Greek Top Women Awards 2021: Βραβείο στην αναισθησιολόγο Άννα Μαριόλα, Διευθύντρια του Κέντρου Συντονισμού Αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ

Το Eirinika.gr και το Madeingreece.gr επιβραβεύουν τις 20 γιατρούς και νοσηλεύτριες που βρέθηκαν και παραμένουν στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του Κορωνοϊού

Η φετινή διοργάνωση της απονομής των GREEK TOP WOMEN AWARDS 2021 είναι αφιερωμένη στην προσφορά 20 γυναικών ιατρών και νοσηλευτριών στην ελληνική κοινωνία και τη μάχη τους για την αντιμετώπιση της πανδημίας. 

Στο eirinika.gr και το madeingreece.news συνεχίζουμε να σας παρουσιάζουμε τις γυναίκες που θα τιμήσουμε φέτος. 

Ξεκινήσαμε με την πνευμονολόγο Μίνα Γκάγκα, Πρόεδρο του Κεντρικού Συμβούλιου Υγείας και ∆ιευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής κλινικής ΓΝΘΑ "Η ΣΩΤΗΡΙΑ", την Βάνα Σύψα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), την πνευμονολόγο - εντατικολόγο Σοφία Πουρίκη, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής, Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, την Μηλίτσα ΜπιτζάνηΣυντονίστρια Διευθύντρια Α’ ΜΕΘ, ΠΓΝΘ "Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ" και την  Ευαγγελία Γαζέπη την νοσηλεύτρια στη Νάουσα που έχασε την ζωή της από τον ιό, την Προϊσταμένη Διατομεακού Τομέα Μονάδων ΓΝΑ ''Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ'', 

Συνεχίσαμε με την Έφη Καμπισιούλη, την πρώτη νοσοκόμα που είχε το θάρρος να κάνει το εμβόλιο κατά του Covid- 19, την  Γκρανιά Κλώτσα, Διευθύντρια Λοιμωξιολογίας στο Παν/κό Νος/μείο του Cambridge, την Ελένη Μουλούδη, Συντονίστρια-Διευθύντρια ΜΕΘ Ενηλίκων του "ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΥ" Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, την Αναισθησιολόγο - Εντατικολόγο Ελένη Γκέκα, Διευθύντρια Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Αναισθησιολογίας ΠΓΝΘ "ΑΧΕΠΑ" και την Ελένη Παπακάλα, Πνευμονολόγο - Φυματιολόγο στο Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης Μαμάτσειο.

Ακόμα σας παρουσιάσαμε την Άρτεμις Νικηφόρου, Νοσηλεύτρια στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου, την  Αναστασία Κοτανίδου - Καθηγήτρια Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ,  Διευθύντρια Α’ Κλινικής Εντατικής Θεραπείας ΓΝΑ "Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ", την Φωτεινή Φλίγκου ,  Αναπληρώτρια καθηγήτρια Εντατικής Θεραπείας Πανεπιστήμιου Πατρών, Επιστημονικά υπεύθυνη ΜΕΘ ΠΓΝΠ, την Σεβασμία Παπαστεφανάτου, Διασώστρια του ΕΚΑΒ, την Ελληνίδα γιατρό Λιάνα ΣπυροπούλουMBBS, BSc Imperial College London, Junior Doctor, την  Σοφία Καραγκιοζίδουτην νοσηλεύτρια στο Νοσοκομείο της Δράμας που έδωσε τη δική της μάχη με τον κορωνοϊό αλλά δεν κατάφερε να τον νικήσει, την δημοσιογράφο - παρουσιάστρια δελτίων ειδήσεων Κατερίνα Παπακωστοπούλου, ιατρική συντάκτρια του Star και διαπιστευμένη στο υπουργείο Υγείας, την Μαρία Θεοδωρίδου, Ομότιμη καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας του Ε.Κ.Π.Α και Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών και την Ματίνα Παγώνη, Πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ (Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά), Αντιπρόεδρο της ΟΕΝΓΕ (Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος).

Σήμερα σας παρουσιάζουμε την ιατρό - αναισθησιολόγο Άννα Μαριόλα, Διεθύντρια Ε.Σ.Υ. - Κεντρική Υπηρεσία Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), Αεροδιακομιδές.

Το who is who της Άννας Μαριόλα που τιμάμε στο eirinika 

Είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έκανε ειδίκευση στην Αναισθησιολογία στο 251 Γ.Ν.Α. και πήρε εξειδίκευση στις εφαρμογές τεχνικών περιοχικής αναισθησίας για την ανακούφιση τόσο του καλοήθους, όσο και του κακοήθους χρόνιου πόνου, στο Ιατρείο Πόνου του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας.

Είναι απόφοιτος του πρώτου Ετήσιου Προγράμματος της Επείγουσας Προνοσοκομειακής Ιατρικής και των Advanced Trauma Life Support (ATLS), Pre-Hospital Trauma Life Support (PHTLS) & instructor, Advanced Life Support in Obstetrics (ALSO), Advanced Paediatric Life Support (APLS) & instructor, Advanced Life Support (ALS).

Απόκτησε τίτλο σπουδών στην «Αεροπορική Ιατρική».

Επί σειρά ετών συμμετέχει σε προγράμματα εκπαίδευσης ιατρονοσηλευτικού προσωπικού και κοινού (φοιτητών, μαθητών, πολιτικής προστασίας, εργαζόμενων στη φροντίδα ηλικιωμένων -ΑΜΕΑ, σε σχολεία και δήμους).

Είναι Ιατρός του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), από το 1994 έως σήμερα, με το βαθμό της Διευθύντριας. Από το Μάιο του 2010 είναι Υπεύθυνη για την οργάνωση, τη λειτουργία και την επιχειρησιακή δράση των αεροδιακομιδών με αδιάκοπη παροχή Επείγουσας Προνοσοκομειακής Ιατρικής όπου απαιτείται, με Κινητές Ιατρικές Μονάδες, μοτοσικλέτες ταχείας ανταπόκρισης και Αεροδιακομιδές.

Στέλεχος του Ειδικού Τμήματος Ιατρικής Καταστροφών (Ε.Τ.Ι.Κ.) με ειδικές εκπαιδεύσεις (σεμινάρια και ασκήσεις πεδίου) ως προς το συντονισμό δράσης και τη διαχείριση των συνεπειών αυτών, συμπεριλαμβανομένων τρομοκρατικών επιθέσεων και ΠΒΡΧ συμβάντων.

Στέλεχος της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων (Ο.ΔΙ.Κ).

Συμμετοχή στην υγειονομική κάλυψη μεγάλων Αθλητικών Διοργανώσεων, συμπεριλαμβανόμενων των Ολυμπιακών Αγώνων 2004.

Η Άννα Μαριόλα συμμετείχε σε αποστολές αντιμετώπισης περιστατικών Μαζικών Καταστροφών όπως:

1994: Αποστολή διάσωσης στους σεισμούς του Αιγίου.

1995: Ειδική αποστολή αεροδιακομιδής εγκαυματιών μετά από έκρηξη πυρομαχικών στην Αλβανία.

1995: Συμμετοχή με την ελληνική αποστολή διάσωσης στο σεισμό του Ντινάρ, Τουρκία.

1996: Συμμετοχή στην ειδική αποστολή περίθαλψης και αεροδιακομιδής τραυματιών μετά από τρομοκρατική ενέργεια στο Κάϊρο (Αίγυπτος). Εξειδικευμένη φροντίδα 40 πολυτραυματιών με πολεμικά τραύματα.

1999: Με τις ομάδες του ΕΚΑΒ σε συνεργασία και με άλλους εμπλεκόμενους φορείς, στο σεισμό της Αθήνας.

1999: Περισυλλογή 22 θυμάτων τροχαίου από ανατροπή λεωφορείου με ομογενείς στην Τουρκία (διαλογή, εξειδικευμένη αντιμετώπιση και αεροδιακομιδή αυτών).

2000: Συμμετοχή στη διάσωση ναυαγών από το ναυάγιο του ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ.

2004: Περισυλλογή των Ελλήνων και Κυπρίων τουριστών, πληγέντων από το τσουνάμι στις Νήσους Πουκέ κ.α.

Έχει τιμηθεί για τις υπηρεσίες της:

Εύφημος μνεία από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο

Απονομή ηθικής αμοιβής και επαίνου, Απόφαση κ. Υπουργού Υγείας & Κοιν. Αλληλεγγύης

Τιμητική διάκριση εκ μέρους του Αρχηγού του Λιμενικού σώματος

Απονομή επαίνου εκ μέρους του Δ.Σ. του Ε.Κ.Α.Β.

Οι 20 βραβευόμενες είναι οι εξής:

ΓΑΖΕΠΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ* ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ Εργαζόμενη στο Νοσοκομείο της Νάουσας που έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό

ΓΚΑΓΚΑ ΜΙΝΑ Πρόεδρος του Κεντρικού Συμβούλιου Υγείας, ∆ιευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής κλινικής ΓΝΘΑ "Η ΣΩΤΗΡΙΑ"

ΓΚΕΚΑ ΕΛΕΝΗ Αναισθησιολόγος - Εντατικολόγος, ∆ιευθύντρια Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Αναισθησιολογίας ΠΓΝΘ "ΑΧΕΠΑ"

ΓΚΡΑΝΙΑ-ΚΛΩΤΣΑ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ Επιδημιολόγος, ∆ιευθύντρια της κλινικής Λοιμωξιολογίας στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του CAMBRIDGE

ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ Ομότιμος καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Ε.Κ.Π.Α Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών

ΚΑΜΠΙΣΙΟΥΛΗ ΕΥΣΤΑΘΙΑ Προϊσταμένη ∆ιατομεακού Τομέα Μονάδων ΓΝΑ "Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ"

ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ* ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ Νοσηλεύτρια στο Νοσοκομείο της ∆ράμας που έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό

ΚΟΤΑΝΙΔΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ Καθηγήτρια Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, ∆ιευθύντρια Α’ Κλινικής Εντατικής Θεραπείας ΓΝΑ "Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ"

ΜΑΡΙΟΛΑ ΑΝΕΛΑ Αναισθησιολόγος, ∆ιευθύντρια του Κέντρου Συντονισμού Αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ

ΜΟΥΛΟΥΔΗ ΕΛΕΝΗ Συντονίστρια-∆ιευθύντρια ΜΕΘ Ενηλίκων του "ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΥ" Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης

ΜΠΙΤΖΑΝΗ ΜΗΛΙΤΣΑ Πνευμονολόγος- Εντατικολόγος, Συντονίστρια ∆ιευθύντρια Α’ ΜΕΘ, ΠΓΝΘ "Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ"

ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ ΑΡΤΕΜΙΣ Νοσηλεύτρια στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου, Εθελόντρια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

ΠΑΓΩΝΗ ΜΑΤΙΝΑ Πρόεδρος ΕΙΝΑΠ (Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά), Αντιπρόεδρος ΟΕΝΓΕ (Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος)

ΠΑΠΑΚΑΛΑ ΕΛΕΝΗ Πνευμονολόγος- Φυματιολόγος Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης "ΜΑΜΑΤΣΕΙΟ"

ΠΑΠΑΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ∆ημοσιογράφος ∆ιαπιστευμένη στο Yπουργείο Υγείας - Παρουσιάστρια Ειδήσεων

ΠΑΠΑΣΤΕΦΑΝΑΤΟΥ ΣΕΒΑΣΤΙΑ ∆ιασώστρια ΕΚΑΒ

ΠΟΥΡΙΚΗ ΣΟΦΙΑ ∆ιδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών, Πνευμονολόγος-Εντατικολόγος ΜΕΘ COVID-19, "ΣΩΤΗΡΙΑ"

ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΛΙΑΝΑ MBBS, BSc Imperial College London, Junior Doctor

ΣΥΨΑ ΒΑΝΑ Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής Εργαστήριο Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής Ιατρική Σχολή, ΕΚΠΑ

ΦΛΙΓΚΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ Αναπληρώτρια καθηγήτρια Εντατικής Θεραπείας Πανεπιστήμιου Πατρών, Επιστημονικά υπεύθυνη ΜΕΘ ΠΓΝΠ

Με επίδοση του αγαλματιδίου της Νίκης της Σαμοθράκης η τελετή βράβευσης

Η τελετή βράβευσης, με επίδοση του αγαλματιδίου της Νίκης της Σαμοθράκης, θα πραγματοποιηθεί με πρωτοβουλία των ιστοσελίδων www.eirinika.gr  & www.madeingreece.news  στο Νομισματικό Μουσείο Ελλάδας, την Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021 στις 13.00 στην υπέροχη αίθουσα της πρώην βιβλιοθήκης Ερρίκου Σλήμαν στον 1ο όροφο, σε live streaming,* χωρίς κοινό και κάτω από αυστηρότατα μέτρα υγειονομικής προστασίας.

Κύριος στόχος  μας είναι να εξάρουμε το πολύτιμο έργο τους να στηρίξουν με την επιστημοσύνη, την εμπειρία & την ενσυναίσθησή τους, ασθενείς με κορωνοϊό αλλά και να αναδείξουμε φωτεινά παραδείγματα γυναικών για τη νέα γενιά των Ελλήνων και Ελληνίδων.

Τα GREEK TOP WOMEN AWARDS 2021 είναι αφιερωμένα σε όλες όσες γιατροί & νοσηλεύτριες, ήταν στην πρώτη γραμμή και στο προσκέφαλο των ασθενών με κορωνοϊό με πρωτοφανή γενναιότητα και αυταπάρνηση.

Η εκδήλωση φιλοδοξεί να αναδείξει το ρόλο των γυναικών σε μια κρίσιμη περίοδο που όλοι πρέπει να ευαισθητοποιηθούμε στα θέματα ασφάλειας και προστασίας κατά του covid-19.

Η τελετή απονομής είναι οργανωμένη με τρόπο ώστε μέσα στην αίθουσα να παρευρίσκονται μόνο οι βραβευόμενες, οι απονεμητές, ένα τηλεοπτικό συνεργείο και δύο φωτογράφοι ενώ η είσοδος για την τελετή και η έξοδος  θα γίνεται από διαφορετικό σημείο. Τα GREEK TOP WOMEN AWARDS 2021 είναι μια επιβράβευση για την συνεισφορά των γυναικών αυτών στην κοινωνία. Για αυτό το λόγο η συμβολή σας θα είναι πολύτιμη για την καλύτερη οργάνωση της εκδήλωσης.

Σε περίπτωση που τα μέτρα για τον covid-19 δεν μας το επιτρέψουν να γίνει δια ζώσης, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί live streaming και θα μεταδοθεί από την ιστοσελίδα καθώς και τα κοινωνικά δίκτυα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ