38χρονη πέθανε μόλις γέννησε το 6ο μωρό της – ''Να προσέχεις το παιδί μας, σ΄αγαπώ'', τα τελευταία λόγια στον σύζυγό της, ο οποίος συγκλονίζει |

Σοκ στην Πάτρα... 

Μία οικογενειακή τραγωδία, με θύμα νεαρή γυναίκα, η οποία έχασε τη ζωή της μετά τη γέννα του παιδιού της αποκάλυψε λίγες ημέρες πριν η “Πελοπόννησος”. 

Επίκεντρο, ο πατρινός σύζυγός της που αναζητά  απαντήσεις για τα ακριβή αίτια θανάτου και τυχόν ποινικές ευθύνες για ενδεχόμενη αμέλεια του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού δυο νοσοκομείων της Αττικής.

Η υπόθεση αναζήτησης ευθυνών,  μέσω της νομικής οδού, έχει ως πρωταγωνιστή τον Πατρινό Γιώργο Παναγιωτόπουλο, που βιώνει το δικό του δράμα, αφότου έχασε την 38χρονη γυναίκα του Κάριν Ροντρίγκεζ, η οποία κατέληξε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας νοσηλευτικού ιδρύματος στις 27 Φεβρουαρίου, ενώ μια εβδομάδα πριν είχε φέρει στη ζωή το παιδί τους, ένα υγιέστατο κοριτσάκι.

Η αντίστροφη μέτρηση για την οικογένεια του Πατρινού άρχισε στις 20 Φεβρουαρίου όταν  η γυναίκα μετέβη στο πρώτο νοσοκομείο προκειμένου να γεννήσει και λίγες ώρες μετά τον φυσιολογικό τοκετό άρχισε να πονά και να αιμορραγεί, λόγω αιμορροϊδοπάθειας που εκδήλωσε.

Τους συστήθηκε η χρήση συγκεκριμένου φαρμακευτικού σκευάσματος (αλοιφή) για να ανακουφιστεί και παρά τη διαβεβαίωση, ότι θα εξεταστεί από χειρουργό αυτό δεν έγινε ποτέ, όπως αναφέρει η πλευρά της οικογένειας. Μητέρα και νεογνό έλαβαν εξιτήριο στις 23 του μήνα, χωρίς ωστόσο να έχει αντιμετωπιστεί το πρόβλημα υγείας της λεχώνας.

Κατά την επίσκεψή τους σε ιδιώτη γιατρό, καθώς τα συμπτώματα δεν υποχωρούσαν,  πληροφορήθηκαν ότι η φαρμακευτική αγωγή που ακολουθούσε η γυναίκα δεν ήταν η ενδεδειγμένη και ήδη είχαν προκληθεί αλλοιώσεις σε ευαίσθητη περιοχή. Καθ΄υπόδειξη του γιατρού η γυναίκα ακολούθησε νέα φαρμακευτική αγωγή και σε σύντομο σχετικά διάστημα, άρχισε να νιώθει καλύτερα.

Και ενώ όλα έδειχναν να πηγαίνουν καλά, το μεσημέρι της 26ης Φεβρουαρίου διαμαρτυρήθηκε για έντονους πόνους στο πόδι. Μεταφέρθηκε στο δεύτερο νοσηλευτικό ίδρυμα, περιμένοντας επί ώρες να εξεταστεί.

Ο σύζυγος της Γιώργος Παναγιωτόπουλος περιγράφει:  «Εισήχθη στις 2.30 το μεσημέρι και οι γιατροί την εξέτασαν τα μεσάνυχτα. Την έβαλαν σε ένα δωμάτιο, μιλούσαμε τηλεφωνικά και μου διαμαρτυρόταν ότι πονάει το πόδι της και δεν την κοίταζε κανείς. Στις 12.04 την πήραν και την πήγαν στο γυναικολογικό τμήμα. Ολες αυτές τις ώρες ζητούσε συνέχεια νερό. Οταν την είδα, το πόδι της είχε πρηστεί και είχε κοκκινίσει».

Στην τελευταία επικοινωνία που είχαν  του είπε: «Να προσέχεις το παιδί μας, σ΄αγαπώ». Το πρωί και ενώ βρισκόταν καθ’ οδόν για το νοσοκομείο, ο κ. Παναγιωτόπουλος δέχθηκε τηλεφωνική κλήση, μέσω της οποίας οι γιατροί του είπαν, ότι για να γίνει καλά η γυναίκα του θα πρέπει να ακρωτηριαστεί το πόδι της,  με εκείνον συγκινησιακά φορτισμένο να απαντά: «Εάν είναι να ζήσει κάντε το».

Οταν έφθασε στο νοσηλευτικό ίδρυμα ενημερώθηκε, ότι η σύζυγος του είχε υποστεί καρδιακή προσβολή και βρισκόταν στη ΜΕΘ. «Ρώτησα εάν ζει, εάν έχει πεθάνει δεν μου απάντησαν, παρά μόνο ότι είναι πολύ δύσκολα. Μετά από μισή ώρα μου είπαν… η γυναίκα σου πέθανε. Οταν ρώτησα τον γιατρό τι συνέβη, μου είπε…«ο Θεός», αυτή ήταν η απάντησή του»!

Φως στα αίτια του θανάτου της 38χρονης που κηδεύτηκε την περασμένη Τετάρτη από τον Ιερό Ναό της Παναγίας Αλεξιωτίσσης Πατρών, αναμένεται να ρίξει η ιατροδικαστική έκθεση, που θα έχει στα χέρια της η οικογένεια σε περίπου ένα μήνα.

Την υπόθεση έχει αναλάβει ο πατρινός δικηγόρος Γιώργος Στειακάκης, ο οποίος μιλώντας στην «ΠτΔ» δήλωσε, «Το γραφείο μας θα διερευνήσει τις δυνατότητες, ώστε το απόλυτο δράμα που ζει η συγκεκριμένη οικογένεια να μορφοποιηθεί σε νομική διεκδίκηση ποινικού και αποζημιωτικού χαρακτήρα. Σαφώς η συγκεκριμένη υπόθεση δεν περιορίζεται μόνον στις διαστάσεις μιας μεμονωμένης ιδιωτικής διαφοράς, διότι αφορά προφανώς αμελή συμπεριφορά προστιθέντων του υγειονομικού συστήματος που αφορά τελικά το κοινωνικό σύνολο».

Ολυμπιακή αθλήτρια 

Η 38χρονη Καρίν από τη Βενεζουέλα, μητέρα ακόμα 5 παιδιών, ήταν αθλήτρια ενόργανης γυμναστικής και στο ενεργητικό της είχε πολλές συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες, εκπροσωπώντας τη χώρα της.

Εξαιτίας της πολυετούς ενασχόλησής της με τον πρωταθλητισμό, είχε αποκτήσει και ακολουθούσε συγκεκριμένο τρόπο ζωής και διατροφής, με τον σύζυγο της να επισημαίνει ότι πρόσεχε ιδιαιτέρως τον εαυτό της και την υγεία της. «Ηταν μια χαρά. Δεν έπινε ποτέ και δεν κάπνιζε. Ποτέ στη ζωή της δεν είχε πάρει φάρμακο», λέει στην «ΠτΔ» ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ