Καλή Σαρακοστή από τον Νίκο Αλιάγα με μια υπέροχη ασπρόμαυρη φωτό: Οι χαρταετοί μας θα χρωματίσουν και πάλι τον ουρανό

Δεν ξεχνάει την Ελλάδα και τα έθιμα της χώρας μας

Ο Νίκος Αλιάγας από την Γαλλία όπου ζει και εργάζεται δεν ξεχνάει την Ελλάδα και τα έθιμα της χώρας μας.

Ο γνωστός παρουσιαστής έχει πάθος με την φωτογραφία και ειδικά με τα ασπρόμαυρα στιγμιότυπα και συχνά μοιράζεται στα social media τις πανέμορφες εικόνες του.

Έτσι και τώρα με αφορμή την Σαρακοστή ανέβασε στο Instagram μια φωτογραφία στην οποία (όπως γράφει) βλέπουμε ένα κοριτσάκι που πριν από δύο χρόνια πέταξε τον χαρταετό της σε παραλία της Βάρκιζας.

Μάλιστα ο Νίκος Αλιάγας στο ποστ του εξηγεί και μερικά πράγματα για την Καθαρά Δευτέρα και για το τι γιορτάζουμε.

«Σήμερα οι Έλληνες γιορτάζουν την Καθαρά Δευτέρα, μια σημαντική ημερομηνία στο βυζαντινό ημερολόγιο που σηματοδοτεί την έναρξη της νηστείας που κρατά 40 μέρες. Μια στιγμή για να καθαρίσεις το μυαλό και την ψυχή.

Οι οικογένειας μαζεύονται έξω για να πετάξουν τον χάρτινο αετό. Τα παιδιά απλώνουν τα φανταστικά φτερά τους και πετούν τον χαρταετό τους ψηλά.

Όπως το κοριτσάκι της φωτογραφίας πριν δυό χρόνια από την παραλία της Βάρκιζας.  Αλλά η Καθαρά Δευτέρα στην Ελλάδα αλλά και σε άλλα μέρη του κόσμου παίρνει φέτος άλλη διάσταση.

Μια προσευχή για όσους μας άφησαν και για τις ψυχές τους που «έφυγαν» νωρίς, τα θύματα της πανδημίας, αλλά και μια υπόσχεση ανθεκτικότητας και αντίστασης απέναντι στο μάταιο και τους φόβους που καταστρέφουν το όραμά μας.

Ο χαρταετός υψώνεται στον ουρανό για να μας θυμίσει ότι για να βρούμε την γαλήνη πρέπει να την αντλήσουμε από μέσα μας και ότι ο θυμός δεν απελευθερώνει τίποτα.

Το καρναβάλι που παραδοσιακά ξεκινάει αυτή την περίοδο λειτουργεί ως μέσο για την συλλογική εκτόνωση, της αναταραχής που έρχεται πριν την πληρότητα και την ευγνωμοσύνη.

Περιμένει πίσω από τις χειρουργικές μάσκες. Καλύτερες μέρες θα έρθουν και οι χαρταετοί μας θα χρωματίσουν και πάλι τον ουρανό. Χρόνια Πολλά, Καλή Σαρακοστή» έγραψε στην ανάρτησή του.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ