Κομισιόν: Η Νιόβη Ρίγκου είναι η νέα επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Επιτροπής στην Αθήνα (φωτό)

«Η Ευρώπη, η Ελλάδα, η Αθήνα και η Επιτροπή είναι όλες γένους θηλυκού» ανέφερε ο Μ. Σχοινάς.

 

Νιόβη Ρίνγκου είναι η νέα επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα. Στις δεξιότητες στην επικοινωνία και τη διοίκηση καθώς και στη νομική εμπειρογνωμοσύνη σε θέματα της ΕΕ εστιάζει η ανακοίνωση της Επιτροπής.

«Η Ευρώπη, η Ελλάδα, η Αθήνα και η Επιτροπή είναι όλες γένους θηλυκού» ανέφερε ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς εκφράζοντας τα συγχαρηρήριά του. Ειδικότερα, ο κ. Σχοινάς σημείωσε: « Συγχαρητήρια στην άξια, έμπειρη συνάδελφο Νιόβη Ρίνγκου για τον σημερινό διορισμό της από το Κολλέγιο των Επιτρόπων ως Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Επιτροπής στην Αθήνα.

Η κ. Νιόβη Ρίνγκου, θα αξιοποιήσει στα νέα της καθήκοντα την άρτια κατάρτιση που διαθέτει σε ζητήματα πολιτικών, τις επικοινωνιακές και διευθυντικές της δεξιότητες και τη νομική της εμπειρογνωσία σε θέματα σχετικά με την ΕΕ. Από το 2014 υπηρετεί στη Μονάδα «Πολιτική για τη δικαιοσύνη και κράτος δικαίου» της Γενικής Διεύθυνσης Δικαιοσύνης (ΓΔ JUST). Το 2018 διορίστηκε προϊσταμένη της head of Unit .

 

 

Η Ευρώπη, η Ελλάδα, η Αθήνα και η Επιτροπή είναι όλες γένους θηλυκού. Καλή επιτυχία στη Νιόβη και στη δυναμική ομάδα στην Αθήνα».

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Κομισιόν, η κ. Ρίνγκου από το 2014 εργάζεται στη Διεύθυνση Πολιτικής Δικαιοσύνης και Κράτους Δικαίου, όπου διορίστηκε ως επικεφαλής του τομέα το 2018. Από το 2002, εργάζεται στη Γενική Διεύθυνση Δικαιοσύνης.

Άρχισε τη σταδιοδρομία της στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το 1989, στη Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Αγοράς, στην οποία εργάστηκε για τον προγραμματισμό και τον συντονισμό του προγράμματος «Διάλογος με τους πολίτες». Εργάστηκε ιδίως για την πρώτη εκστρατεία ευαισθητοποίησης σχετικά με τα δικαιώματα των πολιτών στην ενιαία αγορά. Προηγουμένως, είχε εργαστεί για την εναρμόνιση του εταιρικού δικαίου.

Η κ. Ρίνγκου είναι δικηγόρος, απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Πανεπιστημίου Paris I Panthéon-Sorbonne, όπου ειδικεύτηκε στο ευρωπαϊκό δίκαιο (DEA).

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ