Καθαρή Δευτέρα with a twist! Καλαμάρια με ελιές, γαρίδες με τσερμούλα, αβοκάντο σαλάτα με ταχίνι ...... μμμμμ

Υπάρχουν ένα σωρό τρόποι να  μαγειρέψετε τα σαρακοστιανά σας

Ίσως το πιο προβλέψιμο τραπέζι του χρόνου (μαζί μ΄εκείνο του Ευαγγελισμού)! Βαρεθήκατε; Υπάρχουν ένα σωρό τρόποι να  μαγειρέψετε τα σαρακοστιανά σας, χωρίς να ξεφύγετε εντελώς από το κλίμα.

Κάντε τη λίστα σας και φροντίστε να υπάρχουν απ' όλα τα κλασικά: θαλασσινά, όσπρια, σαλατικά, ταραμάς. Μην παραλείψετε τα ζωντανά όστρακα -κι αν τα φοβάστε, προτιμήστε τα μύδια που τα τρώμε αχνισμένα κι όχι ωμά. Το χταπόδι θα το φτιάξετε στιφάδο ή βραστό στο ζουμί του με λαδόξιδο, μυρωδικά και βραστές πατατούλες για συνοδεία.

Οι σουπιές μπορούν να μαγειρευτούν με πολλούς τρόπους και να γίνουν το "χορταστικό" πιάτο του τραπεζιού. Αντί για το συνηθισμένο σπανάκι, προτιμήστε να τις μαγειρέψετε με χόρτα και μυρωδικά της εποχής ή με σταμναγκάθι. Αν θέλετε ν' αποφύγετε το τηγάνισμα της τελευταίας στιγμής, φτιάξτε τα καλαμαράκια σας στο φούρνο γεμιστά με ρύζι και μυρωδικά ή σκέτα, με σάλτσα ντομάτας, όπως γράφει και η Ντίνα Γκρουμούτη στο athinorama.gr.

Το τραπέζι της Καθαρής Δευτέρας έχει κι ένα άλλο χαρακτηριστικό, είναι λίγο "όρθιο", με την έννοια ότι αρχίζουμε να τσιμπολογάμε ακόμα και πριν ολοκληρωθεί το σερβίρισμα. Άρα, εκτός από την αναπόφευκτη ταραμοσαλάτα, θα πρέπει να φροντίσετε για μικρά "τάπας", που μπορούν να φαγωθούν στο χέρι.

Το ρόλο αυτό θα τον παίξουν φύλλα σαλάτας (τα φύλλα από αντίβ ή ραντίτσιο είναι ιδανικά) γαρνιρισμένα με ένα ψαρικό ή μια σαλάτα-αλοιφή, κομμάτια λαγάνας με κάποια σαλάτα/σάλτσα (θυμηθείτε τα βαζάκια που δεν ξέρατε τι να τα κάνετε), ελιές, βολβοί, αγγιναράκια τουρσί και πολλά άλλα νηστίσιμα.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ