

Σκοπός ζωής μου είναι να επαναφέρω ισορροπία στην εξουσία της κοινωνίας.

Με την Skritswap μου , με VC χρηματοδότηση απο την Silicon Valley , επιχειρούμε να μετατρέψουμε το οποιοδήποτε δυσνόητο κείμενο σε απλό , κατανοητό , απτό,  βοηθώντας τις εταιρείες να μεταδίδουν τα μηνύματα τους στους πελάτες τους, ευκολότερα και πιο αποτελεσματικά. 

Με την καθαρή γλώσσα #plainlanguage  στα  documents τους , οι Τράπεζες   και οι Ασφαλιστικές  Εταιρείες  που μας εμπιστεύτηκαν, κερδίζουν χρόνο και χιλιάδες δολλάρια!

Λένε γιά μένα ότι φέρνω σπιρτάδα και γοητεία σε μία συζήτηση, προσπαθώντας να εξισορροπώ μεταξύ του εύθραυστου & της ατέλειωτης δύναμης .

Μεγάλωσα με δύο μικρότερα αδέλφια , μου αρέσει το snowboard και να τραγουδάω όπερα .

Δεν είμαι ιδιαίτερα αθλητική ωστόσο εχω κάνει μαθήματα γκόλφ, μπάσκετ , μποξ και αναρρίχησης .

Αν φτάσατε μέχρι εδώ διαβάζοντας γιά μένα,  κρατήστε αυτό:  οι αποτυχίες και τα ΟΧΙ, είναι τα εμπόδια που οδηγούν στην επιτυχία.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ