Η Μισέλ Ομπάμα αποκαλύπτει την Covid-19 περιπέτεια της: Η καραντίνα - η κατάθλιψη - οι απροσδόκητες "ευλογίες" (φώτο)

«Χρειάστηκε να παραδεχθώ τι περνούσα γιατί πολλές φορές νιώθουμε ότι πρέπει να κρύψουμε αυτή την πτυχή του εαυτού μας, ότι πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, ενώ κολυμπάμε βαθιά κάτω από το νερό», είπε η 57χρονη Μισέλ. «Η κατάθλιψη δεν αποτελεί αιτία κοινωνικού στιγματισμού, ούτε ντροπής», συνέχισε.

Flashback στα τέλη του 2019: Η Μισέλ Ομπάμα μόλις είχε ολοκληρώσει τη μαγνητοσκόπηση της πολυαναμενόμενης σειράς του Netflix, Waffles + Mochi. Ένα technicolor όνειρο στο οποίο ευτυχισμένες μαριονέτες ανακαλύπτουν τις χαρές της υγιεινής διατροφής υπό την εποπτεία της "Mrs. O," που παίζει το γειτονικό παντοπωλείο

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Michelle Obama (@michelleobama)

«Βασικά είμαι ο εαυτός μου», λέει τότε η πρώην κυρία. "Όλη η ιδέα είναι διασκεδαστική ... μια περιπέτεια."

Αλλά λίγες εβδομάδες αργότερα ο Covid-19 ήρθε στην Αμερική και η κυρία Ομπάμα όπως και όλος ο πλανήτης μπήκε σε μία πρωτόγνωρη περιπέτεια.

Τα σχολεία κλείνουν, οι άνθρωποι μπαίνουν σε καραντίνα, εξ αποστάσεως εκπαίδευση, διαδηλώσεις για τη φυλετική αδικία , η εκστρατεία για τις Προεδρικές εκλογές, αυτά ήταν μερικά από τα γεγονότα που σηματοδότησαν το "χάος" του 2020, στην Αμερική.

Παρότι η καραντίνα είχε και καλές στιγμές , δεν άφησε αλώβητη την πρώην Πρώτη Κυρία των Η.Π.Α, η οποία μίλησε στο περιοδικό People   για την κατάθλιψη που αντιμετώπισε κατά τη διάρκεια της , ενθαρρύνοντας τους Αμερικανούς να μιλούν για τα προβλήματα ψυχικής υγείας που αντιμετωπίζουν, αλλά και να κάνουν το εμβόλιο.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο η σύζυγος του Μπαράκ Ομπάμα, η οποία είχε μάθει να πλέκει κατά τη διάρκεια της καραντίνας, είχε μιλήσει σε εκπομπή του Κόναν Ο’ Μπράιαν για την οικογενειακή ζωή την εποχή του κορωνοϊού. «Ήταν δύσκολες εποχές. Πολλοί άνθρωποι αντιμετώπισαν τεράστιες δυσκολίες, έχασαν τις δουλειές τους, πεινούσαν. Μάθαμε να είμαστε ευγνώμονες για τις ευλογίες μας, τη σημασία της υγείας και την αξία της οικογένειας. Στην αρχή ήμασταν όλοι χαρούμενοι που περνούσαμε χρόνο μαζί. Αλλά καθώς παρατείνονταν τα μέτρα, ο αέρας άρχισε να γίνεται πνιγηρός στο σπίτι. Κάποια στιγμή τα παιδιά μας κουράστηκαν», είχε πει.

Ο πρώην Πρόεδρος της Αμερικής Μπάρακ Ομπάμα, η σύζυγος του Μισέλ και οι κόρες τους Malia, 22 ετών, και Sasha, 19 ετών, πέρασαν την καραντίνα μοιράζοντας το χρόνο μεταξύ των σπιτιών της οικογένειας στην Ουάσινγκτον, και του αμπελώνα της Μάρθα στη Μασαχουσέτη.

Η Μάλια, απόφοιτος σχεδόν, του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, και η Σάσα, φοιτήτρια στο πανεπιστήμιο  του Μίσιγκαν, επέστρεψαν στο  σπίτι για να παρακολουθήσουν τα μαθήματα τους, μέσω διαδικτύου όταν η πανδημία έκλεισε τις πανεπιστημιουπόλεις.

"Τα κορίτσια μας υποτίθεται ότι έπρεπε να φύγουν από τη "φωλιά" μας. Ήμουν χαρούμενη γιατί άνοιγαν τα φτερά τους για να κτίσουν τις ζώες τους. Τώρα επέστρεψαν", λέει η Μισέλ Ομπάμα.

Τα πράγματα ήταν καλύτερα από ότι περιμένε εκείνη και ο σύζυγος της. Η καραντίνα τους έδωσε την ευκαιρία να περάσουν δημιουργικό χρόνο με τις κόρες τους και να αναπτύξουν ακόμα πιο ισχυρή σχέση μαζί τους.

Ανακάλυψαν νέα χόμπι όπως το πλέξιμο, το μαγείρεμα και το κολύμπι. "Η καραντίνα με έκανε καλύτερη κολυμβήτρια", λέει η Μισέλ Ομπάμα, "ήταν ένας ωραίος τρόπος να διατηρήσω τη φόρμα και την υγεία μου".

Παρόλα αυτά το συνεχιζόμενο lockdown αλλά και  η φυλετική βία που άσκησαν οι αστυνομικοί κατά των μαύρων, σε διαδηλώσεις που έγιναν το 2020, με αποκορύφωμα το βίντεο με τη δολοφονία του George Floyd, επηρέασαν την ψυχική υγεία της Μισέλ Ομπάμα, η οποία περιέγραψε αυτό που πέρασε ως "ελαφριά κατάθλιψη".

«Χρειάστηκε να παραδεχθώ τι περνούσα γιατί πολλές φορές νιώθουμε ότι πρέπει να κρύψουμε αυτή την πτυχή του εαυτού μας, ότι πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, ενώ κολυμπάμε βαθιά κάτω από το νερό», είπε η 57χρονη Μισέλ. «Η κατάθλιψη δεν αποτελεί αιτία κοινωνικού στιγματισμού, ούτε ντροπής», συνέχισε.

Σύμφωνα με στοιχεία του αμερικάνικου CNN, σε δημοσκόπηση του αμερικανικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, το 41% των ερωτηθέντων τον περασμένο Αύγουστο είχαν παραδεχθεί ότι αντιμετώπιζαν ψυχικά προβλήματα λόγω της πανδημίας.

«Γι’ αυτό και πρέπει να μιλάμε περισσότερο για την ψυχική υγεία. Ο καθένας αντιμετωπίζει διαφορετικά τα ψυχικά τραύματα, τις φοβίες και άλλες τέτοιες δυσάρεστες καταστάσεις», δήλωσε 57χρονη πρώην «Πρώτη Κυρία» των ΗΠΑ.

Εκτός από τις δύσκολες στιγμές της στη διάρκεια της πανδημίας, η σύζυγος του Ομπάμα αποκάλυψε στο περιοδικό People ότι έχει κάνει το εμβόλιο κατά του Covid-19 παροτρύνοντας τους συμπατριώτες της να το κάνουν: «Ενθαρρύνω τους πάντες να κάνουν το εμβόλιο μόλις τους δοθεί η ευκαιρία», προσθέτει.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ