'Eφυγε από τη ζωή αστέρας των ταινιών του James Bond - Οι ρόλοι που τον ανέδειξαν (φωτό)

Ο θρυλικός κακός του σινεμά... 

O Γιάφετ Κότο, ο ηθοποιός γνωστός για τους ρόλους του ως Mr. Big στο «Live and Let Die» και ως Πάρκερ στο «Alien», πέθανε χτες σε ηλικία 81 ετών.

Πρόκειται για έναν από τους πλέον εμβληματικούς κακούς που έχουμε δει σε ταινίες του Τζέιμς Μποντ.

O ηθοποιός πέθανε στο σπίτι του στις Φιλιππίνες , ενώ το νέο επιβεβαίωσε ο ατζέντης του και η γυναίκα του, Τέσι Σίναχον, η οποία σε μια δημοσίευση στο Facebook ανέφερε τα εξής: «Είμαι λυπημένη και ακόμα σοκαρισμένη από τον θάνατο του εδώ και 24 χρόνια συζύγου μου Γιάφετ.

Πέθανε χτες κατά τις 22.30 ώρα Φιλιππίνων. Επαιξες τον κακό σε μερικές ταινίες σου αλλά για μένα, και για αρκετούς άλλους ανθρώπους, ήσουν ένας πραγματικός ήρωας. Ενας καλός άνθρωπος, ένας καλός πατέρας, ένας καλός σύζυγος και ένας αξιοπρεπέστατος άνθρωπος, κάτι που είναι πολύ σπάνιο. Ενας από τους καλύτερους ηθοποιούς στο Χόλιγουντ, ένας θρύλος. Αναπαύσουν εν ειρήνη αγάπη μου. Θα μου λείπεις κάθε μέρα, ο καλύτερος μου φίλος, ο βράχος μου.»

Δεν αποκαλύφθηκε αιτία θανάτου του, σύμφωνα με την Daily Mail.

Ο Yaphet παντρεύτηκε τρεις φορές και απέκτησε έξι παιδιά. Γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη το 1939, από πατέρα Καμερουνέζο και μητέρα Αφροαμερικανή. Πρωταγωνίστησε στο Μπρόντγουεϊ σε ηλικία μόλις 19 ετών, ενσαρκώνοντας τον Οθέλο.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ