Δύο νέες συλλήψεις για τον ξυλοδαρμό του αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη - Το βαρύ κατηγορητήριο για τους 16 συλληφθέντες

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατηγορείται ένας από τους 16 συλληφθέντες στα επεισόδια της Ν. Σμύρνης

Δύο Ελληνες, 22 και 23 ετών, είναι οι νέοι συλληφθέντες για τα επεισόδια και τον άγριο ξυλοδαρμό αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, συνελήφθησαν το πρωί, ενώ ο 22χρονος ανήκει στον αντιεξουσιαστικό χώρο και είχε προσαχθεί για την πρόσφατη επίθεση στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Σημειώνεται, ότι η ΕΛΑΣ αναζητεί και άλλα άτομα για τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Credits: Eurokinissi 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του  Open TV, η επιχείρηση έγινε τα ξημερώματα από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα το πρωί στα δικαστήρια της Ευελπίδων.

Αξίζει να σημειώθει  ότι χθες συνελήφθη ο φερόμενος ως δράστης, ένας 30χρονος Ελληνοιρακινός, που έριξε τον αστυνομικό από τη μηχανή στη Νέα Σμύρνη. Η ΕΛΑΣ είχε ταυτοποιήσει τον 30χρονο από βίντεο και φωτογραφίες από το σημείο της επίθεσης και ήταν θέμα χρόνου η σύλληψή του.

Credits: Eurokinissi 

Ο «Ινδιάνος» όπως τον αποκαλούν, είναι οργανωμένος οπαδός μεγάλης ομάδας και συμμετείχε στα επεισόδια. Χθες, μετά την αποχώρησή του από το εργοστάσιο όπου εργάζεται ως αποθηκάριος στον Ασπρόπυργο με προορισμό το σπίτι του στην Μαγούλα, συνελήφθη από αξιωματικούς της Διεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας. Αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα, ενώ έχει ήδη σχηματιστεί δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας και άλλα αδικήματα εις βάρος αγνώστων ατόμων. Στη συνέχεια αναμένεται να παραπεμφθεί στον ανακριτή.
 

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατηγορείται ένας από τους 16 συλληφθέντες στα επεισόδια της Ν. Σμύρνης

Για βαρύτατα αδικήματα κατηγορούνται οι 16 συλληφθέντες κατά τη διάρκεια των χτεσινών επεισοδίων στη Νέα Σμύρνη, ενώ ο ένας μάλιστα κατηγορείται και για απόπειρα ανθρωποκτονίας, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την ΓΑΔΑ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΓΑΔΑ, σε βάρος των 16 σχηματίσθηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία, σωματικής βλάβης από κοινού, απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού, απόπειρας σωματικής βλάβης από κοινού, βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, διατάραξης κοινής ειρήνης, εμπρησμού κατά συναυτουργία από τον οποίο προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο, έκρηξης κατά συναυτουργία από την οποία προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο, κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών κατά συναυτουργία, εξύβρισης, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας κατά συναυτουργία και παράβαση της Νομοθεσίας περί ρύθμισης θεμάτων που αφορούν όπλα, πυρομαχικά, εκρηκτικές ύλες, εκρηκτικούς μηχανισμούς και παραβίαση μέτρων για τη διασπορά ασθενειών.

Credits: Eurokinissi 

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, οδηγήθηκαν εχθές, στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. Σημειώνεται επίσης ότι προσήχθησαν 11 άτομα, που αφέθηκαν ελεύθερα μετά την εξέταση τους, ενώ τραυματίσθηκαν 10 αστυνομικοί, εκ των οποίων τρεις παραμένουν στο Νοσοκομείο για νοσηλεία.

Πρόκειται για τον 27χρονο, που δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή του και δύο ακόμα με κατάγματα στα δάχτυλα.

Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί φθορές σε 10 οχήματα

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ